Je meno Ifigénia pre dievčatko príliš nezvyčajné?
13. sep 2025
O chvíľu rodím a s partnerom máme stále problém dohodnúť sa na mene pre dievčatko. Ja chcem niečo špeciálne, nepáčia sa mi moderné mená, ktorých je momentálne plno. Posledné dni ma veľmi oslovilo meno Ifigénia, no muž ma vysmial, či som normálna. Myslíte, že je to naozaj príliš? Máte v okolí niekoho s týmto menom? Mne znie veľmi vznešene, páči sa mi aj jeho pôvod z gréckej mytológie. Dcérku by som chcela volať Ifka, Ifinka, Ifi, Figi. Rada si prečítam vaše postrehy, už som zúfalá. 🤷♀️
Predošlá
Strana
z5
@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor poznám jednu
@anonym_autor to meno je strašné
@anonym_autor preboha to kde ste počula,ked chcete nezvyčajné tak moja dcéra ma tu v Nemecku spolužiačky,Dália,Melany,Marinela,Elka,Heidi,Lily
Predošlá
Strana
z5

@anonym_autor meno by sa malo hodit k priezvisku. Malo by byt take, aby sa rodicia ani deti nehanbili a nemuseli ho opakovat 3x a vysvetlovat a citit sa koli tomu neprijemne. Bolo by fajn, keby sa dalo pouzit ako zdrobnelina alebo rozumna skratka/prezyvka. Malo by sa pacit obom rodicom. Dieta by kvoli nemu nemalo trpiet a byt tercom posmechu (zvykne si, ale je to diskutabilne, sama som marica a ako dietatu mi to vadilo, dnes je mi to fuk, uvykla som si a paci sa mi). Netreba sa silou mocou lisit od ostatnych, treba mysliet na dieta a seba ako rodinu, skuste si to opakovat, ci to znie ok. A hlavne, treba byt milujcim rodicom, meno sa da zmenit🙂
@srnka79 doprdele, tie chyby ma mrzia, pisat na mobile je za trest😂