Ešte stále nemáme meno pre bábätko - poraďte!
Dobrý deň,
onedlho sa staneme rodičmi a ešte stále nemáme vybrané meno. Vzhľadom na to, že bábätko na ultrazvuku nebolo dobre otočené a keďže som v rizikovom tehotenstve a nedali sa mi robiť žiadne iné vyšetrenia na zistenie pohlavia (alebo sme nechceli zbytočne riskovať a dali sme na rady lekárov radšej počkať) musíme vybrať dve mená. S manželom sme už 2-krát prešli celý kalendár a ešte stále sme sa nedohodli na mene. Preto Vás prosím o pomoc🙏🙏🙏. Ak by ste mali pekné, môže byť aj netradičné meno napíšte mi prosím.🙂 Viem, že to nie je len o mene, ale už ideme pomaly do finále a bolo by dobré nejaké vybrať😉
Ďakujem, Záborská
Janko,Šimon,Veronika,Sandra
Klára, Adelka, Valentínka, Teo, Tadeáš, Alexej
Ja som sa rozhodla na zaklade vyznamu mien, takze si mozete na nete citat mena rovno s vyznamom a to Vas mozno nasmeruje 🙂
Julia, Viktoria... Frederic, Adam
A este jedna vec, podla ktorej sme sa rozhodovali, chceli sme s muzom, aby mali po nas deti zaciatocne pismena. Kedze ja som Lucia, prva dcera sa vola Liliana a manzel Jozef, druha dcera je Julia 🙂
@s_a ja som na tom uplne rovnako, dievca Eliska a chlapcenske si neviem vobec vybrat...nakoniec ked budeme mat chlapca, tak bude po tatovi, kedze je to jeho prianie. Fuh, ulahcene😄
Mne sa pacia vsetky varianty Alzbety - Izabela, Elizabeta, Eliza. Dalej Eliska a Paulina.
Chlapcenske neviem, bude po muzovi Anton, a druhe by bolo po mojom otcovi Vladimir. Ale inak sa mi celkom paci Samuel a Jakub, len to su moji kamosi a bolo by to podozrive😄
@stanislavicenka aj ja ma Tanicku 🙂 jediná široko ďaleko 🙂
Damian, Marína, Bianka,
Paci sa mi Matus, Maxim, Oliver, Bruno, Tadeas, Noel, Sebastian, Jakub, Michal. Dievcenske Matilda, Ema,Kristina
@zaborakahana my mame doma zatial Gregora ...ak by som mala vyberat znova tak mne osobne sa paci Artur, Patrik, Juraj .... pre dievcatko som pred pôrodom mala vybraté Dorota ale paci sa mi aj Gloria, Sara, Vilma ale aj Anna s 2 n :D
@zaborakahana pre mňa najkrajšie mená sú mená našich detí Rebeka Mária, Samuel, Šimon, Timotej a Ester Anna
@zaborakahana pri výbere mena pre dcérku sme sa tiež riadne zapotili, čo sa páčilo mne sa nepáčilo mužovi a naopak - prehľadala som aj zahraničné kalendáre a čítala významy mien a tak máme doma Hannah a synček je Tomas. Prihliadali sme aj na priezvisko, muž má zahraničné. Ešte mám v zálohe Alexander, Lilien, a popravde mne sa páčilo vždy viacej chlapčenských ako dievčenských mien, takže najväčší problém bol nájsť pekné meno pre dcérku, aby sa páčilo nám obom plus dcérka dala najavo, že je to jej meno, keď som ho vyslovila 1x nahlas 🙂
@zaborakahana Emma, Nella, Alexandra
Moje srdcovky boli a aj budu Katarina a Michal,obe mena sa mi velmi pacia.ale doma mame Zuzanu a Jakuba,pri dcerke sme sa zhodli na jej mene a okrem toho sa mi pacil vyznam mena a Jakub je tiez z hebrejciny a znamena druhorodeny,co u nas tiez sadlo🙂ak by sme mali este dalsie dieta (co neplanujem ani ja,ani muz),tak dievcatko by bolo urcite Maria
my mame doma jožka..a teraz mame pre druhe vybrate saška alebo riško.este nevieme pohlavie
Ja mám doma Zojku a Kristofka. Ale páčili sa nám mená aj Marína, Lesana a Klára. Z chlapčenských Eliáš, Jonáš, Albert. Tak držím palce nech sa podarí vybrať.
@zaborakahana dievčatko Eliška, Olívia, Tamara
Chlapec Richard, Simon, Erik
My máme Melániu (Melinka,Mel, Meli, Melka, keď nepočúva tak Melina ) a Tobiáša (Tobi, Tobko, Tobčo a najviac ho voláme Tobiáško).....ak ešte budeme mat dalsie baby tak Kornélia (Kori, Korinka) alebo Teodor (Teo, Teuško).....🙂
@zaborakahana inak k priezvisku, ak to je tvoje priezvisko😊Zoja Záborská náš sused má Zojku také zvláštne mile meno
@zaborakahana Vobec sa ti nedivim ze bevies vybrat 😉. My mame Petra a Mareka a keby mi prislo vyberat dalsie, tak by bol boj, bo mam siroky prehlad aj v tunajsich aj v zahranicnych menach, ale nic mi nejak neladi. Tebe drzim palce nech vyberies to najkrajsie, stale ho vsak mozes vybrat, az ked babatko prvy raz uvidis ;).
@zaborakahana Syn: Sebastiano a dcéry Saniya a Stella ( mladšia dcérka sa mala volať
Stefania a keby mám ešte jednu tak by sa volala Synnoeve aj keď neviem či by mi to prešlo)
Z mien z nášho kalendara: Laura, Marianna a Regina. René, Patrik a Adam
Rudolf a Izidora.
@zaborakahana zvláštne: jedna kamoška naor od detstva cgcela dievča : Kamilu, má Kamilu a Kristiána. Ja,som malé od začiatku volala Lucia a máme Richarda😁 ale musí sa to hodiť aj k priezvisku, take tipicky slovenske priezvisko sa k zahraničnému menu podka mňa nehodí, takže som za klasiku. Sestra tiež čaka ( ešte nevedia čo) chlapec bude Daniel alebo Denis a dievča Nadežda čiže tiež máme úplne iný vkus. 😆 mne sa velmi páčil ešte Andrej a Adrián ( ale otecko mi ich zrušil) 😂😂
@zaborakahana Margaret( ka),Johanka,Bianka ,Anna,Hana,Jakub,Martin
Máme Alexku - Alexa Petra a Sašku - Sarah Zoe 🙂
@zaborakahana Adelka a Filipko

@zaborakahana Dievča: Diana, Barbora, Laura, Simona. My máme Alenku. Chlapec: máme Ondreja, inak Juraj, Stanislav.