icon

Elizabet alebo Izabel

20. aug 2025

Ahojte, žienky s mužom sme konečne našli mená pre naše dieťa 🙏🤣 teda pevné verím, že finálne..
Len si neviem vybrať z posledných dvoch 🤣
Elizabet alebo Izabel? Možno nám pomôžete 🥰

Strana
z2
mikasa_ackerman
20. aug 2025

@anonym_autor Elizabet za mňa, ale určite by som to napísala po Anglicky “Elisabeth” je to tak krajšie a v budúcnosti sa jej s tým bude oveľa lepšie fungovať😄

laurinka27
20. aug 2025

Sry ale oboje znie akoby to nebolo napisane spravne v tej poloslovenskej forme

ella1234
20. aug 2025

@anonym_autor a to je preklep ze si napisala Izabel a nie IzabelA? Za mna Izabela. Izabel bez toho Acka mi neviem preco znie ako nadavka..alebo neviem..neviem to vysvetlit ale znie to cudne ked sa to vyslovi nahlas

ella1234
20. aug 2025

Aj v tom Elizabet to H proste chyba sorry 😀 vies si predstavit ze bude niekde diktovat svoje meno a ze nie ja tam to H nemam? Za mna ani jedna verzia tych mien

autor
20. aug 2025
@ella1234

Aj v tom Elizabet to H proste chyba sorry 😀 vies si predstavit ze bude niekde diktovat svoje meno a ze nie ja tam to H nemam? Za mna ani jedna verzia tych mien

@mikasa_ackerman
@ella1234 h mi prehodil telefón 🤣 samozrejme, že tam bude 🫣

bolarazjedna
20. aug 2025

Mne sa Izabel paci omnoho viac, otázka je možno, čo znie lepšie s priezviskom.

kvadrinkaaa
20. aug 2025

Izabela. 🎀

beata_k
20. aug 2025

@anonym_autor Elizabeth by som nedavala. Bud jej ho budu pisat nespravne ( bez H) alebo sa jej vzdy budu pytat ako sa to pise spravne. Poviem ti, pekne otravne to bude.

nevenka
20. aug 2025

My mame Alzbetu, takze obe, co mate vybrate, je vlastne to iste meno, len rozne zahranicne podoby, my mame tu slovensku 😅.
Manzel ju niekedy nazve aj Izabela a ja Lilibeth 🙃.

elia9
20. aug 2025

Izabela 🙂 mne sa vždy páčili mená Ela, Eliška, Elizabeth páčil sa mi ten variant "Eli" ale aspoň u nás sa s nimi roztrhlo vrece, takže ja by som sa určite priklonila k Izabel 🥰👌🏻alebo potom k slovenskej podobe Alžbetka, napokon lepšie než Elizabeth, ale to je len môj názor 🙂hlavne aby ste boli vy spokojní

deti95060810
20. aug 2025

elizabet

lizatko1009
20. aug 2025

a ja by som vymazala bet aj beth a max Elisa, Elis

hipuska
21. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor Elizabeth by som nedavala. Bud jej ho budu pisat nespravne ( bez H) alebo sa jej vzdy budu pytat ako sa to pise spravne. Poviem ti, pekne otravne to bude.

@beata_k s tymto suhlasim. Ja mam priezvisko "madarske" ale slovensku verziu. A je to pekna otrava. Ovplyvnuje ma to aj v pracovnom zivote lebo moj mail je meno.priezvisko a ked ho niekomu diktujem, casto automaticky pouziju madarsku verziu a mail sa ku mne ani nedostane. Pritom, ani nemam paru, ci v nasej minulosti bol niekto madar alebo odkial vlastne tato skomolenina mojho priezviska vznikla....kolegyna ma zase verziu anglickeho mena a ma to tiez takto podobne

autor
21. aug 2025
@lizatko1009

a ja by som vymazala bet aj beth a max Elisa, Elis

@nevenka
@elia9 nie Alžbetku určite nechcem 🙏 aj napriek tomu, že sú mená tie isté.. A tu na okoli veru nie je ani jedno meno, aspoň som sa zatiaľ nestretla s týmito menami 🥰
@beata_k myslím, že by bol ksor problém keby ta to H nebolo, ako ženy už písali.. Meno je na SK už používané, čiže s tymto by nemal byt problém
@lizatko1009 Elisa mi neprešla, ale teda preto som viac priklonena k Elizabeth 😁

lizatko1009
21. aug 2025
@anonym_autor

@nevenka
@elia9 nie Alžbetku určite nechcem 🙏 aj napriek tomu, že sú mená tie isté.. A tu na okoli veru nie je ani jedno meno, aspoň som sa zatiaľ nestretla s týmito menami 🥰
@beata_k myslím, že by bol ksor problém keby ta to H nebolo, ako ženy už písali.. Meno je na SK už používané, čiže s tymto by nemal byt problém
@lizatko1009 Elisa mi neprešla, ale teda preto som viac priklonena k Elizabeth 😁

@anonym_autor a volat ju budetr ako?

anonym_aa7f65
21. aug 2025

@anonym_autor Elizabeth

kiki68
21. aug 2025

Elizabeth za mna

karla21
21. aug 2025

Mi mame doma Izabelu. Hovoríme jej Iza , Izabelka , mylsela som , že bude aj Béla , ale to nevyužívame 🤣 Elizabet bude asi skôr Eli, Lili . Skús aj k priezvisku ako sa ti čo hodí

karla21
21. aug 2025

Tam pri Elizabet sa môže stat že v škole jej budú hovoriť beta . Ale neviem , no

mikasa_ackerman
21. aug 2025
@karla21

Tam pri Elizabet sa môže stat že v škole jej budú hovoriť beta . Ale neviem , no

@karla21 nikdy som sa nestretla s tým, že by niekto Alžbete alebo Elizabeth hovoril “Beta” teda, okrem 75 ročných babiek

beloved
21. aug 2025
@mikasa_ackerman

@karla21 nikdy som sa nestretla s tým, že by niekto Alžbete alebo Elizabeth hovoril “Beta” teda, okrem 75 ročných babiek

@mikasa_ackerman V Perinbabe hovorili Alzbetke Beta 😀 v realnom zivote som to nepocula ani ja 🙂

nevenka
21. aug 2025
@mikasa_ackerman

@mikasa_ackerman vies co, my ju volame Betka a syn, ked sa nastve, tak jej povie Beta 🤣. Ale tak mne to vobec nevadi.
Mne zase nejdu k slovenskemu priezvisku tie zahranicne verzie.
Ale mam skusenost, ze mozes vyberat, ale deti si vzdy najdu nejaku prezyvku a ked nie meno, tak priezvisko spotvoria a ked ani to nie, tak potom daco z vyzoru si vyberu. My mame Viliama a ked sme sa prestahovali, tak ho v dedine zacali volat Šaňo. To som teda vobec nepochopila, preco 🙃.

autor
21. aug 2025
@karla21

@lizatko1009 Elizabeth, Eli zrejme 😊 toto som neriešila.. Doma mam Karola a volám ho max Karolko.. Nepotrebujem mu meno skracovať ani nič.. A neriešila som to ani pri vybere mena.. Proste je Karol 😊
@karla21 tak v školskom veku si mýlim, že to dieťa už vie povedať jak sa vola a na nejaké prezývky (ak nechce) nebude reagovať.. 😊

mikasa_ackerman
21. aug 2025
@nevenka

@mikasa_ackerman vies co, my ju volame Betka a syn, ked sa nastve, tak jej povie Beta 🤣. Ale tak mne to vobec nevadi.
Mne zase nejdu k slovenskemu priezvisku tie zahranicne verzie.
Ale mam skusenost, ze mozes vyberat, ale deti si vzdy najdu nejaku prezyvku a ked nie meno, tak priezvisko spotvoria a ked ani to nie, tak potom daco z vyzoru si vyberu. My mame Viliama a ked sme sa prestahovali, tak ho v dedine zacali volat Šaňo. To som teda vobec nepochopila, preco 🙃.

@nevenka “Šano” ma neuveriteľne pobavilo🤣🤣🤣🤣

luciad7
21. aug 2025

@anonym_autor ja mam doma Isabella a voláme ju skratene Bella, Izi, inak normálne Isabella alebo Isabellka

rorino
21. aug 2025

@anonym_autor Alžbeta

talia16
21. aug 2025

Isabela 🌸

autor
21. aug 2025
@rorino

@anonym_autor Alžbeta

@rorino písala som že to určite nie

senta_sofia