icon

Je meno Jonah príliš americké?

viki95
6. máj 2025

ahojte, stretli ste sa uz s meno Jonah? Je to podla vas velmi ,,americke,,? 😁

smejo111
8. máj 2025
@viki95

@sowhat nene , ku priezvisku sa hodi 🤣 Džonah sa mi nepaci, len tak ze jona(h)… bez ,,h,, 😅 ale asi to nespravim synovi, ze take meno mu dam, len sa mi to paci 😁

@viki95 len aby ho nevolali Jonko, Joník 😊. Lebo až žasnem ako vedia skomolit po slovensky mena, minule keď som počula Valina Valka, Valeriu volat🙈 och..

kiwi3
8. máj 2025

Pekne, ale na Slovensku asi nie, vacsina to nebude vedieť čítať a kopec ludi, co to budu len počuť, bude hladat, kde ta ta jona, keď oni vidia len chlapca...

ankare
8. máj 2025

@viki95 áno, je. Ku slovenskému priezvisku sa nehodí. Ak žijete na Slovensku, už vôbec nie.

elzena2
8. máj 2025
@tim23

Vy s tými priezviskami vkuse. Mám slovenské priezvisko, muž má nemecké. Myslíte že moji rodičia mysleli na to pri výbere mena, že čo ak sa vydám za niekoho s nemeckým priezviskom?

@tim23 a mas typicke slovenske meno s makcenmi alebo to v nemecku zle vyslovuju? Napr. "cucana" :( ak je to meno Zuzana a pod

zuzkasp
8. máj 2025

Mňa 100 ľudí celé tehotenstvo v tej dobe odhovárali od mena Mia, že ju budú volať Zmija.
Doteraz som to nepočula že by to niekto povedal, a ani ona mi to nikdy nepovedala že by sa jej niekto tak vysmieval.
Ja by som nikdy nedala na to čo kto povie...je to moja volba, moje dieťa, moj život ☝️😉

ankare
8. máj 2025
@elzena2

@tim23 a mas typicke slovenske meno s makcenmi alebo to v nemecku zle vyslovuju? Napr. "cucana" :( ak je to meno Zuzana a pod

@elzena2 presne, moja sestra, Zuzka, žije v Nemecku. 😅 Vieš si predstaviť, aká iritovana je, keď vyslovujú jej meno. 😅

martinagnidova
8. máj 2025

Aj mne sa to meno paci... Ja si myslim, ze to je o zvyku. Poznam ludi ktori maju klasicke slovenske mena typu daniela, anna a kazdy ich tak vola. Nie dana, anca, ale jednoducho daniela, danielka, anna,... Uz dopredu kazdemu povedali nie dana, ale daniela... Cize za mna, ako si ludi naucis, tak ta budu volat.

elzena2
8. máj 2025
@ankare

@elzena2 presne, moja sestra, Zuzka, žije v Nemecku. 😅 Vieš si predstaviť, aká iritovana je, keď vyslovujú jej meno. 😅

@ankare viem, poznám "Žanu" - Jana vo Francúzsku

ja_bb
8. máj 2025

@viki95 ak ide o chlapca,čo ide, slovenske zenske mena koncia na A, čiže z môjho pohladu som Jona, bude take na posmech, neovplyvni nikto nazor spolocnosti,vždy sa najdu deti,lebo však zacina sa vyrastat medzi detmi a pripadne starsimi,kde sa s pochopenim nestretne.

malaopicka
8. máj 2025

To meno je strašné, nech sa číta akokoľvek. Prepáč, proste neznie mi to ani ako meno :/

swjetluska
8. máj 2025

Ak cítite vo vnútri stopercentné ANO, že je to meno pre túto dušičku v tomto živote vhodné tak nevidím dôvod to riešiť.. ale s vyslovovaním mena a pôvodom mena sa pripravte že sa navysvetľujete asi zakaždým... syn má dlhé vlasy a každý druhý si myslí že je dievča, takže často vysvetlujem..ale našťastie som povaha že je mi to JEDNO, syn proste dlhé chce tak to neriešim ;)

oskvarka
8. máj 2025
@mk1111111111

Za mna na Slovensko nie. Babka mu bude ako hovorit? Nechcem pocut tie novotvary zdrobnovania

@mk1111111111 heh že babka ja som si tiež myslela že babky si zapamätajú čokoľvek ale nakoniec jediný problém mala prababka tá nášmu Rogerovi vždy hovorila Martin. 🤭Ostatný si zvykli a som rada nekomoli to nik skorej deti prvačky susedky keď chceli napísať napísali Rodžer ale už sa naučili. Som rada že som dala také meno inak máme len dobre skúsenosti a to nás vseci odhovárali.

juliet86
8. máj 2025

podla mna je blbe skolonovanie toho mena. ako budes hovorit idem na prechadzku s ? Jonahom?

elzena2
8. máj 2025
@juliet86

podla mna je blbe skolonovanie toho mena. ako budes hovorit idem na prechadzku s ? Jonahom?

@juliet86 Jonah ide s nami na prechádzku🙂

destra
8. máj 2025
@smejo111

@viki95 len aby ho nevolali Jonko, Joník 😊. Lebo až žasnem ako vedia skomolit po slovensky mena, minule keď som počula Valina Valka, Valeriu volat🙈 och..

@smejo111 ja na tom nevidím nič zle. Mame doma Jonáša a presne ho voláme Jonko, Jonki, dedo ho vola Jonuško. Ved je to dieťa. Tiež aj napr Kataríny ľudia volajú Katka, Jozefov Jožko 🙂

ukgirls
8. máj 2025

mne to pride ako amishske meno ..

dobromila
8. máj 2025

@viki95 Jonas áno, Jonah nie na SK. Veľmi sa mi v poslednej dobe páči Joel - na SK by sa čítal ako sa píše, v zahraničí Džoel.
Mimochodom, môj prostredný sa volá Evan (13r)

sisaka
8. máj 2025
@viki95

@sowhat nene , ku priezvisku sa hodi 🤣 Džonah sa mi nepaci, len tak ze jona(h)… bez ,,h,, 😅 ale asi to nespravim synovi, ze take meno mu dam, len sa mi to paci 😁

@viki95 mám kolegyňu, čo sa volá Jonah, je Filipínčanka. Či je to príliš americké neviem, momentálne toto meno v Severnej Amerike nie je v topke najpopulárnejších mien a nepoznám žiadne iné dievča, či chlapca s týmto menom

svokrinjazykmonika
8. máj 2025

@viki95 a to sa vyslovuje Jona? Ja by som hovorila Džounah

barbie2023
8. máj 2025

Akože čo komu vadí,že je americke. A maďarské môžu byť ? To už nikomu nevadí keď sa niekto volá Csaba alebo Gejza.

nmhc
8. máj 2025

Za mňa pekne meno. Vôbec by ma nezaujímali názori iných. Je to tvoje dieťa a tvoje rozhodnutie. Tiež máme doma liama a aj ho tak voláme aj každý nikto mu meno nekomoli nieje ani limo, konci, limi ani liamko je proste Liam. A ak sa raz predstaví Jona tak len debil mu povie Ján alebo johan a podobne. Preto by si nemala podľa mňa s nikým konzultovať mena lebo vždy sa niekto nájde komu sa to nepáči aj keby šlo o slovenské meno. Za mňa daj si take aké sa ti páči, nikdy nevieš kde dieťa skonci, možno bude žiť v zahraničí a tam nebude pre nikoho cudne ake ma meno, to len túto sú ľudia 100 rokov za opicami (česť výnimkám)

juliet86
8. máj 2025
@elzena2

@elzena2 prides aj s .. jonahom? hovorim o jonahovi minule som videla jonaha akoze nevyhnu sa,sklonovaniu v slovencine nijako. akoze napr kamoska ma dafne tam je to zas ine.

smejo111
8. máj 2025
@destra

@smejo111 ja na tom nevidím nič zle. Mame doma Jonáša a presne ho voláme Jonko, Jonki, dedo ho vola Jonuško. Ved je to dieťa. Tiež aj napr Kataríny ľudia volajú Katka, Jozefov Jožko 🙂

@destra presne to som chcela povedať, ze Jonah je Jonah, nie Joník, 🙄🫢
ale Jozef môže byť Jožko, Katarína je Katka 😄

destra
8. máj 2025
@smejo111

@destra presne to som chcela povedať, ze Jonah je Jonah, nie Joník, 🙄🫢
ale Jozef môže byť Jožko, Katarína je Katka 😄

@smejo111 no keď myslíš, tak ako povieš 😁

terezkaarthuramax
8. máj 2025
@zuzkasp

Mňa 100 ľudí celé tehotenstvo v tej dobe odhovárali od mena Mia, že ju budú volať Zmija.
Doteraz som to nepočula že by to niekto povedal, a ani ona mi to nikdy nepovedala že by sa jej niekto tak vysmieval.
Ja by som nikdy nedala na to čo kto povie...je to moja volba, moje dieťa, moj život ☝️😉

@zuzkasp moja reč.

terezkaarthuramax
8. máj 2025
@dobromila

@viki95 Jonas áno, Jonah nie na SK. Veľmi sa mi v poslednej dobe páči Joel - na SK by sa čítal ako sa píše, v zahraničí Džoel.
Mimochodom, môj prostredný sa volá Evan (13r)

@dobromila kamaratkino vnúča je Joel. Ale žiju v anglicku

terezkaarthuramax
Autor odpoveď zmazal
terezkaarthuramax
8. máj 2025
@sisa_s

@simsalabim "joni" znamena vagina v niektorych kulturach😀 krasne meno

@sisa_s ach.. to by u mna zmenilo pohlad na meno. Ja som sa mi zda v chorvatskom.kalendari videla meno Zadok. Alebo v nejakom filme ze Razpu*a neviem či by mi to tu prešlo keďze obsahuje u nas nadavku..

terezkaarthuramax
8. máj 2025
@elzena2

@elzena2 nie je to po nemecky suzan alebo sjuzen?

terezkaarthuramax
8. máj 2025

Inak poznam dievča volá sa Martina a volali ju marťanka.. dokonca Martini je miešaný nápoj. To dievča neznáša keď ju tak volajú. Buď skratka, zdrobnenina alebo prezývka, ktorú si vymyslela