icon

Diskutujeme o nevšednom mene pre syna: Reilly

28. sep 2024

Ahojte, zapáčilo sa mi meno pre synčeka Reilly číta sa to asi Railly čo hovoríte ? Je to dosť neobvyklé preto by ma zaujímal názor. Ďakujem pekne

Strana
z2
danyelia
28. sep 2024

No pokiaľ žiješ na Slovensku, toto meno by som synovi nedávala, ak sa chystáte žiť do zahraničia, povedzme, že ok, ak sa Ti veľmi páči. Dcéra mala v škole spolužiaka menom Joshua (číta sa Džošua) Králik 😁 Kombinácia meno - priezvisko pomlčím 😆 No jasné, že deti nechápali, prečo sa to inak píše a číta, volali ho Josuha, Džosi, Josi...meno mu stále komolili a jasné, že z toho nebol nadšený.

cimage
28. sep 2024

My pozerame na youtube rodinu kde muz je Railly, ale napr aj nasi susedia maju vlciaka s tymto menom. Nedavala by som to dietatu pokial zijes na Slovensku. Je vela peknych mien. Nepaci sa mi ak niekto dava cisto cudzie mena na Slovensku.

earlgrey
28. sep 2024

Súhlasím s @h2, moja dcéra má síce zahraničné priezvisko a dosť ľahké a zapamätateľné a aj tak ho v škôlke, u lekára atď. skomoľujú a zlé vyslovujú...hoci ja to neriešim, lebo je to priezvisko.. ale pokiaľ žijete na Slovensku, radšej nie...rozhodnutie je na tebe.

estellas
28. sep 2024

Nikdy som nevidela to meno v takom tváre, všade som videla napísané Riley.
Ja to mám tak zafixované že je to dievčenské meno, kvôli tej rozprávke v hlave.

marca12
28. sep 2024

Na Slovensku by som ho nedala. Pacit sa ti moze,ale mysli na praktickost. Nikto ho neoslovi spravne. Nezvyknem mat vyhrady k menam,ale toto sa mi zda ozaj nevhodne.

ina2405
28. sep 2024

Ak sa číta Raily, tak sa píše Riley si myslím, ale aj keby Reilly na tom nezáleží. Pre mňa je to síce ok meno pre niekoho s anglickým priezviskom, ale divoko znejúce pre Slováka so slovenským menom. Skoro ako Sandokan Puška..prepáč.

h2
29. sep 2024

@hedviga2 Ahoj, tebe som chcela už dávno napísať. Vždy, keď vidím tvoj nick, tak ma tak trochu mykne. 😀 Ja používam h2 (originál H²) už od základnej školy. Krstným menom sa volám Hedviga a priezvisko mám tiež na H, preto tá dvojka. No a teraz čítam, že máš ešte aj nemecké priezvisko, ako aj ja (hoci moje je už písané so slovenským pravopisom)... Prepáč, asi ťa to nezaujíma a nechápeš, prečo ti to píšem, ale tak nejak som to chcela zo seba dostať. 😃

petracandle
29. sep 2024

V USA sa toto meno používa aj pre mužov aj pre ženy, aj ako meno či priezvisko (väčšinou) a takisto v rôznych variantoch, ale väčšinou Riley.
Avšak, dúfam, že si trol ak vážne uvažuješ dat takéto meno na Slovensku dieťaťu. Celý život sa s tým bude trápiť. A je naozaj geniálne chcieť dat nejaké meno o ktorom evidentne nič nevieš

hedviga2
29. sep 2024

@h2 milé od teba. Nech sa ti a teda aj nám všetkým darí, nech riešime iba prkotiny v živote.

kristiii
29. sep 2024

Mne sa páči, ale mne sa celkovo páčia zahraničné mená. Čo sa týka vysvetľovania mien, za slobodna som mala slovenské priezvisko a aj napriek tomu som ho musela vždy upresňovať, teraz mám zahraničné a zas musím vysvetľovať, takže toto by som naozaj neriešila.

malinovka333
26. okt 2024

Kolegov pes sa tak vola

lienka.7
26. okt 2024

@autorka pomenuj ho Pariz-Dakar a mas po probléme s výslovnostou🤦‍♀️
Akoze vám tu dámy niektorým vážne dobre preskakuje👌👎 verím, že je ti iba z tehu hormónov 🙈

terezkaarthuramax
26. nov 2024

Mne sa veru páči.
@kitycat čo speväk.Andrea Bočeli?

Strana
z2