icon

Damián a meno pre súrodenca

8. mar 2023

Ahojte. Zamýšľame sa nad krstnym menom nášho druhého dieťaťa pravdepodobne to bude chlapec sle nieje to ešte 100% potvrdené prvyl syn bude mať 2 roky volá sa Damián (Dado) ktoré meno by popri ňom bolo fajn? Úplne klasické ako Martin, Peter a podobné moc nechceme ani Katarína, Kristína atď…ale na druhej strane ani nie typu Mateo, Amy a proste niake exotické. Za každé meno budem vďačná 😇

Strana
z3
autor
9. mar 2023

@anickabasnicka takže to nebude môj prípad 😁

autor
9. mar 2023

@anickabasnicka takže môj prípad to nieje 😁😁

dadis
9. mar 2023

@anickabasnicka Ja mam teda vyse 40rokov a aj moji rovesnici maju podobne surodenecke mena: Lukas, Tomas a Matus, Erika a Domonik, Janka a Danka, Peter a Zuzana a poznala som aj rozpravku Lolek a Bolek 🤭🤣🤣

kristiii
9. mar 2023

@dadis presne túto kombináciu Lukáš, Tomáš a Matúš poznám aj ja z môjho detstva a mám 37 rokov 🙂 My sme s bratom Martin a Kristína. A poznám veľa ďalších podobných kombinácii a páči sa mi to. Taký Jozef a Noel by mi prišlo napríklad divné. Podľa mňa je normálne, že sa ľuďom páči podobný typ mien, tradičné slovanské/moderné a aktuálne/zahraničné/nezvyčajné...asi málokedy si vyberú úplné protiklady (aspoň z mojich skúseností)

dadis
9. mar 2023

@kristiii Ja som zabudla, ze vlastne my s bratom mame obaja mena na D..🙈 Takze tiez nasi rodicia si nas spravili ako modny doplnok 🤦‍♀️

cajomila
9. mar 2023

Ešte ma napadlo Cyprián.

darinkaninka
9. mar 2023

Kolegyňa má synov s menami Damián a Fabián.

kristiii
9. mar 2023

@dadis aj ja som si to uvedomila až neskôr, keď som si vravela, že radšej nás mohli dať Kristián a Martina 😁

anickabasnicka
9. mar 2023

@dadis Čuk a Gek, Pat a Mat, Bob a Bobek,

anickabasnicka
9. mar 2023

@dadis znám rodinu, kde jména začínají stejně u všech členů, takže to není nic nového. ..ten modní doplněk jsme myslela jinak, ale to asi nepochopíš...

mě by třeba vadilo mít Damián a např. Marián, jen proto, že obě končí na -ián, přitom obě jména jako taková mi nevadí, dokonce marián je moje topka, ale spolu mi znějí dost nepřirozeně a divně....damiáne mariáne,....trhá to uši

dadis
9. mar 2023

@anickabasnicka Ale to bude aj v tej jazykovej bariere, u nas Mariana volaju Majo 🙂

anickabasnicka
9. mar 2023

@dadis ale na to se nemuzes spolehat, ze budou volat na dite zdrobnelinou. vetsina mamin tady pise,ze oslovuji deti jmenem a nepouzivaji zadne zkratky ani prezdivky.takze asi tak.zrejme je to o zvyku.ale ono je to vcelku jedno,co se libi tobe,nemusi se libit me a naopak.proto je svet barevny a pestry😎.........

ewita31
12. mar 2023

Lucián sestra ma syna stymto.menom 🤗 a my máme syna menom Nikolaj a dcéra dostala meno Melinda a brat sa volá Leonard a jeho syn Leo 🤗

Strana
z3