icon

Je meno Emília zastaralé?

27. nov 2025

Ahojte🙂,

prosím si nezaujatý názor. Je podľa vás meno Emília dnes brané už ako zastaralé meno, ktoré už nosia viac-menej babičky a pre dieťa by bolo ako za trest? Mne sa totižto veľmi páči, viem si také predstaviť pre dievčatko, ale nechcem určite dať dieťaťu meno, pre ktoré by sa mu mali vysmievať.. Určite nie Emily, chceme slovenské meno, čiže Emíliu. Myslíte si, že je to meno nevhodné a radšej sa poobzerať po inom? Zvažujeme ešte Zuzanu a Karolínu.

Ďakujem za nezaujaté názory.🙂

Strana
z2
sissy27
27. nov 2025

@anonym_autor za mňa je to pekné meno, ale rátaj s tým, že asi nikto ju nebude volať Emília, skor Mili, Milka, Emily... Ak ti to nevadí, tak kľudne smelo do toho. Z tých troch, ktoré si ponúkla, sa mne osobne najviac páči Karolína, Zuzana najmenej.

marhulka13
27. nov 2025

@anonym_autor mne keď sa narodila dcéra, dali sme meno Júlia. Vtedy som tiež pocuvala, ze aké starodávne meno. Teraz zas mam pocit, zevsa nejak dostáva do popredia. Moja sestra dala synovi meno Emil, to máš vidieť tie pohľady, keď niekomu povie, ako sa vola 😄

kulinan
27. nov 2025

Mali sme v rodine toto meno...a mne osobne sa tiež páči...samozrejme nikdy nevieš...možno to bude výnimočné...

simsalabim
27. nov 2025

Podla mna normalne, pekne meno a ked zakricis na ihrisku, neotocia sa 4 dievcatka.

autor
27. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor za mňa je to pekné meno, ale rátaj s tým, že asi nikto ju nebude volať Emília, skor Mili, Milka, Emily... Ak ti to nevadí, tak kľudne smelo do toho. Z tých troch, ktoré si ponúkla, sa mne osobne najviac páči Karolína, Zuzana najmenej.

@sissy27 v neformálnej verzii mi to vôbec neprekáža… ani ta Emily ako prezývka, ani Emilka, príp. Milka.. 😊

oriesocek
27. nov 2025

moja malá ma 2 kamosky, ktoré sa volaju Emily - a volaju ich Emily. takze v mojom okolí to az také nestandardné meno nie je.,. a dalsia kamoska malej to má ako stredné meno.

thereisabear
27. nov 2025

Práveže tie pôvodné zastarané mená sú teraz moderné, ako napr. Emília, Júlia, Alžbeta... Zastarané sú teraz napr. Viera, Zdenka, Renáta a pod.

martinka13
27. nov 2025

Krásne meno. Najviac sa mi páči vo verzii Mili

autor
27. nov 2025
@oriesocek

moja malá ma 2 kamosky, ktoré sa volaju Emily - a volaju ich Emily. takze v mojom okolí to az také nestandardné meno nie je.,. a dalsia kamoska malej to má ako stredné meno.

@oriesocek ale to je Emily, a tá je teraz pomerne moderná, Emília je naša slovenská formá, veľa z tých mamičiek by podľa mňa Emíliu nedalo, lebo im to už znie zastaralo. To je len môj pohľad. Ja Emily poznám jednu, Emíliu tiež len jednu, ale tá už má vyše 70r.

anonym_c219e4
27. nov 2025

@anonym_autor Pred pár rokmi by som povedala, že zastaralé, ale teraz opäť ide do popredia. Poznám dievčatko s takým menom a volajú ju Emília, dokonca aj jej kamarátky.
Žiadne skrátene verzie.

michaela329
27. nov 2025

@anonym_autor Emília podľa mňa nie je zastaralé meno, pár ich na prvom stupni máme. A Grétky, Esterky a Zuzanky - práveže sa začínajú vracať do módy klasické mená.

autor
27. nov 2025
@thereisabear

Práveže tie pôvodné zastarané mená sú teraz moderné, ako napr. Emília, Júlia, Alžbeta... Zastarané sú teraz napr. Viera, Zdenka, Renáta a pod.

@thereisabear Júlie a Alžbety sú veľmi obľúbené, to máš pravdu.

autor
27. nov 2025
@michaela329

@anonym_autor Emília podľa mňa nie je zastaralé meno, pár ich na prvom stupni máme. A Grétky, Esterky a Zuzanky - práveže sa začínajú vracať do módy klasické mená.

@michaela329 To fakt?! To slm rada, akurát som sa včera tak zamýšľala, že žiadnu malú Zuzku ani nepoznám a pritom tak pekné meno.🙂

anonym_c03d2e
27. nov 2025

Z tých troch ponúkaných mien sa mi nepáči žiadne. Zuzana je každá štvrtá. Mohla by si možno aj nad inými menami porozmýšľať. Nechápem inak prečo sa ľuďom páči meno Karolína a Karol nie, veď to je to isté.

luccija
27. nov 2025

@anonym_autor je to pekné meno a aj máme na ulici dievčatko Emiliu

michaela329
27. nov 2025
@anonym_autor

@michaela329 To fakt?! To slm rada, akurát som sa včera tak zamýšľala, že žiadnu malú Zuzku ani nepoznám a pritom tak pekné meno.🙂

@anonym_autor vidíš a ja poznám tri malé Zuzanky, potom až ženy 40+ 🙂

marhulka13
27. nov 2025
@anonym_c03d2e

Z tých troch ponúkaných mien sa mi nepáči žiadne. Zuzana je každá štvrtá. Mohla by si možno aj nad inými menami porozmýšľať. Nechápem inak prečo sa ľuďom páči meno Karolína a Karol nie, veď to je to isté.

@anonym_c03d2e podľa mňa teraz je každá štvrtá akurát tak Sofia, Ema, Nela a pod. Zuzany sa uz teraz veľmi nedávajú

maryetta
27. nov 2025

Vobec mi nepride nejake zastarale. Skor nadcasove. Nikdy nebude "zle".

michaela329
27. nov 2025
@marhulka13

@anonym_c03d2e podľa mňa teraz je každá štvrtá akurát tak Sofia, Ema, Nela a pod. Zuzany sa uz teraz veľmi nedávajú

@marhulka13 súhlasím, ešte Vanessa - u nás v každom ročníku aspoň jedna. A Lilly.

ibrunova
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno áno, poznám jednu, má necelý rok, takže kľudne.

bloger
27. nov 2025

Vôbec nie je zastarané. Aj tie ostatné dve sú pekné.

o__o
27. nov 2025

Pekne meno, nepride mi to zastarale, mam kamosku Emiliu a ma 30r a suseda ma 5r Emiliu

malamimi6
27. nov 2025

@anonym_autor všetky tri vybraté mená sú krásne.
Spolužiačka má Emíliu, dievčatko má do 10 rokov. Druhá spolužiačka má dcérku menom Mila ❤️
Ja som mala pre dievčatká vybraté mená Svetlanka, Rozália, Malvína. Mne sa páčia, okolie by si zvyklo- alebo aj nie 😁
Bratovci čakajú Elenku 🙂

anonym_b541a3
27. nov 2025

@anonym_autor mne sa páči, ja mám Katarínu a Štefániu, nie každému sa páčia tie,, staré,, mená

anonym_392d38
27. nov 2025

@anonym_autor ja som Emília, mám 40 rokov a teda k starej babke mám ďaleko 😄 mne sa to meno páči ale záleží ako ma volajú, väčšinou Milka, Emyli, Milis, Emilka, Miluška. A ano, ide znovu do popredia aj keď ja som toto meno svojim deťom nedala 😁

martinmmartin
27. nov 2025

S tym menom je dnes uplne iny problem - Milka = fialova krava

kinats
27. nov 2025

Zastarale mozno, ale urcite je pekne, mne sa zvacsa meno s miekym spaja s nejakou osobou tohto mena a tato bola pekna a mila, preto sa mi urcite paci, no a co ked je zastaralejsie , takych je mnoho a stale maju svoju iskru, ma sa pacit rodicom ( a nebyt pomstou a utrpenim pre dieta)

cimage
27. nov 2025

Neriesila by som ci je meno zastarale, ved mena sa tocia a zas su v mode mena nasich babiek. Ja mam meno, ktore sa nedavalo v tej dobe u nas na Slovensku a potom sa rozmohlo. Radsej meno, ktore aktualne nefici, ako mat 4 deti v triede s tym istym menom. Vyber meno ako sa tebe paci a pochybujem, ze sa v dnesnej dobe niekto vysmieva z mena.

deti95060810
27. nov 2025

Emília je staré meno jeho nositeľky by mali aj 90 r - vtedy to meno bolo moderné.
Zuzana je hádam ešte staršie - spomína sa už v Starom zákone. Ale aj napriek tomu máme dcéru .
Karolína je krásne meno - z týchto čo si napísala asi najmodernejšie.

btus
27. nov 2025

@anonym_autor ani jedno nie je zastaralé. Ja som chcela Zuzanu, ale neprešlo to doma. Máme Teréziu. Emília je úplne v pohode. Aj Zuzana, aj Karolína ( aj keď toto sa mne páči najmenej). Ale je to vaše dieťa, takže vyberajte vy. Teraz manželov kolega dali dcére meno Karolína. 🙂

Strana
z2