Je meno Nox pre chlapca vhodné?
Ahojte, myslite, že meno Nox pre chlapca je príliš zavazujuce? Mame zahraničné priezvisko takže by sa to k nemu hodilo.
Ďakujem za každý názor
@denisa_deniska ďakujem, ni jeho význam je vlastne latinsky “noc” , neviem či to nie je moc tazke meno v tomto zmysle
Ja som väčšinou za netradičné mená, ale toto sa mi moc nepáči. Keď som to vyslovila, tak mi hneď nabehlo, že to znie ako koks (kokain)
@natalkiis aha, rozumiem. Ja si toto moc nejdem, je to meno, jeho život to neovplyvní v tomto zmysle, že je to latinsky práve “noc” a nie napr. “anjel”. Jeho život by to ovplyvnilo, keby je to Alfonz 🙂 smelo do toho, píšem si ho na môj zoznam mien
Nox et solitudo
Myslíš, že dieťa ho bude vedieť vysloviť, ako ho budete volať?
@natalkiis Meno je momentálne neutrálne, čiže dávajú ho dievčatám aj chlapcom, ale originál je to ženské meno podľa rímskej bohyne tmy - Nox, ktorá má meno odvodené od gréckej bohyne Nyx. Inak je to aj kúzlo z Harryho Pottera, zhasínali ním svetlo z prútika...tak neviem, je to pekné, nezvyčajné meno, ale neviem či by som ho dala dieťaťu, to meno zvyknú dávať aj zvieratkám, ale tak to v tejto dobe je už také pomiešané, jedny susedia volajú psa Jakub/Kubo 🙈
Za mňa až príliš nezvyčajné, aj k zahraničnému priezvisku, prvé čo nabehne mne je kúzlo z Harryho Pottera (ale chápem, že to je proste moja asociácia 😅), každopádne sa priznám, že som netušila, že je to meno, nehodí sa mi to ako meno, keby to vidím v nejakom zozname, asi rozmýšľam, kde sa stala chyba/preklep a ja osobne by som takéto meno určite mať nechcela...samozrejme, keby niekoho takého poznám, nesmejem sa mu, ani nič podobné, zvykla by som si... zároveň si teda nemyslím, že by si sa mala podľa mňa akokoľvek riadiť...
@denisa_deniska prosim ta, ako by meno Alfonz malo ovplyvnit zivot? Nechapem. 🙂 Vzdy som mal za to, ze zivot ovplyvnuje clovek sam svojimi rozhodnutiami a nie ci sa vola NOX, Alfonz ci inak.
Nikdy som ho nepočula, ale páči sa mi. Ak sa hodí k priezvisku, tak za mňa OK
Mne sa minule na aute pokazil nox senzor, ja by som to meno nedala. Ale je zaujimave a ked sa odosobnim od tych nevydarenych dieslov, tak aj pekne.
Je to zaujímavé, daj bude sranda. 😅
@personality nech ho nazve Winnetou bude sranda
Mne to ako meno nepride. Ale ak clovek hlada nieco netradicne, tak ano, toto vyhrava, este som to nepocula.
Prečo ho chceš pomenovať po kúzle z Harryho Pottera?
"Darebáctvo sa podarilo. Nox." *prútik zhasol*
Ja nechápem. Ved to je tvoje dieta nazvi ako chces... Nechapem.ani iróniu niektorych zien. Smutne.
@natalkiis pre mna to navzdy bude zaklinadlo z harryho pottera lumos/nox. Este aj iphone na to reaguje a pri lumos zasvieti svetlo a pri nox vypne. Ale teda hlavne sa musi pacit vam a v podstate mi to pride ako fajn meno ak mate aj priezvisko zahranicne a nebude to Nix Novak/Kovac.
@natalkiis ahoj, ked sme vymyslali nedavno mebo pre babo, uvedomila som si, ze mena zacinajuce no- ne- by som nedala, aj ked sa mi pacili.
Pretoze vacsina zaporov zacina prave takto. Nerob, nebez, nie, nono plus vykricnik.
A oslovenie by tiez zacinalo zaporom.
Mozno to kazdy vnima inak, ale nakoniec som tieto mena vylucila.
@natalkiis nie je to v latincine noc?ak hej, na krstne meno zvlastna volba..
@natalkiis neviem si to predstaviť ako meno pre dieťa. Ako tá to napadlo? Síce ja tiež nemám o nič lepšie meno 😂
v prvom rade ak nazves dieta Nox a ma to vyznam "noc" tak samotne slovo noc nema negativny vyznam. DOkonca ani tie mena, ktore znamenaju rozburena rieka, ci burka. Noc moze byt predsa aj plna hviezd, tepla letna noc, tajomna... Na druhej strane ak sa ti velmi paci a hodi sa k priezvisku mozes mu to meno dat. I ked som troska googlila a Nox meno sa podla doterajsich vyhladavani pouziva len v Grecku a je to zenske meno. Len si myslim, ze budes musiet dolozit potvrdenie z daneho statu, kde sa tento slovny "nazov" pouziva skutocne ako meno pre dieta. Viem, ze to tak kedysi bolo tak si to radsej este vopred prever. A este porozmyslaj nad tym ako budete dieta volat. Ci ostane u kazdeho (aj u babiciek) prirodene len v zakladnom tvare v kazdom veku. Aby sa z toho nestal spotvoreny "Noxik, Noxinko" a pod.

@natalkiis za mňa jedno z najkrajších zvláštnych mien, ktoré som ešte nikdy nepočula. K čomu by malo zavádzať?