Inšpirácia - meno pre chlapca
Ahojte dievčatá - kde ste sa inšpirovali na mena pre svoje bábätka ( chlapcov )
Je nejaka stránka odkiaľ hľadať ?
Poznáte niečo zaujímavé ?
my sme chceli slovenske meno ale zaroven aby bolo lahko rozoznatelne (resp. lahko vyslovitelne aj v inych jazykoch a s rovnakym vyznamom). Slovenske preto, ze mame slovenske priezvisko. Skus si spravit zoznam akceptovatelnych mien a kazde meno si povedat k priezvisku a ako budes malickeho volat. Stala sa nam taka prihoda na ihrisku, ze sa moje deti hrali s malym chlapcekom a ten bezal za mamou, ze mama ako sa to volam ? Christofer. Chuda male nevedel si zapamatat vlastne meno plus ho volala Christoferko (co mne pride velmi dlhe). Tak najde nejake meno, co si hlavne dieta bude vediet zapamatat a povedat bez toho aby si musela kazdemu prekladat 😀
Sú stránky s menami podľa abecedy alebo podľa dátumu. Pre nás je rozhodujúce aby neboli meniny blízko narodenín, aby malo pekný význam a hodilo sa k priezvisku. Spísali sme zoznam alternatív a nechali si to uležať v hlave.
@zuzanockamt dakujem
Ja som od 14. rokov máme vravela,že budem mať syna Richarda,nakoniec z ohľadom na okolností má mená dve😂
Mám synov
Matyáš ,Markus ,Marián
Moja inšpirácia-môj syn-Lukas (nie Lukáš, ale aj to sa mi veľmi páči, ale my nemáme slovenské priezvisko). Potom Daniel, Michal/Michael, Viktor, Patrik, Marko, Mateo, Nikolas, Tobias...také jednoduché a medzinárodné.
Ved otvor kalendar a pozri ake su moznosti. My sme vyberali tak, ze kazdy si vyberal mena ktore sa mu pacili. A vybrali sme z tych kde bola zhoda na oboch stranach.
Prvý syn dostal meno čo som už v minulosti rozmýšľala ze dam chlapcovi a ešte som sa inšpirovala spolužiakom zo základnej vždy sa mi jeho meno páčilo....druhému synovi vybral muž ... chcel aby to vyznelo tak fűhrerovsky Germany 😆
Ak máte tradičné slovenské priezvisko tak:Samuel,Matej a podobne ale ak máte netradičné slovenské priezvisko:David,Oliver,Mateo,Nathan,Nikolas,Tobias,Simon nie Šimon
Môj priateľ (Alexej) podľa mňa to je krásne a nezvyčajné meno ..dá sa ho volá Ali Aľo ale aj Alexej

Použila som len kalendár a v knihe o význame mien som si prečítala charakteristiku a podľa toho vyraďovala. A tiež mojou podmienkou bolo to, aby mená boli klasické, obsahovali písmeno R a zároveň sa až tak často nevyskytovali v okolí.