Hádka kvôli menám pre dieťa
Ahojte baby, tak znova tu píšem, doma máme normálne "hádku" kvôli tomu a to som len v 14tt. Prejdem k podstate veci.
Máme 3 dievčatá , volajú sa Nela, Mia a Sofia. Vždy keď som čakala dievčatá sa manžel vyjadroval, že mu je jedno aké mená dám, tak som dala také používané. No teraz čakáme dvojičky pohlavie ešte neviem, ale muž sa začal velmi angažovať a vyhladavať mená, ale veľmi zastaralé, povedal že keď to budú chlapci tak sa budú volať Pavol a Peter, a keď dievčatá Elena a Eva. Viem, možno vám to príde smiešne že riešim takéto veci, ale on to hovorí naozaj vážne. Tak sa volajú jeho súrodenci, a povedal že si bude za tým rozhodnutím stáť. Ja mám z toho normálne husiu kožu, pretože mne sa to nehodí k menám ktoré majú dievčatá, a nepáči sa mi ani ked sme na ihrisku a surodenci sa volajú napríklad Janko a Vivien. On si nedá povedať ani vysvetliť, že to sú strašne zastaralé mená hlavne Elena a Pavol. Nie že by som proti nim niečo mala, lenže máme aj zahraničné priezvisko, proste nehodí sa mi to k tomu. Mne sa strašne páči meno Hannah a Emma, alebo Nina a Zoja a pre chlapca som mala vybraté Max a Mathias, ale s tým vôbec nesúhlasí. Chcem aby mali deti mená ktoré používajú aj v cudzine kedže dosť často cestujeme a sú krátke.
Boli ste už niektorá v takejto situácií,že ste sa s partnerom nevedeli zhodnúť na mene alebo vám dokonca kvôli tomu vznikali hádky? Prejde to tých mužov vôbec? Ja som s mojím 9 rokov ale toto som nikdy nezažila ešte. Alebo poprípade tie čo máte dvojičky hodte my sem nejaké nápady na mená?
Ja som z neho neštastná, viem že riešim kravinu, ale naozaj nechcem svojim detom nič zlé do života, a to meno ich bude sprevádzať celý život nechcem aby sa im v škole smiali.
@karin1905 ako sa bude cítiť 80 ročná Mia? no normálne volám sa Mia a žijem s tým menom už 80 rokov ... čo by na tom malo byť? myslíš že sa bude hambiť pred svojov susedkou elenkou? že ju bude trápiť že hlúpa vnučka dala svojej dcere meno Mia po babičke? o osemdesiat rokov bude svet zmierený a mená ako Mia a mathias budú naše tak ako je teraz eva a elena- eva- hebrejský povod, elena grécky. to že teraz existuje milión slovenských zuziek neznamená že je to slovenské meno(tiež je z hebrejčiny. Len bol niekto pred x rokmi vynaliezavý a malú hebrejskú Šošannáh nazval po svojom Zuzana lebo nebude doma šušlat. A všetkým sa to zapáčilo tak zuziek pribúdalo ale keďže nebol koník tak ich ohovorili akurát tak v kostole a bolo...
*akurat je rozdiel,vynechala som "JE"
@erika272 mena Elena, Eva, Peter, Pavol by si nedala ani psovi...ale Toprak a tie ostatne, co si pisala su fakt in a NAJ 😀 Akoze nic v zlom, kazdy mame iny vkus, to je ok inak by sme sa vsetci volali rovnako, keby sa kazdemu pacilo to iste...ale pisat, ze niektore meno je hrozne len preto, ze je momentalne na Slovensku ina moda, och joj
@erika272 no, hlavně že ty jsi brutálně vkusná a víš co je in.....ale zas na druhou stranu máš pravdu, pejska jménem pavel jsem nepotkala, zato krávu eriku dnešním dnem ano 😀
@erika272 hovoris o menach mojich deti? bohuzial mna absolutne nezaujima co si o tom myslis🙂to je na kazdeho osobnom vkuse,resp.nevkuse ake da meno🙂mne sa zas nepaci mia ale nedovolim si povedat,ze je nevkusne,to je prejav tolerancie ak take "brutalne" slovko poznas😉alebo aj tolerancia je uz "fakt out"?😂
@anickabasnicka 👌👌👌🙂
@karin1905 vobec nie o tvojih detoch Mario je krase meno... myslela som tym ten pavol a tie ostatne...
@anickabasnicka kraa si akurat tak ty... kazdy mame iny vkus ale to ta nepravnuje ma urazat
@erika272 nebud vztahovačná,zas tak výjimečná nejsi, abych o tobě psala 😎 já psala, že znám krávu jménem erika, ne že znám tebe 😀 ....
@erika272
@anickabasnicka klidek dievcence 🙂
@petka1989
necitala som predosle prispevky, tak to uz mozno niekto pisal.
osobne mam 4 deti, a mena som im vyberala tak, aby sa hlavne pacili mne, boli aj tak trochu "medzinarodne", v zmysle nie slovanske dlhe s makcenmi a dlznami, a hodili sa k priezvisku, ktore je slovanske. 😉
ale nenapadlo by mi riesit, ci sa im pre to meno bude niekto smiat alebo nie,
som sama ucitelka, a deti sa dokazu vysmievat a sikanovat dost originalne, a krstne meno je v tomto asi az na poslednom mieste, moja skusenost.
okrem toho predpokladam, ze dievky, ked sa vydaju a nemaju dovod si nechavat svoje priezvisko, nie sme ziadne celebritky ani herecky 😀
cize je dost mozne, ze budes mat v dospelosti Sofiu Kapustovu, Miu Konvalinkovu alebo Nelu Chrobakovu. aj s tym sa podla mna da zit.
a uz vobec som neriesila, ci sa mena mojich 4 deti hodia nejakym sposobom ku sebe navzajom, nepredpokladam, ze budu spolu zit a byvat do smrti, a kazde ma svoje krstne meno sam pre seba, nie pre zvysok rodiny.
Peter ani Pavol ani eva mi nepridu zastarane, skor zacinaju byt originalnejsie nez vsetky tie hit mena poslednych desatroci...hlavne je, co chcete vy dvaja, zivot sa detom da pokazit uplne inymi vecami a vychovou, ako prvotnym vyberom mena.
drzim palce 😎
@anickabasnicka bravo - tlieskam , si myslím presne to isté
@erika272 ... jen si ulev, když ti to pomůže, aspon tě líp poznám 😀 ...jo, ta kráva je docela milá, fialová a pase se na horských rakouských loukách 😎 ........ .....
" ty tie deti vynosiš, porodiš tak aj mená vyber " :D :D :D bože to je tuposť kto toto môže zadreť. tak ked vynosis porodis tak sa staraj sama a k tomu sama financuj, muž nemusí nič asi bola bola oplodnena duchom svatym :D
@petka1989 naši su Ján a Lucia. Univerzálne v celom svete. Neskomoliteľné, krátke. A mali sme pripravené kombinácie pre 2 chlapcov Ján a Michal a pre dievčatká Lucia a Linda. Máme priezvisko, ktoré by "znieslo" aj niečo cudzojazičné, ale keďže mne sa tento trend veľmi nepáči, hľadali sme niečo, čo je aj slovenské, aj mezinárodné, čo sa dá povedať zdrobnelinou a neznie to ako keby sme volali na zvieratko.
@petka1989 my mame absolutne netypicke mena pre nase dievcata. Alexis a Maxima. Lexi vyberal muz a Maximu ja. Zhodli sme sa. Chlapcek by bol Petko po tatovi alebo Felix. To by sme sa rozhodli az keby sa narodil. Moj muz nesuhlasil ani pri jednej s menom Lana. Ja som nesuhlasila s Vojtechom keby nieco.. tak sme hladali kompromisy.. mne sa praveze paci Elena. Je to krasne meno pouzivane v zahranici 😉
@mijo53 Ja som mala Teodora kocura :D to bol bozi dar teda :D
Paci sa Ti Mathias a Hannah a Vivien ???? Sorry to uz radsej Evka, Elenka...... Normalne mena so slovenskym prizviskom. Nie je nic smiesnejsie ako Zahranicne mena so slov. priezviskom. Vacsinou na vychode a romska mensina. Ja mam Zuzku a kazdy sa cuduje, ze ake uz teraz nezvykle meno. A to som tiez chcvela Miu, Nelu,Emu. No ked som bola v porodnicu a uz tisica mamicka chcela tieto mena, hovorim si, ty kokso cele sdlovensko Je Nela, Ema...... Na poslednu chvilu som dala normalne slovenske meno. Mam znamych, co maju Julku a Elenku a je to pekne.
Ahoj,ja by som neriešila koľko detí má toto meno,ja som vždy dala na vnútorný pocit,ze áno je to ono,pri prvom to mal byť David a mesiac pred pôrodom som vybrala Samka,rodina vytocena ,že aké otrasné meno,manzel akceptoval,a teraz je rad,sam vraví,ze ako mu to meno pristane a druhý syn mal byť Michal,ale presne ten vnútorný pocit mi nesedel,tak už tesne pred pôrodom sme vzali kalendár,povedala som mu mena,co sa mi páčili-Šimon,Eliáš,Tadeáš a Tobiáš,a to ktoré sa páčilo obom sm e nakoniec dali,cize Tobinko.Ale manželovi na tomto až tak strašne nezáležalo,malo som rizikové obe,bola som 3 mesiace v nemocnici,tak chcel nech si vyberiem podľa seba😃ale treba sa dohodnúť,meno musí byť rodičom sympatické,uz pred narodením,aspon ja som mala taký vnútorný pocit,ked som nadabila na meno,ze áno,to je ono😃prajem pohodové tehu a ten správny výber nakoniec😉
@alchemilkazltozelena myslím že nečítala celú diskusiu lebo je to o tom že nemajú slovenské priezvisko. to či je Vivien krajšie ako Elenka je vec názoru ale nemyslím si že je to iba záležitosťou sídlisk ale hlavne o ľudoch ktorých poznáme 🙂 NApr. mne sa hrozne páči meno Natália ale poznám ich pár takých aké sú že nie dakujem to meno nechcem :D(a to sme sa s mm zhodli obaja pozname dajakú :D)
@nikelca ja som Natalia a nikdy sa mi to meno nepacilo, je dlhe a ma otrasne skratky,,,tak som si v detstve vytvorila vlastnu skratku ktorou ma volaju vsetci uz 15 rokov 😎

@kataina áno a oba zdroje čo sem dávaš sú také "dôveryhodné". "badman.azet.sk" a "necyklopedia". ale to je jedno ak si to niekto zmyslí že si to tak napíše, má to byť Kunigunda resp. Kunigunde, a to nič nemení že niekto sa rozhodol tam dať "kundu". to mohol byť naozaj len nejaký azeťácky "badman-zlý muž slovenského internetu".