icon

Dievčenské mená Nora a Eleonóra

23. apr 2022

Veľmi sa mi začalo páčiť meno Nora... Nie Norberta, iba Nora. Páči sa mi aj meno Eleonóra- Ela, Nora,... ❤️ Poznáte nejaké? Sú spokojné so svojím menom? Nikdy som ešte žiadne nestretla😃

davidofff
25. apr 2022

Nora .Norika.-nie vôbec

norikk
25. apr 2022

@vanilka83 mne to neevokuje žiadnu noru na bývanie.

xmamalea
Autor odpoveď zmazal
nizzy
25. apr 2022

moja teta sa vola Eleonora, neviem ci je s menom spokojná ale svagrine ju volali Norika - to sa mi nepáči, ale jej sestry ju volali Elonka - to sa mi zdalo milšie 😉 ❤️

reni1512
Autor odpoveď zmazal
1fifinka1
25. apr 2022

@ruzovakrava o tom som písala, nieže deti, ale aj dospelé ženy dokážu ublížiť. Aj mne veľa mien evokuje kadečo, aj sa mi nepáčia, ale z úcty k človeku, si to nechám pre seba a nevysmievam sa, ani nepíšem, nevravím svoje pocity. Sme predsa inteligentné osoby.

ruzovakrava
25. apr 2022

@1fifinka1 presne tak, mne sa tiež kopec mien nepáči ale som ticho a určite nevymýšľam prezývky 🙈 veď to je na úrovni prvého stupňa ZŠ

emily_88
25. apr 2022

U nas v skolke je aj nora - norika aj eleonora - elinka. Osobne dam dietatu take meno ako chcem aby ho ludia volali a nie jednym pokrstit a druhym volat... Za mna sú tie mena tvrde. V škole ju nikto nebude volať norika bude tak ako sa volá nora alebo eleonora...

molinka777
25. apr 2022

Dajte Elizabeth to je krajšie ako Nora...

dada7701
25. apr 2022

My máme Elenku ♥️

alienkami
25. apr 2022

Ako sa hovorí: Až keď vyberáš meno pre svoje dieťa, zistíš koľko ľudí vlastne neznášaš. 😂 Vyber si také, ktoré sa tebe páči a "ide ti z huby".
Čo sa skomolenín a blbých rýmovačiek týka, to neovplyvníš. Kto chce psa biť, palicu si nájde. Kto si chce z druhého robiť posmech, tiež si zámienku nájde. Ja som sa tiež zlostila, že prečo práve Alena. Však z toho sa nedá ani skratka spraviť. (Až v dospelosti ma sem-tam niekto oslovil Ali. Dovtedy som bola vždy Alena - Alenka mi bolo trápne) A pritom normálne meno (ale moje dievčatá nie sú ani jedna Alena 😂 neexist! Ani vnučky nebudú! 😂)

alienkami
25. apr 2022

Teraz som si spomenula... Poznala som jedno dievčatko, volalo sa Leonora. Nezvyčajné, ale zaujímavé.

andra77
Autor odpoveď zmazal
norik85
25. apr 2022

Ja som s mojím menom plne spokojná. Už len kvôli tomu, že nás je tak málo 😁 moja mamina sa volala Eleonóra, ja som Nora.
Znie tvrdo, ale vy si už zdrobneninu nájdete 😉
Nemenila by som, a to každý možnosť má predsa 😊

vanilka83
25. apr 2022

@norikk Ved to nikto netvrdí...ze vám to musí evokovať, mne áno.

ambamamba
25. apr 2022

Aj mne sa to meno vo verzii Nora velmi paci, ale na Mojsejovu nejde nemysliet zial.

alienkami
25. apr 2022

O pár rokov po Mojsejovej ani pes neštekne. Kvôli nej by som sa určite neobmedzovala vo výbere mena.

astrid_
25. apr 2022

@oblecenie99 presne, tiež som zo zmiešaného manželstva, žila som roky v zahraničí a tiež ma udivuje, ako sa na Slovensku stále dokážu riešiť mená. A dospelé ženy sa dokážu vyjadrovať o mene ako o hroznom, strašnom, škaredom. Toto mi hlava neberie 🙂

lenorky
25. apr 2022

Nora meno by som nedala svojmu dietatu...keby mňa tak pomenovali asi v dospelosti zaplatím si zmenu mena...pristane starším dámam to meno...ale to je iba môj názor...každému sa iné páči...

leonie35
25. apr 2022

Ahoj, volam sa tak a vobec sa nestazujem 🙂 Som spokojna so svojim menom

leonie35
25. apr 2022

@leonie35 A ked som otehotnela, uvazovala som nad tym, ze keby mam dievcatko, volalo by sa Leonora 🙂

astrid_
27. apr 2022

Nora je super medzinarodne meno, v dansku momentalne v top 10 , vobec by som sa ho nebala dat. Mne sa velmi pacilo Eleanor, slovenská verzia až tak nie

tarinkanarcis
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
27. apr 2022

Mne sa páčia obe mena, kedysi v 80 rokoch išiel seriál o karatistke Linde, v skutočnosti sa herečka volala Nora Görbe, ja som mala dve bábiky, jedna sa volala Linda a druha Nora, z každého mena sa da urobiť prezývka, ja by som sa takticky vyhýbala len menám, ktoré naozaj evokujú niečo zle, ako napr Adolf a potom takým, ktoré su naozaj nezvyčajne ako napr Kunigunda

zuzana76
27. apr 2022

Mojsejova je tuším Eleonóra, len si vraví Nora

zuzana76
27. apr 2022

@fadama mne sa Nadja veľmi páči napríklad

zuzana76
27. apr 2022

@michaela175 prečo problém so Zuzanou? 😂

fadama
27. apr 2022

@zuzana76 Nadja znie este fajn no ja som bola Naďa. Tvrdo vyslovene.

michaela175
28. apr 2022

@zuzana76 viem je to asi trapne, ale pri tom mene si vzdy spomeniem na jednu, ktora vo mne evokuje “zmiju” taku mrchu pekne povedane 🙂 proste neviem sa “odosobnit” od toho mena. Ale vo vseobecnosti mi nevadi to meno, mame aj v rodine Zuzanu aj v praci…ale svojim detom by som nedala take meno. Ale myslim ze to ma tak väcsina, ze si pri nejakom mene predstavia osobu (nemyslim celebritu) ktora im nie je po chuti. Neviem ci som sa teda spravne vyjadrila a ci si to pochopila 🙂

zuzana76
28. apr 2022

@michaela175 samozrejme, pýtala som sa len preto, že som tu už viac krát čítala, že sa ženám nepáči meno Zuzana, ja som s ním naozaj spokojná, beriem to naozaj light