icon

Je podľa vás meno Desdemona hrozné?

25. sep 2022

Aký názor máte na toto meno? Prezerám si celý kalendár a všimla som si ho a dosť ma zaujalo. Prezývky by mohli byť napríklad: Desy, Demi 🥰

322sima123
27. sep 2022

Nedala by som ho určite

sccarlet
27. sep 2022

@marisoul17 deti sú dnes kruté, a aj tie najlepšie vychované sa v kolektíve v škole môžu chovať tak ako nečakaš, a prezývať sa. Autorka sa pýtala sa na názor, tak ženy, vrátane mňa sme jej napísali svoje názory. Inak mala si sa zdržať názoru, ako sama píšeš🤦‍♀️

janezz
27. sep 2022

Akože ženy, ja keď tu čítam tie komentáre, tak sa potom nie je ani čo diviť, že sú deti v škole aké sú. Že sa smejú, robia prezývky a sú zlé. Veď to vidia doma od vás. Sa uvedomte preboha, ste dospelé a máte byť príklad pre svoje deti 🤦‍♀️

milluska
27. sep 2022

@janezz presne tak... niektore komentare su priam urazlive, ze pomoc... slovenska natura sa nezaprie 😅

simca06022011
27. sep 2022

alebo demona... to je ako z monster high, spytaju sa jej ci mama bola odchovana na monsterkach ked jej meno vyberalo. CIze za mna nie, vybrala by som nieco ine, kludne aj tuctove ale pekne :DDD za co sa nebude handbit dospela zena a nie dieta nebude sikanovane v skole.

simca06022011
27. sep 2022

@janezz deti robia prezyvky odjakziva, este skor ako skoly boli. Aj sa vysmievaju a aj sa sikanuju. A nemusi ist ani o "sikanu", ved staci poznamka od prostorekeho spoluziaka ze "prostim ta to co mas za meno" a je vymalovane, niekto sa toho chyti v triede alebo ani nemusi a citlivka Demi bude mat z toho traumu. A mozu mat rodica anjela a aj tak si sprava na ine deti nazor a proste sa niekedy prejavia. To ze tu zeny napisu svoj nazor, neznamena ze ho teraz prezentuju doma pred dietatom.

martinsen
27. sep 2022

Demi je Demetria

iveta1970
27. sep 2022

Predstavila som si zmaľovaný desivý vzhľad...Shakespeare.

zuzinka888
27. sep 2022

Spojenie 2 hroznych mien Des(ďes) - a demon. Tak cele zle. Keby sa tak volam tak asi nenavidim svojich rodicov. A to som si myslela ze horsie nemo ako Zuza neexistuje. Kazda druha krava sa u nas tak volala - Malina alebo Zuza. Ale toto🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

h2
27. sep 2022

@iveta1970 Prečo? Shakespeareova Desdemona bola krásna.

katarinkapetko
27. sep 2022

Určite by bola terčom posmievania, nedávaj jej také meno. Prosím 🙊

tetapechta
27. sep 2022

Pane Bože, existuje latinské príslovie "Nomen est omen" Meno je osud. Viete aký osud stihol Desdemonu? .........dobre sa jej vodiť asi nebude. Apel na všetky slovenské matky .Prosím Vás dávajte slovenské mená, kto už keď nie Vy????????? Toto je priam strašný výber, potrestáte ju na celý život.

tetapechta
27. sep 2022

@h2 ...a zaškrtená. Nomen est omen. Meno je osud.

tetapechta
27. sep 2022

@zuzinka888 Super odpoveď. Dúfam, že zaberie.

h2
27. sep 2022

@tetapechta Čiže chceš tým povedať, že ak sa bude volať Desdemona, tak ju niekto (najlepšie, keď sa bude volať Otello) zaškrtí??? 🤯 Meno nie je žiadny osud, ak by bol, letela by som teraz s nejakou poštou k Harrymu Potterovi. 🤪🦉

autor
27. sep 2022

@h2 😂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
27. sep 2022

@marisoul17 Súhlasím a už aj ľutujem, že som túto diskusiu založila....

mvagusta
27. sep 2022

@klaris334 darius je kraaasne meno😍

elementissa
27. sep 2022

@mikadooo Demi nie je skutočne meno 🙂 len jej prezývka, ktorú začala používať ako umelecké meno. Volá sa inak..
Ale teraz si nie som celkom istá ci Demetria alebo Desdemona..pred časom som to čítala, ale to pôvodné meno si neviem úplne vybaviť

prasiatko30
27. sep 2022

@elementissa demetria

andreablabla
28. sep 2022

A Doris......?

ada85
28. sep 2022

@andreablabla Doris? Nebola to tá zabudli a rybka z "Hľadá sa Nemo"?

ada85
28. sep 2022

😉

prasiatko30
28. sep 2022

Akurat som prisla z jedneho stretnutia a boli tam aj nasledujuce mena - Obdulia, Basilisa, Cortes, Pura, Felicidad, Concepcion

h2
28. sep 2022

@ada85 To bola Dory. Čo si zabudla? 😅

tetapechta
29. sep 2022

...a ešte tak v spojení s rýdzo slovenským priezviskom ako napr. Pagáčová, Cibuľová, Jánošíková a pod. Lahôdka.🙂

fowi
29. sep 2022

@nikaeli tak ja som s menom Veronika bola dokonca Veroníža-garníža a dvaja švagrovia ma volajú dokonca Hugo 😂🤷🏼‍♀️

momoqui
30. sep 2022

nie, nie je hrozne. je hrôzostrašné ...

prasiatko30
30. sep 2022

nadvazujuc na temu - najzvlastnejsie/najstrasnejsie/najnezvycajnejsie meno v okolí som natrafila na zaujímavý clánok o jednej malej dedinke, ktorá si drzí svetový rekord guiness je to dedinka s najvacsim poctom cudných mien na svete. Sú tam take skvosty ako:

Digna Marciana,
Arnulfo
Estercacia
Respicio Godefrido
Filogonio
Benigna
Clodoveo
Canuta
Eufronia
Ebodio
Firmo
Onesiforo
Heirónides
Hercilio
Walfrido
Gláfida
Burgundófora

a ked sa opytali drahej Eufrónie ci sa jej páci jej meno - tak odpovedala - "ako by sa mi nepácilo, vsak mi ho dali moji rodicia" 🙂

a preco si obyvatelia práve tejto dedinky zamilovali také cudne mená - lebo pred nejakými 100rokmi boli v ich dedinke asi 3-4 krstné mená, ktoré sa opakovali v celej dedine - plus priezviska, ktoré tiez nemali velkú rozmanitost dochádzalo k velkým nedorozumeniam pri preberaní posty az sa teda niektorí z predkov na to vykaslal a zacali dávat krstné mená podla katolických muceníkov a tak sa dostali az do guiness knihy

sticker