icon

Dve deti s rovnakým menom

24. júl 2023

Ahojte baby, konečne mám voľno a tak samozrejme trávim večer s manželom pri rôznych zmysluplných diskusiách 😀 tak sa bavíme či je možné dať dvom deťom rovnaké meno, napríklad obaja synovia by sa volali Ján. Googlim ale nič nenachádzam 😁 čo myslite? 😁

Strana
z2
oliviakatka
25. júl 2023

Pamätám si cca 10-15 rokov dozadu reportáž z TV novín - pani mala viac detí, tuším okolo 14-15 😄 a zistila že má 2 dcéry s rovnakým krstným menom až keď jej nesedeli rodinné prídavky/rodičak či čo 😄 úplne real situácia zo Slovenska

livuska124
25. júl 2023

@tosomja blbosť to nie je, keďže sa im to reálne stalo.....u nás na matrike to teda riešili a nedovolili im dať rovnaké meno

lilitela
25. júl 2023

zda sa mi ale ze ak je chlapcek a dievcatko, mozu mat, napr. peter a petra, michal a michaela, ján a jana, lebo vlastne uz ide o nieco ine. opravte ma, ak sa mylim.

lilope
25. júl 2023

@petra92 sranda, ale tak nič nie je nemožné 😎

lilope
25. júl 2023

@autorka ja ani neviem ako vznikla diskusia u nás, zrejme to napadlo mňa keďže ja sa často zamýšľam nad takýmito somarinami 😉 teoreticky, aj keď si to iné meno neviete predstaviť, po čase by ste možno zistili, že deti majú iné osobnosti a rovnaké meno sa im obom nehodí 🙂

vandica
25. júl 2023

V našej rodine, strašne strašne daaaaavno, boli dve sestry, rodičia rovnakí, jedna bola Kata a druhá Katuša 😀 ale to by mali snáď už aj 120rokov.

cookie29
25. júl 2023

neviem, mne to pride zvratene... :(

domak2
25. júl 2023

Ja som to tu včera zahliadla v nejakej téme o menách. Osobne si to neviem predstaviť

tosomja
25. júl 2023

@lilitela to je úplne iné.

rychenza
25. júl 2023

@petra92 Prosím, oni sú dvojčatá?

petra92
25. júl 2023

@rychenza nie jeden je syn mojej mamy z prvého vzťahu, druhý je syn môjho otca z prvého manželstva 😊potom sa dali dokopy moji rodičia keď mali bratia 13 rokov

rychenza
25. júl 2023

@petra92 Díky, aká zvláštna zhoda, asi to bolo dosť časté meno.

petra92
25. júl 2023

@lilitela samozrejme to môže byť 😁Ja som Petra brat je Peter 😉

ivetz
25. júl 2023

@vandica Moja svokra, ktorú od narodenia volali Melánia, zistila pri vybavovaní prvého občianskeho preukazu, že má v rodnom liste Mária - presne tak, ako jej mladšia sestra, s ktorou mali rovnakých rodičov 🙂. Tak si robili srandu, že otec asi musel veľmi oslavovať, keď ju išiel dať zapísať do matriky 🙂. Podotýkam, že to bolo veľmi dávno - obe majú cez 80 rokov...

petra92
25. júl 2023

@rychenza v tom čase asi áno (45r dozadu), poznám ich v okolí dosť, aj sused bol Majo a má syna Maja, spolužiačka zo strednej ma muža aj syna Maja 😁aj brat vlastne dal tiež synovi rovnaké meno, druhý dal Martina, našťastie 🤣🤣

marika39
25. júl 2023

mám sestry Adrianu a Andreu, doma sme ich volali Aďka a Andrejka, ale keď šli do školy, každú volali už len Aďa🙂nejak to neriešili, skôr im to prišlo vtipné

poslednepogo
25. júl 2023

Nie

alexka89
25. júl 2023

To neviem či iné mená neexistujú či len ľudia sú tak naivné sprosti

h2
25. júl 2023

Pokiaľ si Michael Jackson, tak úplne v pohode. 😄

tunde0923
26. júl 2023

Susedka má dvoch synov: Dávid Ján Priezvisko a Dominik Ján Priezvisko.

Strana
z2