icon

Dievčenské meno Dorota

michaelamomla
10. feb 2022

Ahojte,

cakam dievcatko a velmi sa mi paci meno Dorota. Na druhej strane mam obavy, ci ju nebudu viac volat Dora ako Dorota. Prosim vas, nemate v okoli skusenosti s tymto zenskym menom?

Dakujem

Strana
z2
simonkaa27
11. feb 2022

No neviem Dorotka znie fajn ale uz Dora a podobne obmeny, to sa mi nepaci, posobi to na mna celkom tvrdo.

ajka0207
11. feb 2022

@michaelamomla budú, a Zuzku Zuza, Mišku Miša, a Amalku Amala. Tak to už ja Slovensku chodí.

lienka9
11. feb 2022

@michaelamomla my mame dceru Dorku a sa jej to meno super hodi.a niekedy jej syn povie Dora :D ale nieje to tragedia.vacsina jej hovori Dorka,Doruska

macekovam
11. feb 2022

@michaelamomla mali sme v okolí dobrotu.. My ako deti sme ju volali dora.... Najmä keď sme sa o nej bavili... Jej sestra ju volala Dorotka... Vtedy som to vnímala ako najotrasnejsie meno a bola som rada ze sa tak nevolám... Ale teraz sa mi to zdá milé meno... 😊

lucpro1
11. feb 2022

meno ako take sa mi velmi paci, aj Dorotka, to ako ju kto bude volat, to nejako neovplyvnis, zalezi aj casom, co sa jej bude pacit. Napriklad mam kamosku Veroniku, rodicia jej meno dali take skrz to ze je to viac menej take neutralne a ked jej zacali ludia hovorit Vena, tak sa rodicia zlostili, ale kamoske sa to tak paci.

drimonna
11. feb 2022

Poznám jednu Dorku. Väčšinou ju volajú Dorka. 💜 Ja by som to meno nedala, lebo sa mi to spája s rozprávkou Dora, ale keď sa vám páči, tak dajte a kašlite na názor ostatných.

zuzinabila
11. feb 2022

@michaelamomla ja mam Dorotku🙂 Raz som videla na ihrisku jedno dievcatko, ktore mama oslovila Dorinka a mne sa to tak zapacilo, ze som chcela aj ja🙂) Lenze manzelovi sa nepacila verzia Dorota, dali sme Dorotea, co je ina verzia. Volame ju Dorinka, Dorotka, Dori. a ked neposlucha, tak aj Dora🙂 Ale to skor s nadsazkou, nie ako pravidlo. Vyznam mena je tiez krasny:Bozi dar

drimonna
11. feb 2022

A čo tak meno Dorina? 💙

zuzinabila
11. feb 2022

@zuzinabila a Dorotea ju volame tiez. je to predsa original verzia jej mena a zvykame tak deti, ze je to predsa ich meno, nie hanlive oslovenie.

zuzinabila
11. feb 2022

@drimonna je taka slovenska rozpravka, kde Janko Kroner mladsi spieva princezne:O, Dorina, pre Teba vysadim najkrajsiu zahradu. len povedz a nenajdes nahradu. O , Dorina. Ja , ja nie som vobec ziaden princ, len zahradnik, o, Dorina...🙂krasna rozpravka a neviem si spomenut nazov.nevie niekto?

fiffinkaa
11. feb 2022

To povestne Dora sprostá a Zuza hlúpa, aj mne rezonuje, aj keď na malinkych detickach by mi tieto mená nevadili, no osobne by som ich dieťaťu nedala.

1mata
11. feb 2022

@michaelamomla aj my sme chceli Dorotku. Krasne meno

sticker
mihula
11. feb 2022

Len jej ho daj,krasne meno a tak ako ty budeš svoju dceru volat,budu aj ostatní.Mam syna Michala,bala som sa,že ho budu volat Mišo,ale vždy ked prišli deti za nim,vždz som zdoraznila,že Michal pojde....nemože...atd.A hlavne som ho naučila,ako sa volá.Vždy povedal,že je Michal

euka210
12. feb 2022

@michaelamomla mne sa nepaci, ale mam 3 zname co dali toto meno dievcatkam

rainee
16. feb 2022

Dcéra ma spolužiačku Dorotu a deti ju volajú väčšinou práve Dora alebo Dora sprostá keď ju chcú vytočiť 🙄 Mne sa z toho dôvodu to meno nikdy nepáčilo, ale je to vec vkusu. Kto chce, nadávku vymysli akémukoľvek menu ci priezvisku.

rheia27
16. feb 2022

uprimne ? nasej starsej som dala toto meno.....a malu stale volali Dorota, dokonca aj manzelovi rodicia, ved tak to mala napisane v rodnom liste....dieta plakavalo, vystresovane a prosilo nas aby sme jej zmenili meno...tak pred nastupom do skoly sme jej meno zmenili na matrike na Dorka a dieta je stastne

Dorotka je pekne meno, aj Dorka, alebo Dorinka...ale nevyhnes sa ze ju budu volat Dorota, a sem tam aj schvalne a deti vedia byt krute

tafita
16. feb 2022

@michaelamomla ja poznám dospelu zenu Dorotu. Volaju ju Dorka.

zuzinabila
16. feb 2022

@rheia27 no neviem,ci mame stastie na okolie,ale nasa ma 12 rokov a nikdy nemala problem🙂

salonka22
15. sep 2022

@michaelamomla Ahoj, dala si nakoniec toto meno? Moj muz ho velmi chce a ja som este stale trochu na vazkach, aj ked sa mi paci.

1mata
15. sep 2022

@michaelamomla ka som chcela tiez Dorotu, ale je to chlapec. Znama ma Dorotku a velmi sa mi to paci, strasne jej to meno pasuje 🙂
Len daj pozor, meno robi vela. Ja mam Rebeku a veru je poriadna Rebeka ♡

mariaveronikag
15. sep 2022

@1mata K menu Rebeka by sa super krásne hodilo meno Dorotka 🙂 a syn sa ako volá, keď sa smiem spýtať?

venusa85
15. sep 2022

@rheia27 ahoj, ako ste to dosiahli, zmenu mena? Ja som chcela hneď dat zapísať Dorotka a nedovolili, vraj také meno nie je, ani v kalendári. Že ak im prinesiem "dôkaz" na takúto formu mena, zapíšu 🤦‍♀️

1mata
15. sep 2022

@mariaveronikag Pavol, po tatikovi. Ano, bola by to krasna nezbedna dvojka 😉

rheia27
15. sep 2022

@venusa85 normálne 🙂 na matrike mali zoznam mien, TJ normálne knižky z rôznych štátov EÚ a stačilo by aby našli v jednej z nich že Dorka je v danom štáte oficiálne meno. Je v Maďarsku, kým sme neboli v EÚ tak potrebovali potvrdenie z veľvyslanectva. V prípade Dorotky by som asi skúsila pozrieť Poľsko.

venusa85
15. sep 2022

@rheia27 wau, klobúk dole pred vašimi matrikarmi, u nás žiadna ochota. Fakt si mi pomohla, veľká vdaka 👏🙂

salonka22
22. sep 2022

@zuzinabila ahoj, prosim ta, verziu Dorotea vam zapisali bez problemov? rozmyslam nad nou, ale neviem - nepýtajú sa ludia 20x "ako?", ze nechapu tu podobu mena. moj muz na mna pozera, ze som padla z Mesiaca, ze co je to za formu mena :D tak len uvazujem, ci nebude mat problém, ze na to budu udivene reagovat napr. v skole, ked sa bude mat predstaviť (starsia generacia, mladsi uz budu zvyknuti na vselijake mena)

zuzinabila
22. sep 2022

@salonka22 zapisali bez problemov.nezapisuju sa len ked chces dat chlapcovi dievcenske a naopak alebo zosmiesnujuce mena🙂 toto je latinska verzia mena,aj ju tak casto volame.v skole normalne Dorotka,Dorka,Dori.nikdy sa jej nesmiali.a za tie roky som zistila ze nie je jedina Dorotea na Slovensku🙂

tropkica
22. sep 2022

A tak podla mna je to pekne meno a vies, kazde jedno sa da povedat skaredo, takze z toho by som si nejak tazku hlavu proste nerobila. Kludne by som teda take meno dala

Strana
z2