Dve deti s rovnakým menom
Ahojte baby, konečne mám voľno a tak samozrejme trávim večer s manželom pri rôznych zmysluplných diskusiách 😀 tak sa bavíme či je možné dať dvom deťom rovnaké meno, napríklad obaja synovia by sa volali Ján. Googlim ale nič nenachádzam 😁 čo myslite? 😁
@tosomja blbosť to nie je, keďže sa im to reálne stalo.....u nás na matrike to teda riešili a nedovolili im dať rovnaké meno
zda sa mi ale ze ak je chlapcek a dievcatko, mozu mat, napr. peter a petra, michal a michaela, ján a jana, lebo vlastne uz ide o nieco ine. opravte ma, ak sa mylim.
V našej rodine, strašne strašne daaaaavno, boli dve sestry, rodičia rovnakí, jedna bola Kata a druhá Katuša 😀 ale to by mali snáď už aj 120rokov.
neviem, mne to pride zvratene... :(
Ja som to tu včera zahliadla v nejakej téme o menách. Osobne si to neviem predstaviť
@vandica Moja svokra, ktorú od narodenia volali Melánia, zistila pri vybavovaní prvého občianskeho preukazu, že má v rodnom liste Mária - presne tak, ako jej mladšia sestra, s ktorou mali rovnakých rodičov 🙂. Tak si robili srandu, že otec asi musel veľmi oslavovať, keď ju išiel dať zapísať do matriky 🙂. Podotýkam, že to bolo veľmi dávno - obe majú cez 80 rokov...
mám sestry Adrianu a Andreu, doma sme ich volali Aďka a Andrejka, ale keď šli do školy, každú volali už len Aďa🙂nejak to neriešili, skôr im to prišlo vtipné
Nie
To neviem či iné mená neexistujú či len ľudia sú tak naivné sprosti
Pokiaľ si Michael Jackson, tak úplne v pohode. 😄
Susedka má dvoch synov: Dávid Ján Priezvisko a Dominik Ján Priezvisko.

Pamätám si cca 10-15 rokov dozadu reportáž z TV novín - pani mala viac detí, tuším okolo 14-15 😄 a zistila že má 2 dcéry s rovnakým krstným menom až keď jej nesedeli rodinné prídavky/rodičak či čo 😄 úplne real situácia zo Slovenska