icon

Je meno Ifigénia pre dievčatko príliš nezvyčajné?

13. sep 2025

O chvíľu rodím a s partnerom máme stále problém dohodnúť sa na mene pre dievčatko. Ja chcem niečo špeciálne, nepáčia sa mi moderné mená, ktorých je momentálne plno. Posledné dni ma veľmi oslovilo meno Ifigénia, no muž ma vysmial, či som normálna. Myslíte, že je to naozaj príliš? Máte v okolí niekoho s týmto menom? Mne znie veľmi vznešene, páči sa mi aj jeho pôvod z gréckej mytológie. Dcérku by som chcela volať Ifka, Ifinka, Ifi, Figi. Rada si prečítam vaše postrehy, už som zúfalá. 🤷‍♀️

barbie2023
14. sep 2025

Hormóny asi robia svoje 😁 akože ja som dejepisarka a mala som v talóne kadejaké mena,ale ozaj treba mať na zreteli ,aby sa dieťaťu nesmiali,ale ani necudovali,že čo je to za meno. Je veľmi veľa mien ,ktoré nie sú otrepané a zároveň stále v našich šírkach normálne. Napr Alica, Daniela, Rut, Naďa, Františka ( Fany), Izabela a mnoho iných. Nože si ty este pozri kalendár aj s manželom 😉

anonym_a87479
14. sep 2025

Figa borova.

zuzana76
14. sep 2025
@barbie2023

Hormóny asi robia svoje 😁 akože ja som dejepisarka a mala som v talóne kadejaké mena,ale ozaj treba mať na zreteli ,aby sa dieťaťu nesmiali,ale ani necudovali,že čo je to za meno. Je veľmi veľa mien ,ktoré nie sú otrepané a zároveň stále v našich šírkach normálne. Napr Alica, Daniela, Rut, Naďa, Františka ( Fany), Izabela a mnoho iných. Nože si ty este pozri kalendár aj s manželom 😉

@barbie2023 nie je tehotna, pisala, ze to je sranda

rorino
14. sep 2025
@anonym_920b01

@anonym_autor ozaj krasne, a Skolastika by u muza nepresla?

@anonym_920b01 oproti Ifigenii je Skolastika topka😂

anonym_a49cb7
14. sep 2025

@anonym_autor zneje to ako pohlavna choroba 🤔😏

tiezjedna
14. sep 2025

@anonym_autor bojím sa spýtať na meno chlapca...🙈

autor
14. sep 2025
@tiezjedna

@tiezjedna Pre synčeka som uvažovala o menách Manfréd alebo Ignác. 😊

anonym_64824b
14. sep 2025

Dajte dcere rovno meno Figa Borova.A budete mat rovno dve mena a budete modernaaa

anonym_64824b
14. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Manfred K...t to bol ten nemecky sprinter

anonym_64824b
15. sep 2025
@sendy1977

ja mám kamarátku Eugéniu. A myslím si, že aj vcelku pekne meno. Kde už chceš dať netypické meno.

Keby mala dvojicky tak Eugenia a Ifigenia by sa aj hodilo

rozkvet1
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor úplne vidieť že toto je fejk téma. Naschvál tu hovoríš o škaredých menách aby si vyvolala diskusiu. Vymysli si aspoň zaujímavejšou tému

jeennyv
15. sep 2025

Nic v zlom, malo ludi chape a vie grecky kontext mena a ty este napises skratku Figi😀🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ To tak chces, aby tvoje dieta niekto volal..si sa pytala na nazor…este ked mas nejake po …pi…ci priezvisko typu Jessica Novakova, no diky pekne, krasny start do zivota…

anonym_3ccb1a
15. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Si trapna. Prist na MK, zalozit fake temu a zabavat sa na tom, ze tu mamicky na teba stracaju cas lebo ti chcu normalne poradit. Ja sa potom uz vobec necudujem, ked tu podaktore schytaju rovno hejt na svoju otazku, vdaka takym ako ty. Tak si sa snad dobre pobavila. Ja si viem predstavit na vikend inu zabavu, ale tak kazdy sme iny, ze ano.

anonym_73e0f6
15. sep 2025
@anonym_autor

Fakt ďakujem, položila som sem slušnú otázku a dostala hneď vlnu hejtu, že mi preskakuje a som trafená. Len kvôli tomu, že si prajem dať dcére nezvyčajné a originálne meno. Môžete sa hanbiť za svoje správanie. 🥴

@anonym_autor akože fakt, to meno neznie vôbec pekne ani vznešene. Sú určite vhodnejšie mená a znejú tiež vznešene. Na mňa napr Viktória pôsobí vznešene, a je to pekné meno.

anonym_73e0f6
15. sep 2025
@anonym_58af3a

@anonym_autor dcerku by si volala Figi. A nechceš jej dať radšej meno Jablko? Tvoj muž je rozumný, váz si ho

@anonym_58af3a tak náhodou Apple je pekné meno 😄

anonym_7e5ee5
15. sep 2025
@anonym_autor

@mirokub Ha-ha-ha, mal si na raňajky vtipnú kašu? Určite nebudem dávať dcére meno, ktoré znie ako klystír, aby ju celú základnú šikanovali. 🤦‍♀️

@anonym_autor klystir alebo klitoris 😹

anonym_3ccb1a
15. sep 2025
@anonym_autor

Fakt ďakujem, položila som sem slušnú otázku a dostala hneď vlnu hejtu, že mi preskakuje a som trafená. Len kvôli tomu, že si prajem dať dcére nezvyčajné a originálne meno. Môžete sa hanbiť za svoje správanie. 🥴

@anonym_autor Preco klames? V dalsom prispevku si sa priznala, ze temu si si vymyslela a nie si tehotna. Hanbit sa mozes ty a nie uzivatelky, ktore ta zhejtovali.

forsakenelfie
Autor odpoveď zmazal
basska_b
16. sep 2025
@diewcatqoo

Neverim, ze nejaka matka by chcela volat dceru Figi 😳

@diewcatqoo Aku prezyvku ma ten Sulikov syn? Fiki? 😄

anonym_14ca38
16. sep 2025

@anonym_autor autorka gratulujem si na u slona 😁

gabrielamodrykonik
17. sep 2025
@diewcatqoo

Neverim, ze nejaka matka by chcela volat dceru Figi 😳

@diewcatqoo moze rovno figa 🤦🤣

anonym_1a3632
17. sep 2025

Také meno by som nedala.
Zaujímalo by ma priezvisko. Keď už vymýšľaš také mená.

anonym_51965a
18. sep 2025

Ale figu makovu... Hahahahahah

Prosim ta.. Pre kristove rany bozie... Ty si kde potrstila rozum.. Ty si tu z nas robis dobry den.
Ze figi figa ifigenia.. Fifi
.
Ved to je horsie nez meno 9re macku..je miliony nezvycajnych mien miliony ayelin, sandra, kasandra, ivona, nazli, vievien, blanca, bianca, eugenia, emily, melis nathalie, lucila elisa... napr. To mi napadli len tak z voleja... Este tie zdrobneniny to si bud opita alebo si z nas robis tu prrdel. Chuderka dievcatko male. Uz teraz by som Sa bala narodit takej matke lebo toto hranici s nejakym hlbsim problemom.
Boze strasne uplne.

Prosim ta... Porad sa s chstgpt alebo kukni mena na nete niekde... Lebo toto je katastrofa

anonym_51965a
18. sep 2025
@tiezjedna

@tiezjedna to som sa bala aj ja spytat presne mi naoadlo ci nie nejaky ifigenius

anonym_51965a
18. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor preco si vymyslas takee temy

autor
18. sep 2025
@anonym_1a3632

Také meno by som nedala.
Zaujímalo by ma priezvisko. Keď už vymýšľaš také mená.

@anonym_1a3632 Priezvisko bude mať Šulík (bez -ová). 😛

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto je foor

autor
18. sep 2025
@anonym_14ca38

@anonym_autor autorka gratulujem si na u slona 😁

@anonym_14ca38 Omajgod, to som si nevšimla. Prečo to nedali ako post? Spln sa mi senil. 👹

anonym_1a3632
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Hodilo by sa Silvia, Lívia, Lýdia, Eleonóra, Elvíra, Kornélia, Karolína, Adela, Malvína, Daniela, Eliška, Lujza, Natália, Paulína, Rozália, Liana, Kamila, Izabela a ešte Dagmar 🙂
Možno si niektoré vyberieš pre svoju dcéru.

srnka79
18. sep 2025

@anonym_autor meno by sa malo hodit k priezvisku. Malo by byt take, aby sa rodicia ani deti nehanbili a nemuseli ho opakovat 3x a vysvetlovat a citit sa koli tomu neprijemne. Bolo by fajn, keby sa dalo pouzit ako zdrobnelina alebo rozumna skratka/prezyvka. Malo by sa pacit obom rodicom. Dieta by kvoli nemu nemalo trpiet a byt tercom posmechu (zvykne si, ale je to diskutabilne, sama som marica a ako dietatu mi to vadilo, dnes je mi to fuk, uvykla som si a paci sa mi). Netreba sa silou mocou lisit od ostatnych, treba mysliet na dieta a seba ako rodinu, skuste si to opakovat, ci to znie ok. A hlavne, treba byt milujcim rodicom, meno sa da zmenit🙂