icon

Hľadám inšpiráciu na meno pre chlapčeka

1. jún 2025

Ahojte. Vyberám meno pre naše dieťa a zistila som, že je oveľa ťažšie vybrať meno pre chlapčeka ako pre dievčatko. Pre dievčatko by som mala na výber z viacerých mien, ale čakáme chlapca a mne sa žiadne meno nepáči 🤦 Prešla som celý kalendár a nič. Takže slovenské mená sa mi asi nepáčia 😀 Prosím vás inšpirujte ma nejako, napíšte ako sa volajú vaši synovia alebo aké mená sa vám páčia lebo ja už naozaj neviem. A nechcem vybrať len tak z brucha keď sa už narodí a potom tu o pol roka zakladať ďalšiu tému, že sa neviem zmieriť s menom môjho dieťaťa ( nedávno tu taká téma bola). Ďakujem

Strana
z2
terezkaarthuramax
1. jún 2025

No ja kebyze mam syna ma meno po dvoch muzoch, ktoti mi velmi v zivote pomohli. Volal by sa Eliáš Oleh.💓

Páči sa mi tiež Max. Leo. Arthur. ŠimonPeter

doriiis
1. jún 2025

Náš syn sa volá David.Keby sme nemali v priezvisku š volal by sa Jerguš.Druhorodeny by sa volal Dárius.Ale je to dievča😃

bielykral
1. jún 2025

To vazne...ze si nevies vybrat meno?

katica06
1. jún 2025

Mám dcéry, keby som mala syna, volal by sa Peter

pribinak
1. jún 2025

Muž nemá žiadny nápad?

domkakvet
1. jún 2025

Šimon, Pavol,

michaela329
1. jún 2025

Ja som dala po sebe - Michal (Michael sa mi už nepáčilo). Lenže ja robím s deťmi a tam je veľmi silná profesionálna deformácia, čo sa mien týka.

svetlonos
1. jún 2025

Dorien, Lusien, Artur, Samuel

autor
1. jún 2025

Nevravím, že všetky mená na svete sú strašné. Len proste som si myslela, že keď budem počuť to správne meno hneď budem vedieť, že takto sa bude volať moje dieťa. Čo by platilo v prípade, že to bude dievča. Manžel ten by veľmi nerozmýšľal, dal by meno po sebe 😀 čo tiež nie je vyslovene škaredé meno, jemu pristane, ale pri malom bábätku by sa mi to už nepáčilo. Páčili sa mi mená napríklad Lucas, Mateo ... Ale akosi sa mi prestali páčiť, keď si predstavím že ich mám dať svojmu synovi 😂

fineta
1. jún 2025

My sme mali pre tretie dieťa vybraté meno Artur. Narodila sa dcérka. 😊

ktobytobolpovedal
1. jún 2025

My mame Alexa (Alex, nie Alexander) a Olivera
Mne sa pacia este Filip, Tomas, Samuel, Lukas, Adam, Teo,Maxim, Leo

deti95060810
1. jún 2025

ja som chcela Alexander... narodila sa dcéra a meno dával lekár. pre dievčatko sme nemali.

fineta
1. jún 2025
@deti95060810

ja som chcela Alexander... narodila sa dcéra a meno dával lekár. pre dievčatko sme nemali.

@deti95060810 a aké meno pre ňu vybral? ☺️

lauriik
1. jún 2025

Mam dievcata. Keby bol chlapec bol by Vincent. Pacilo sa mi aj Albert a Eduard.

babababka
1. jún 2025

Jonáš,Albert,Cyprián.

kiki68
1. jún 2025

Alexander, tak sa vola syn, mne bol problem vybrat pre dceru, to vybral muz.

kikulienkadd
1. jún 2025

Ahoj,skús ešte raz prejsť zoznam chlapčenských mien a napíš si na papier každé,pri ktorom sa zastavíš. Možno ich budeš mať 5,možno iný počet, skús si vedľa mena napísať priezvisko. Snáď ti to čosi napovie...

a_alexandra_a
1. jún 2025
@deti95060810

@deti95060810 tvojmu dieťaťu vyberal meno náhodný cudzí človek?

lucka_ke
1. jún 2025

máme Radka, páči sa mi Daniel, Richard, Gregory

lunetak
1. jún 2025

Tadeáš, Jonáš, Matiáš, Filip, Šimon, Timotej, Eliáš

x_mery_x
1. jún 2025

Mne sa páči Tadeáš a Nikolaj, ale syn sa volá po mužovi.

lucia13022023
1. jún 2025

Ja mam Timona. Keby mam druhého, vola sa Theo alebo Nikolaj.
Páči sa mi Lucas, Luca, Thomas...

patrika_p
1. jún 2025

Uplna pravda, pre chlapca sa tazsie vybera. Pre dievcatko sme mali mien habadej, nakoniec mame chlapcov, dvojičky 😀 Tea a Tomáša. Voláme ich Teuško a Tomko 🥰

andrea2323
1. jún 2025

My máme Alana 🙂

kvetinka_2
1. jún 2025

Zdravím, mne sa páči napríklad Dominik, Simon (ale bez Š), Samuel, alebo potom napr. aj Oliver. Ak, sa môžem opýtať pre dievčatko sa Vám páčia, aké? Nedá sa z dievčenského urobiť chlapčenské, ako napr. Michaela - Michal, Petra - Peter, Ivanka - Ivan, Adriana - Adrian? Verím, že vyberiete pre svoj poklad meno, ktoré sa Vám bude páčiť. Veľa šťastia, a nech maličký robí radosť.😌☘️

kacena2022
1. jún 2025

My sme mali opačný problém,chlapčenské mená sa nám páčilo viacej mien a pre dievčatá žiadne pekné meno sme nenašli.Nakoniec mali sme chlapčeka.
Prešli sme celý kalendár a napísali 10 mien a už sme len zúžili výber.Máme doma Adamka,ale páčili sa nám aj tieto mená Alex Filip Erik Florián Tomáš Michal Patrik pre chlapcov je veľa pekných mien.

talia16
1. jún 2025

Teraz nedávno sa mi začalo pačiť meno Xavier ( dalo by sa mi hovoriť Xavy), alebo už dlhú dobu sa mi páči meno Daren

kleopatra32
1. jún 2025

My máme doma Alberta 🙂

juliet86
1. jún 2025

jerguŝ

malalala14
2. jún 2025

Timotej, Damián, Tobias

Strana
z2