Je meno Margaréta príliš dlhé pre dievčatko?
Ahojte, čakáme dievčatko a s manželom vyberáme meno. Uvažujeme nad Margarétou, len neviem či nie je príliš dlhé a nechcem, aby ju volali Gretka alebo megi. Čo si myslíte o tomto mene? Dali by ste ho svojej dcére?
Ja by som ho nedala, nepaci sa mi ale to naozaj sa budes rozhodovat podla toho kto, co ti tu napise? Kebyze to bolo moje vysnivane meno alebo vo vnutri by som citila ze ho chcem dala by som ho radsej tak ako potom zvysok zivota sa k tomu vracat, ze radsej si to meno mala dat. Inak v skole sme mali jednu s podobnym menom Margaritu nikdy nikto ani ucitelia ani my sme jej nepovedali inak ako Margarita. Tak myslim, ze ani s tym tvojim menom by nebol problem, ja tiez mam dlhsie a skratku nepouzivam uz ani v detstve na skratku mena som jednoducho nereagovala. Ale tvoje dieta si moze vybrat skratku Greta alebo Megie a ty s tym nic proti jej voli neurobis ked sa jej to bude viac pacit ako cele meno.
mne sa to meno pači, no neviem si predstavit ako ju budete volat v beznej konverzacii, ked ani Gretka ani Megi nie...
Poznala som jednu Margaretu, kazdu ju volal Maga, no mne sa to nepacilo
@anitka63 k priezvisku by sa hodilo, je stredne dlhé a slovenský znejúce
Mam dve kolegyne a presne ich tak od malicka volaju ako si to uviedla..Gretka a Megi..popripade Margi...
Skoda ze nie vsetci by ju volali Margarétka, lebo je to krasne meno
Tak ako rodičia ju mozete volat, ako chcete, okolie sa vám prisposobi.
Ked bude slečna vacsina a vymkne sa vám apod kontroly, necháte na nu, ako sa s tým dlhym menom vysporiada. 12 ročna už asi nebude trvat na Margarete.
Je to pekné meno a bežne by som ju volala Megi alebo Grétka. Chcete ju stále oslovovať plným? Poznala som jednu tá si písala Meggie keď bola na škole.
no, obávam sa, že tomu sa asi nevyhneš 😀 každý si to meno prispôsobí, ako bude chcieť 🙂 ale tak je to s každým menom, takže by som to absolútne neriešila, ak sa ti páči 🙂 kľudne by som dala, je veľmi pekné.
a mne sa teda páči aj grétka aj meggie 🙂
Poznam dve Margarety a kazdy ich oslovuje Greta. Jedna sa na to aj hneva, ale co narobi, ked kazdemu ide na jazyk Greta 🤷♀️ Aj ja som vinna 😇
To ako ju budu volat ty neovplyvnis. Este tak u dospelych mozes apelovat na to aby meno neskracovali, ale posluchnut ta nemusia. U deti v skolke, v skole namas ziadnu sancu.
Mne sa Margareta paci, paci sa mi aj Gretka a nijak nevadi ani Margaretka alebo Meggie
Margaréta, Meggie, Greta, Gretka. Všetko je pódia mňa krásne.
Krasne meno!
Pekne meno ale skratky si budu urcite ludia robit
Kamarati maju Margaretu a volaju ju veru Gretka, tomu sa asi neda vyhnut :D
Margareta je pekne meno.
Mala som kedysi kolegynu, ktorej mama chcela mat Gretku, ale Margareta nebola v kalendari, tak jej dala meno Gertruda :-/
Rozhodovali sme sa medzi Gréta a Margaréta. Obe oslavujú v ten istý deň, kedze jebtonlen kratšia a dlhšia verzia. Dali sme Gréta a atak ju aj volame. Niektorí jej hovoria Grétka. Rešpektujú to ako ju voláme my.
Mali bya tw sa rozhodnúť podla seba - muža a teba- a nienpodla nazoru inych.
Vy dáte meno, vy ju budete odmalička nejako volať a okolie sa bud prispôsobí alebo nie. Môžeš druhých na to upozorniť ale ver tomu ze dieťa sa otočí na meno ako ho volá rodič nie na meno ako ho okrikne tretia suseda z piateho dvora na ulici. 😉
Krasne meno!
Pekne meno , poznám tri a všetky volajú Gréta / Grétka , aj keď najkrajšie je to meno v plnej verzii .
Ja som mala vo výbere Markéta a keby mám ďalšiu dcéru , asi by sa tak ak volala.
Meno je krásne, ale reálne ju fakt málokto okrem vás tak aj bude volať. Zvlášť nie deti v škôlke, pre ktoré je to dlhé a ťažké. A každému s kým pridete do styku budeš vysvetľovať aby ju oslovovali len Margaréta?
Dala by som buď Grétka ( ale to nechcete) alebo iné meno nájdite.
Poznam 2 a obe volaju megie a to sa mi ozaj nepaci
Kľudne aj skrátene Margo, Marge (Mardž), malé dievčatká Maisie, pekné meno a dá sa aj pekne skrátiť
ja mám susedu Margi ju volajú
Veľmi sa mi paci Grétka aj Megy.. v seriali ncis sa tak volal chlap..dovtedy som myslela ze je to zenske menom
Z mojej osobnej skúsenosti, áno, je dlhé. Ja som Kristína a síce ma doma nikdy nikto nevolal Kika (keď tak už Kristi), tak v škole som bola automaticky Kika (otras). V detstve mi to ale samozrejme prišlo milé, logicky, takže ľudia si zvykli a ťahá sa to mnou po zbytok života..
Nepredpokladám, že Margaréta bude v štyroch rokoch trvať na originál mene, ale Megi jej príde cool. To máš ako Karolína - Kaja, Martina - Maťa, Patrícia - Paťa, Daniela - Dana...v origináli všetko pekné mená, ale v konečnom dôsledku z našej lenivosti skrátené a sprznené..
@kristiii ešte máš Kikiki
Ja mám doma Margarétu. O mesiac bude mať už 10 rokov. Všetci sa vždy čudovali, ako k menu prišla, bolo už také zabudnuté. Neľutujem. Aj ona je na svoje meno hrdá. Doma ju voláme Margarétka, Grétka, Grétuška, v škole je pre kamarátky Margi, Gege alebo Meggie.
Je to krásne meno jedno z mala na ktorom sa asi všetci zhodli, že je pekné. Aj Gréta, Meggie aj Marga sa mi páči

Mne sa velmi paci, kamoska sa tak vola 🙂 A hodi sa k priezvisku? Alebo ci nie je priezvisko dlhe aby potom "netrpela" v skole pri podpisovani 😀