Je meno Emília zastaralé?
Ahojte🙂,
prosím si nezaujatý názor. Je podľa vás meno Emília dnes brané už ako zastaralé meno, ktoré už nosia viac-menej babičky a pre dieťa by bolo ako za trest? Mne sa totižto veľmi páči, viem si také predstaviť pre dievčatko, ale nechcem určite dať dieťaťu meno, pre ktoré by sa mu mali vysmievať.. Určite nie Emily, chceme slovenské meno, čiže Emíliu. Myslíte si, že je to meno nevhodné a radšej sa poobzerať po inom? Zvažujeme ešte Zuzanu a Karolínu.
Ďakujem za nezaujaté názory.🙂
Poznám 2 malé Emílie. Normálne pekné meno.
@anonym_autor je to pekne meno, bude s nim vynimocna, ale nie tak nasilu ako vsetky zahranicne mena. Mne sa velmi pacia mena co sa uz nepouzivaju.
Ja som chcela Emiliu a Mila, nepreslo doma. Krasne meno
Podla mňa nie je zastaralé. Ja osobne nepoznam ani jednu babku s tymto menom. A s tým že je Emily moderá, tak vnímam, že aj Emília je moderná, len to je slovenská podoba. Ja keby stretnem Emíliu, tak by som ju volala Emka, Emily a myslím že dnešné deti by ani nenapadla prezyvka Milka, pokial by im to niekto dospelý nepovedal. Za mňa krásne meno.
Emília aj Zuzana sú krásne klasické mená, určite krajšie ako niektoré terajšie"moderné"výstrelky,typu Ashley, Soraya a podobne
Aj mne sa veľmi páčia Emília a Zuzana. Klasické, krásne slovenské mená.
Pekné meno.
Dnes sú dnes deti tak dogabané cudzími menami a slovenskými priezviskami, podľa možnosti 2 krstné, jedno divnejšie ako druhé, skrátené priezvisko pre dievča ...
Keď čítam zoznamy, aj by som zaplakala.
Vďakabohu za Emílie, Alžbety, Zuzany ...
@anonym_autor mne sa paci.
@anonym_autor mne bohužiaľ Emília príde zastaralé a oslovenie Emilka sa mi absolútne nepáči. Ale tak to som ja, dôležité je co sa paci vam. Ja by som vybrala Karolinu, krasne za mna moderne meno s ktorým nebude mať problem ani v zahraničí 🙂
Aj Emy,ale hnusne aj MILA.Ano tak ju budu volat najcastejsie.
@anonym_autor meno Emília sa dáva aj teraz. Dievčatá zvyknú volať Emily…..
Žiadne meno nie je zastaralé, mne sa páčia aj biblické mená a tu sa bavíme o 3-4 tisícoch rokoch.
Z týchto sa mne najviac páči Karolína, s tým menom nie je nikdy nikde problém.
@anonym_autor určite zastaralé nieje kľudne daj ak sa ti páči ale tá Karolína sa mne osobne páči viac ja sa tak volám a s menom mám len dobré skúsenosti

Ľudia sa budú smiať aj z Emílie, aj z Emily a aj z Emy. Dajte take, ake sa vam s muzom paci 🙂