Eliana, Olívia, Viktória
Ahojte, mám takú dilemu medzi menami. Najviac sa mi páči meno Eliana, no máme významové slovenské priezvisko, niečo ako Košíková, a nie som si istá, či sa to k sebe hodí.
Pri menách ako Olívia a Viktória viem, že by sa to priezvisko „stratilo“, keďže sú tieto mená také časté a ľudia ich dávajú k hocijakému priezvisku. Lenže Olívia a Viktória sa mi páčia iba ako celé mená – ich skratky sa mi už tak nepáčia, na rozdiel od Eliany, kde sa mi páčia všetky jej skratky.
Ako by ste si vybrali na mojom mieste? Som otvorená aj novým tipom na mená, len sa mi nepáčia také tie klasické mená ako Anna, Tatiana, Soňa… skôr moderné.
Eli, Liana/v pralese/.Ak ti nevadia tieto prezývky daj Elianu, deti aj tak vynájdu prezývky, o ktorých my dospelí netušíme. Meno sa musí páčiť hlavne Tebe.
Eli, Liana/v pralese/.Ak ti nevadia tieto prezývky daj Elianu, deti aj tak vynájdu prezývky, o ktorých my dospelí netušíme. Meno sa musí páčiť hlavne Tebe.
@anonym_79862c Nemyslela som takéto uštipačné prezývky, ale také, ktorými ju budeme volať my doma.
mne sa zas páči olívia a aj domácke meno olivka. ale to som ja 🤷♀️
Z týchto troch? Elena (eliana? Úplne zbytiocne prekombinovane)
Olivia je otrasne meno… sprvu som si hovorila, ze zaujimave, ale ked pocujem, ako je rodic schopny vlastnemu decku povedat „Oliva”, tak mam dost.. podobne Oliver.. 😵🫣
@anonym_autor Eliana je pekné meno, ak hľadáš podobné k priezvisku možno Juliana ?
Meno Karolína?
Eliana je pekné meno, ale je veľa pekných mien napr. Júlia, Erika, Karin, Marína, Jana, Eliška, Sofia, Lea, Jasmína, Agáta, Natália, Lucia.
A čo si myslíte Eliana Košíková, je to ako päst na oko?
S takym priezviskom bude ako past na oko aj tak kazde meno.. vies o tom, ze aj priezvisko si mozete vsetci zmenit? 😁
No a mne sa nepaci ani jedno, nie su to mena z mojho "kosika" 😀
S takym priezviskom bude ako past na oko aj tak kazde meno.. vies o tom, ze aj priezvisko si mozete vsetci zmenit? 😁
No a mne sa nepaci ani jedno, nie su to mena z mojho "kosika" 😀
@kitycat Keby bolo na mne, tak to priezvisko hned mením, ale muž na ňom trvá
@kitycat Keby bolo na mne, tak to priezvisko hned mením, ale muž na ňom trvá
@anonym_autor To je celkom bežné priezvisko, ale k tomu skôr aj meno slovenské.
Ja mám Oliviu aj Viktoriu. Neznášam keď mi niekto zbastaci Oliviu napr na Olinku 🤢 ja jej hovorím Olivia, tak sa volá. Deti zvyčajne Oli. Viktoria je zvyčajne Viki. Eliana je na mňa už na SVK moc crazy. Mne sa páči ešte Emília. Volala by som ju Emily
@anonym_autor
Eliana je krasne, kludne daj a nerieš 🙂 Ved mozno sa Eliana Kováčová vyda za Jana Pyšneho alebo Chuana zo Spanielska. Predsa nebude potom meno menot aby sa k priezvysku hodilo ci? 🙂
Vsak, ked sa ti paci daj, syn ma v skolke spoluziacku Elianku. 🙂
Mne sa tieto 3 mená zdajú byť na podobnej úrovni, čo sa týka ladenia so slovenským priezviskom. A Eliana sa mi páči jednoznačne najviac, takže isto by som z týchto troch vybrala ju, kľudne aj s priezviskom Halušková 😀 nepripadá mi to ako nejaký veľký úlet (keby si k slovenskému priezvisku chcela mená ako Jessica alebo Elizabeth, to by mi ako úlet prišlo)
@anonym_autor osobne si myslím ze je to len o tom na čo su ľudia zvyknutí. Napríklad taká Sofia, pokiaľ viem tam my máme Žofiu čiže aj toto meno bol kedysi úlet a pozri, dneska ti každý povie ze to je pekne slovenske meno a samozrejme ze sa hodi k slovenskemu priezvisku😀 do tejto kategórie radím aj Olíviu (ta sa mne osobne paci len v základnom tvare, zdrobneniny uz nie 🙈) Viktória krásne, Eliana neokukane 🙂
@anonym_autor Viktória
Za mna elena/helena - pekne me no a neotrepane
@anonym_autor Ja si myslím, že Eliana je v pohode. Ku priezvisku Košíková by samozrejme lepšie pristalo klasickejšie meno ako napríklad Mária, Anna ale zas nie je to úplne že hrozné. Ak si ochotná vybrať iné meno, tak napríklad Juliana by znelo fajn aj s tým priezviskom a dá sa pekne aj zdrobnelina povedať. Olívia či Viktória mi k tomu priezvisku pasujú menej.
Ani jedno a Viktórií je strašne veľa.

Viktória je pekné meno
Linda, Kamila