Je obľúbenejšie meno Michaela alebo Kristína?
Ahojte😊, ktore z tychto dvoch zenskych mien oslovi viac vas a preco? Bola by som len rada za nestranny nazor. Dakujem.🙂
Kristínka. Krásne meno.
A neviem prečo. Možno preto, že poznam dve Kristíny, ktoré sú úžasné. A aj preto, lebo som ho zvažovala pri dcérke.
Michaela sa mi zdá jemnejsie. Kristina je velmi tvrdá. A tiez si spominam na Kristu Bendovu a to je fakt hrozna podoba mena.
Ale co sa týka nositeliek, tak Kristiny mi osobne sedia viac. Mišky su také...neviem...afektovane...
Michaela je pekné ale nie Miška
Kristína je o čosi krajšie.
Michaela sa mi zdá jemnejsie. Kristina je velmi tvrdá. A tiez si spominam na Kristu Bendovu a to je fakt hrozna podoba mena.
Ale co sa týka nositeliek, tak Kristiny mi osobne sedia viac. Mišky su také...neviem...afektovane...
@barka1 ja mam presne opacnu skusenost...takmer by som mohla povedat,ze meno Kristina neznasam na zaklade osob,kt poznam a nosia toto meno
Nemam rada skratky Kika a Miska. V neskratenych verziach su obe na rovnakej urovni pre mna, cize neutralne, ani jedno meno sa mi extra nepaci.
Za mna sú obidve mena pekne. Ale keby som si mala vybrať tak Michaela 🥰
Moja vnučka sa vola Cristina ( nemá sk priezvisko)
Michaela sa mi viac páči.
Mne sa nepáči veľmi.ani jedno, ale Michaela je krajšie
Ja zas nemám rada meno Michaela/Michal. To je je jedno z najhorších mien za mňa. Kristína je pekne celkom.
To je hrozne subjektívne. Ja mám dcérku Michaelu, po ockovi. Za mňa krásne mená aj mužské aj ženské. Michaela momentálne nepatrí k najviac používaným menám (aktuálne). Mne to vždy bolo jedno, či sa meno dáva často alebo nie. Každopádne, Michaela za mňa 🙂
Obidve mám na rovnakej úrovni, tak by som si vyberala podla prezývok a Miška sa mi vôbec nepáči. Ale mne sa celkovo nepáčia významové mená ako Miška-Myš Olívia-Oliva Kvetoslava-Kvet…
Jednoznacne Kristina. A zdrobnenina Kristinka je pre mna velmi lubozvucne. Skus si vypocut piesen Kristinka od Waldemara Matusku, mozno ta inspiruje.
Mam Kristinu ma 25 a vzdy mi hovorila ze je so svojim menom spokojna a vybrala som jej dobre🙂
Michaela je pekne ale všetci ju budu cely zivot volať Miška (škoda). Kristína už som pocula aj Kristy. Asi by som vybrala Mišku aj tak, znie mi tak príjemnejšie.
Obe su rovnako priemerne
Pači sa mi skratka Miška..a velmi sa mi pači táto podobA mena Mishel.
ja som Michaela a za mňa určite nie , zvytocne dlhé meno , v detstve sa deti smiali že “myš” a v dospelosti alebo niekde už aj v skoršom veku budú oslovovať Miša , čo mne osobne sa nepáči a dlho som s tým bojovala. Malo kto povie Miška
Nemáte na výber aj tretie? Kristína je tvrdé, prezývka Kika je des. Naši ma volajú Kristi, to sa mi páči, ale inak som pre každého automaticky Kika 🙄. A Michaela je to isté v bledoružovom, bude z nej Miša/Miška, to sa mi páči asi tak ako Kika.
Pre mňa určite Kristinka

za mna Michaela...Kristina sa mi nepaci