Je meno Ifigénia pre dievčatko príliš nezvyčajné?
O chvíľu rodím a s partnerom máme stále problém dohodnúť sa na mene pre dievčatko. Ja chcem niečo špeciálne, nepáčia sa mi moderné mená, ktorých je momentálne plno. Posledné dni ma veľmi oslovilo meno Ifigénia, no muž ma vysmial, či som normálna. Myslíte, že je to naozaj príliš? Máte v okolí niekoho s týmto menom? Mne znie veľmi vznešene, páči sa mi aj jeho pôvod z gréckej mytológie. Dcérku by som chcela volať Ifka, Ifinka, Ifi, Figi. Rada si prečítam vaše postrehy, už som zúfalá. 🤷♀️
Cloveka nerobi nezvycajnym ani vynimocnym jeho meno 🤷🏼♀️ Ifigenia je naozaj prepal 🙈 a ze ju chces volat figi ach no…mne to pripada ako zo starovekeho rima a este v kombinacii s nejakym beznym priezviskom na slovensku to je skor sedlacina ako vynimocnost.
@anonym_autor keď si predstavím že niekto dá dieťaťu meno Hugo, tak toto je asi dobré ešte
@anonym_autor Skus nieco z toho. To tvoje je ozaj cudne.
Aischa, Allegra, Amálie, Aria, Aurora, Bellisima, Chiara, Dafné, Elodie, Eszter, Freya, Giselle, Isla, Jolana, Lilith, Naira, Noemi, Ofélia, Salome, Soraya, Thalia, Viviana, Yasmin,
@anonym_autor Mbe už prúde, že si tie mená už vymýšľate,hľadáte, googlite ..hrôza toto urobiť vlastným deťom. Uff 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_autor dcerku by si volala Figi. A nechceš jej dať radšej meno Jablko? Tvoj muž je rozumný, váz si ho
@anonym_58af3a no veď Gwyneth Paltrow dala dcére meno Apple,tak u nás to bude Figa 🤷🏻♀️
@anonym_autor Ano, meno je velmi nezvycajne a hlavne tie jeho podoby ako ju chces volat : Ifka, Ifinka, Ifi, Figi. Naozaj si vyber nejake ine. Pravdepodobne by bola tercom posmechu mozno az sikany v skole a to jej predsa nechces urobit. Izabela, Eugenia, Kornelia, Anastazia su podla mna nie celkom bezne mena a da sa z nich vybrat.
Fakt ďakujem, položila som sem slušnú otázku a dostala hneď vlnu hejtu, že mi preskakuje a som trafená. Len kvôli tomu, že si prajem dať dcére nezvyčajné a originálne meno. Môžete sa hanbiť za svoje správanie. 🥴
@anonym_autor Ahoj autorka ..... Tieto urážlivé komentáre si nevšímaj. Názor druhých je nepodstatný. Meno, ktoré sa Ti páči je zaujímavé a originálne, tak počúvaj svoje srdce.
@anonym_autor preboha....
Svagrina ma Leilani(kvet Hawaii),absolutne ju nikto ne vola Leilani,volame ju Lena,Lenka,Lena Magdalena.Moj syn sa vola Caner,nikdy ho nik nevola menom vsetci Đani,Đona.Druhy syn sa vola Jurica vsetci ho volame Jura alebo Juki.
Vznešené priklad Henrieta
Z mytológie Ariadna
@anonym_autor to meno by som ešte tak hrozne nebrala (aj keď ja by som to dcére a manželovi neurobila), ale prečo preboha ju chceš volať tými otrasnými prezývkami? Dáš dcére vznešené meno a potom ju chceš volať ako psa 🙄
@anonym_autor Ahoj autorka ..... Tieto urážlivé komentáre si nevšímaj. Názor druhých je nepodstatný. Meno, ktoré sa Ti páči je zaujímavé a originálne, tak počúvaj svoje srdce.
@anonym_39357e Ale urážlivé komentáre? Autorka chcela vedieť, ako na nás toto meno pôsobí. Ja len dúfam, že predsa len dostala chrobáka do hlavy a toto meno svojmu dieťaťu nedá. Lebo nebude to jej meno, ale jej dieťa bude musieť s týmto žiť!
@anonym_autor pekne meno si vybrala. Ty sa daj premenovať. Môžu Ťa volať Ifiga, alebo Figa...
@anonym_autor Zase primitívne reagovali tie isté užívateľky zvyknuté na Ninky, Zarky, Nelky, atď. Ozaj sa tu netreba toto pýtať. Ženy na MK sú veľmi jednoduché, nevidia si ďalej od nosa, nedokážu prijať inakosti. Ak sa ti meno páči, nepozeraj na tetušky okolo seba, ale daj to, čo tebe vyhovuje.
@anonym_autor Veď keď sa ti to meno tak páči ty sa tak premenuj.
Autorka a co tak Defne aleno Elif? Je tam F
Je to ok meno pre rastlinu 👍
Ifigénia je v gréckej mytológii dcéra mykénskeho kráľa Agamemnóna jeho manželky Klytaimnéstry. Jej súrodenci boli Orestes a sestry Élektra a Chrysothemis. Osudom jej bolo určené stať sa tragickou postavou mýtov. Také meno by som určite nedala.
@anonym_autor Zase primitívne reagovali tie isté užívateľky zvyknuté na Ninky, Zarky, Nelky, atď. Ozaj sa tu netreba toto pýtať. Ženy na MK sú veľmi jednoduché, nevidia si ďalej od nosa, nedokážu prijať inakosti. Ak sa ti meno páči, nepozeraj na tetušky okolo seba, ale daj to, čo tebe vyhovuje.
@anonym_b56957 primitivne je si mysliet, ze tato tema je realna, ked este v ten isty den tu bola zalozena dalsia diskusia s netradicnym menom.
Ifigenia v Aulide. Áno, bola som na gympli bifloska 🙂
A áno, verim, ze si zufala, ked ta napadlo také meno...
V kalendári je dost nezvycajnych=zriedkavych a pritom našich=normálne znejucich mien. Prečo rovno siahat po antických tragediach?
Stanislava, Silvia, Gabriela, Milada, Milota, Milica, Ida, Ivica, Ingrid, Magdalena, Libuša....ktorekolvek z tychto mien sa teraz dáva minimalne a su normálne.
@barka1 aj Ifigenia v Tauride
Kaslite na kazdeho. Dajte si meno ake sa vam paci.
Toto je vymyslená diskusia však ?
@anonym_autor preboha🤦🏻♀️🤦🏻♀️. Tvoj muž má pravdu, že nie si normálna. Sa spamätaj.
Dostala si reakcie s akými by sa potykala mala Figa cely život….
Učím na 1.stupni ZŠ q viem si predstaviť ako by ju ostatné deti oslovovali a vymýšľali rôzne prezývky. Určite jej také meno nedávajte,nehodí sa na Slovensko a ani nie k slovenskému priezvisku. Muž má pravdu.
Znie to ako rastlina

@anonym_autor dcerku by si volala Figi. A nechceš jej dať radšej meno Jablko? Tvoj muž je rozumný, váz si ho