icon

Je podľa vás meno Viliam pre chlapca ako za trest?

26. dec 2022

Ahojte, co myslite? Je to hrozne meno pre chlapca?

markus1
Odpoveď bola odstránená
breznica
27. dec 2022

@bilberryday a keď im Viliam povie, že je Viliam? Vtedy nebudú počuť ako sa to vyslovuje? Si sa dobre domotala, radšej už nepíš nič 😃

zuzana76
27. dec 2022

@bilberryday predstav si, ze momentalne sa ucim turectinu a mam vela znamych z Turecka, pacia sa mi turecke mena, ale aby som davala take meno, kedze kulturne to je niekde inde, tak to nie , moje deti maju univerzalne mena Patrik a Samuel, ale takeho Samuela skomolili aj v Madarsku 😀

a este si predstav, ze ak niekto chce, tak sa meno nauci a dokonca aj nase meno sa uchyti v krajine na opacnej strane sveta, napr v takom Mexiku bola v 40-tych rokoch znama herecka Miroslava Sternova,jej rodicia tam emigrovali pocas vojny, bola velmi oblubena, mexicania ju milovali a na jej pocest zacali davat meno Miroslava, takze dnes je mozne stretnut pravu mexicanku, ktora nesie toto meno, nasla som aj Darinku, pravu Mexicanku

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
27. dec 2022

@bilberryday ale Viliam je uplne bezne univerzalne meno, tu ani nie je priestor na komolenie, aj taka Alexandra je napr v spanielsku Alejandra

zuzitko74
27. dec 2022

@bilberryday Myslím si, že to s tou ideou ,,rozhľadeného rodiča" už trošku preháňaš. Žiadna žena nenosí vo svojom lone budúceho pána podnikateľa, doktora, či právnika v nadnárodnej spoločnosti. Každá z nás v prvom rade rozmýšľa o dieťatku ako o milovanej bytosti, ktorému chce dať do vienka pekné meno, ktorým ho bude celý život s láskou oslovovať. Ty môžeš svojmu dieťaťu plánovať budúcnosť v nadnárodnej spoločnosti a ono možno bude chcieť byť automechanikom a v živote nevystrčí päty zo Slovenska

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
elementissa
27. dec 2022

Nie je .. kým sa tak nevolajú vsrtci chlapi v rodine 6 generácií pred ním, tak je to v pohode. A je to vec vkusu. Vôbec mi Viliam nepríde ako príšerné meno, ja by som ho dieťaťu nedala, lebo je také "obyčajné" na môj vkus. Pre kopu ľudí práveže super - je také obyčajné, Vilov a Vilkov je kopec, je to medzinárodné meno používané asi všade vo svete, nosia ho stovky tisícov mužov po celej zemeguli, je pomerne všedné, nevystredne.. vďaka kráľovskrj rodine má pomerne pozitívnu konotáciu. Vobec mi nepríde ako za trest. Za trest je volať sa Adolf alebo Fidel. Určite nie Viliam

h2
27. dec 2022

@bilberryday Ani ty ma mňa nemusíš a reaguješ. 😉

zuzana76
27. dec 2022

@bilberryday to je sice pravda, z nemeckeho Wille, ale aj tak tu nevidim velmi dovod na komolenie mena

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
27. dec 2022

mojho druheho som chcela pomenovat Viliam, ale nepreslo u muza, ja by som to meno dala, mne sa velmi paci

zuzana76
27. dec 2022

@bilberryday a co je na Filovi take zle? inak "filo" je aj turecke cesto, podobne nasmu listkovemu

zuzitko74
27. dec 2022

@bilberryday Len tak mimochodom, stretla som už vo svojom živote veľa cudzincov a žiaden z nich mi meno nekomolil. A to mnohí z nich teda nemali také IQ, aby mohli pracovať v nadnárodnej spoločnosti, ale aj tak boli schopní a ochotní si zapamätať výslovnosť môjho mena.
Ak nejaký Nemec nie je schopný a ochotný si uvedomiť, že nie je doma v Nemecku a na Slovensku sa niektoré mená vyslovujú inak, než u neho doma, tak nie je hoden toho, aby pracoval v nadnárodnej spoločnosti. Nech radšej sedí doma, keď nie je schopný sa naučiť nekomoliť kolegovi meno, len preto, že u nich doma sa v vyslovuje ako f.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
breznica
27. dec 2022

@zuzitko74 mne sa páči ako sa tu každá téma zvrhne na niečo úplne iné 🤣

h2
27. dec 2022

@bilberryday Ak by som dala synovi meno William, lebo som rozhľadený rodič, ktorý vidí svoje dieťa v nadnárodnej spoločnosti, plnej blbcov, čo nevedia vysloviť V a on by prežil celý život na Slovensku, v slovenskej firme so slovenskými kolegami, musel by zase celý život vysvetľovať, že on nie je Viliam, ale William, s dvojitým W a s dvoma L. A mohol by mi vyčítať, že som mu tým skomplikovala život.

breznica
27. dec 2022

@bilberryday nie, nepáči. Vždy si predstavím jedného týpka od nás z dediny a to je dobre odstrašujúci príklad 🙈

zuzitko74
27. dec 2022

@bilberryday Tak potom načo pretláčať nejakú ideálnu podobu mena. Stačí aj naša slovenská neideálna.

zuzitko74
27. dec 2022

@breznica V podstate sa stále bavíme o mene Viliam, len sme prešli do levelu, či ho dať v podobe Viliam, alebo William. Každý má svoje argumenty pre obe verzie.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzitko74
27. dec 2022

@bilberryday Lenže to isté môže povedať aj druhá názorová strana. Že ty máš poriadny problém s neakceptovaním iného názoru. No čo už. Ľudia sú rôzni. Maj sa.

lucia851
27. dec 2022

Nie už sa mi nepáči,a tobôž keď je ešte v znamení blíženci.su to hajzli

h2
27. dec 2022

@bilberryday Tak ja naozaj neakceptujem názor, že pri výbere mena pre svoje dieťa mám brať do úvahy, ako sa bude vyslovovať v nemecky hovoriacich krajinách. Ani názor, že ak to robiť nechcem, nie som rozhľadený rodič. Ty sa pokojne podľa toho zariaď a dieťa si pomenuj hoci aj Helmut, alebo Wilfried, určite sa ti v budúcnosti poďakuje.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
titulienka
28. dec 2022

@h2 nebrali sme do úvahy absolútne nič , jednoducho sa im meno William v takom tváre páčilo , tak ho dali ...Voláme ho normálne bez ohľadu na w alebo 2x l 😉

h2
28. dec 2022

@titulienka Ja viem 😃 , to som napísala kvôli tomu nezmyselnému komentáru vyššie.

titulienka
28. dec 2022

@h2 😉😘

martul
28. dec 2022

@h2 ale vyslovuje sa to rovnako.