icon

Elisa či Ela

5. apr 2025

Ahojte, s manželom sa nevieme dohodnúť. Jemu sa viac páči Elisa a mne Ela. Tak ma zaujíma ako vnímate tieto mená. Ono je to v podstate podobné len neviem čo by bolo lepšie.

Strana
z2
mantilka
5. apr 2025

Mne sa páčia obidve ale v znení Ella alebo Elissa...je to v podstate jedno ktoré z nich..sú podobné. Majú rovnakú skrátenú prezyvku. Napíšte na lístočky a potiahnite si. Výber bude náhodný a teda nikomu nebude zazlievany ústupok.

janette2021
5. apr 2025

Akokoľvek sa rozhodneš, vôbec nerozmýšľaj nad tým, ako to budú ľudia čítať, písať, prekrúcať... Vyberte to, čo sa vám páči, aby ste neľutovali. Lebo ľudia sa vždy budú vypytovať, ako to je a či to nie je inak.
Ja som tak dala Hanah, lebo som nechcela aby malá musela vysvetľovať, že má dve "n", a odvtedy ľutujem, že som nedala Hannah.

terezkaarthuramax
5. apr 2025

@kitycat naco.potom reagujes.. nechapem.

mircalla
5. apr 2025

Elisa

janette2021
5. apr 2025

Vybrala by som Elisa alebo Elissa. V jednej triede učím dve Elišky, jednu Ellu a jednu Elianu, ale žiadnu Elisu/ Elissu.

princezna_bosorka
5. apr 2025

ak sa neviete s muzom dohodnut na mene a musis sa na to pytat cudzich ludi na MK, tak by ste v prvom rade Vy dvaja nemali mat deti... Sorry, ale takito nesvojpravni rodicia nemozu vychovat normalne dieta.

autor
5. apr 2025

@princezna_bosorka dobre no 😃 nikde nepíšem ze to co mi tu dievčatá poradia tak sa toho budem držať ako svätého písma. Ale možno niekto mi dá iný pohľad na mena, ktoré ja som doposiaľ nevidela. Od toho táto skupina je. A prečo si tu ty vlastne neviem keď máš vo všetkom jasno 🙂

ahojka5
5. apr 2025

Obe sú krásne. Aj keď teraz dosť populárne (čo niekomu samozrejme nevadí)… ešte sú aj iné zaujímavé alternatívy ako Eliana či Elia… a napokon aj klasická Elen(k)a má podľa mňa niečo do seba 🙂

evcagabi
6. apr 2025

Ja mam Elu a uplne to meno zboznujem 😊

evcagabi
6. apr 2025

Inak, ja neviem, ci zijem na inej planete, lebo inu Elu nepoznam - ked sa tu tak strasne bijete, ake je to meno popularne. Este aj pediatricka bola prekvapena a aj v porodnici, ze dlho Elu nemali 😅

aeruginosa
6. apr 2025

Ja som zasa za meno Ela. Osobne ziadnu siroko-daleko nepoznam. Mne to meno pride take nezne, elegantne a ze je kratke v tomto pripade vnimam skor ako pozitivum. Vsak aj tak z dlhych mien vsetci vytvaraju skratene formy, ktore su casto priserne, tu to nehrozi. Mne napr. s menom Elisa nejde typicke slovenske priezvisko dokopy, ak take mate..

bimbambim
6. apr 2025

Mne sa nepáči ani jedno. Mali sme kolegyňu Elenu a volali sme ju Ela tak chcela aby sme ju volali

nelka93
6. apr 2025

Z týchto Elisa, tieto krátke trojpismenove mena sú ako pre psa

michellemary
7. apr 2025

Ako hovoria baby, ak chceš výslovnosť so s, daj Elissa, ale mne by ani výslovnosť Eliza neprekážala. Je to pekné meno.

wwpela
10. apr 2025

Som spokojná nositeľka mena Ela uz 20 rokov. Krátke, pekne s nádherným významom. Som vďačná mojim rodičom.

anonym_d46491
17. aug 2025

Radšej Ela

adreena
17. aug 2025
@princezna_bosorka

ak sa neviete s muzom dohodnut na mene a musis sa na to pytat cudzich ludi na MK, tak by ste v prvom rade Vy dvaja nemali mat deti... Sorry, ale takito nesvojpravni rodicia nemozu vychovat normalne dieta.

@princezna_bosorka Musí tu byť podľa teba potom veľa nesvojprávnych žien, lebo si predstav, že celá sekcia vo fórach je pod hlavičkou " vyberáme meno pre dieťa". Kebyže si s kamoškou tehotnou na káve, a ona prehodí: "vieš čo , vyberáme meno pre dievča a páči sa jednému Ela a druhému Elisa. Ty by si sa k čomu priklonila?" Tak tiež kamoske šplechneš do tváre, že je nesvojpravna, keď sa ťa pýta na názor? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Strana
z2