Je Sebastián vhodné meno pre vášho syna?
Ahojte aky mate nazor na toto meno? Uvazujeme dat ho nasmu synovi🙂
@zuzana9393 no tiez sa mi ta prezyvka Sebo nepaci....ale inak meno samo o sebe je pekne😊 este rozmyslame nad Matias,Tobias
moj syn sa vola Sebastian. (s kratkym a).. Milujem to meno. Je ine, originalne, nadherne. On si hovori Sebko, ja ho volam Sebastian, alebo Sebi. Decka ho volaju Sebo, neriesi to, nevadi mu to a mne to nevadi tiez.
Mne sa nepáči
Práve kvoli tomu skracovaniu Sebo/Sebi by som ho nedala.. bohužiaľ...
Nepáči sa mi. Sebo mi príde ako nejaký sebec.
Keď ho sama naučíš na to že je Sebastián a nie Sebo tak bude ostatných opravovať a na skrátenú formu nebude reagovať ak sa mu to samému nebude páčiť. Obe dcéry sa na skrátené formy ohradzujú a opravia, že oni sa volajú inak 🙂 kolegyňa mala takúto dilemu s Jakubom, keď si predstavila že ho niekto bude volať Kubo, tak chcela od tohto mena radšej upustiť. Nakoniec ho dala a teraz ho sama volá Kubo 😃
najkrajšie 🙂 ja som chcela Sebastiana dať môjmu synovi, ale vyfúkla mi ho sestra, tak mám Sebastiana synovca; skracovanie Sebi mi nevadí, to mi príde ok, Sebo už je také "tvrdšie" ale on sám chce, aby sme ho volali Sebo, chce byť drsňák 🙂 niekedy ho aj Bastian voláme
Ahoj mne sa paci
Mne sa tiež nepáči a hlavne tá prezývka. Ale Matias aj Tobias sú obe veľmi pekné.
mne sa to meno nepaci, pride mi ako oslovenie pre reholneho brata.
Mne sa veľmi paci. Sebastián, Sebi, Sebo. Keď pekne volas tak je to jedno 🙂 kamarát je Sebastián a volaju ho Basty 🤣 je s tým Ok
Z týchto asi Tobias
Toto je moje vysnívané meno pre chlapca ak by sme mali druhé, páči sa mi veľmi a nikto by ma nepresvedčil že nie 😄
Sebík - isto nie...
za mna nie, tolko Sebikov je na okolo, ze sa mi to inak pekne meno uplne zhnusilo.
Aj my mame Sebastiana,volame ho Sebastian,alebo Sebastianko.zatial je maly tak uvidime ako ho budu volat ostatni.a v nasom okoli je jediny s tym menom.ak sa ti paci tak ho daj.a moze ti byt jedno ze niekomu sa nepaci.
U nás v rodine nášho Sebastiana voláme Bastian, alebo celým Sebastian. No v škole deti tiež Sebo, alebo Sebastian.
Inak je to krásne meno.
Mne sa to meno nepáči,nikdy sa mi nepáčilo,pred pár rokmi ho dávali rodičia asi každému druhému chlapcovi,mám pocit,že na každom kroku je nejaký Sebastian,takže originálne meno to určite nie je..Ale samozrejme je každého vec,aké meno svojmu dieťaťu dá 🙂
Ak sa ti nepáči ten skrátený tvar, určite ho nedávaj. Z tebou uvedených sa mi zdá najkrajšie Mat(h)ias.
Krásne meno ale presne ako je spomenuté, skrátka Sebo je zvláštna. Vyberala by som meno podľa toho či sa mi páči jeho oficiálne znenie ale aj skratky. Mám kamošky, ktoré vyberali mená podľa toho, aby ich detičky nikto nemohol oslovovať škaredo (napr Lenka=Lena, Andrea=Aďa, ale napr Rebeka, Monika, Marek - to sa moc nedá ,,oškarediť)
Máme Sebastiána a žiadneho iného nepoznám. Takže my ich tu asi veľa nemáme. Ale tak meno dávaš ty, nerieš čo si myslia ostatní. Mne sa tiež nepáči kopec mien iných detí, ale je to voľba rodičov
Pripájam sa k diskusii,švagor ma Sebastiána a všetci ho volajú Sebo,max.Sebko sem tam,ale to málo.Výber je na vás,pokiaľ sa vám páči není očom.Decka sú vynaliezavé a pri každom mene si nájdu skratku keď budú chcieť ( aj dospelý) takže v konečnom dôsledku to je úplne jedno.😉
My mame tiez Sebastiána. Ineho okrem nasho zatial nepoznam. Ked sa niekto pyta, ako sa bola, rovno poviem aj skratku Sebi. Nepaci sa mi Sebko, uz som aj niekoho upozornila, aby ho tak nevolali. Bez problemov vyhoveli a naucili sa ho volat inak.
Krásne meno, ktoré plánujem dať môjmu (ak niekedy bude) synovi. 🙂 Je mi jedno ako ho kto bude skracovať a prezývať, volať sa bude Sebastián. Mne sa páči skratka aj Sebo aj Sebi či Sebinko avšak keď počujem Bastian to už vôbec 😱 ak ho tak niekedy niekto nazve, budem zlá 🤣
Dala som ho synovi a iné si k nemu už predstaviť neviem a neľutujem...tiež som počula ze je veľa sebastianov, ale nepoznám ziadneho iného.. Neviem co by malo byt na to.zle, ak je v takom období viac detí rovnakého mena.. Koľko Márii, katarin, Janov,.. Poznáte a je na tom niečo zlé?
Syn má 3,5 roka a on si sám hovorí sebinko a väčšinou ho tak volaju aj v škôlke. Keď mu niekto povie sebo, tak ho len poprosím, nech ho tak nevolaju. A keď bude väčší, nech si to vybaví sam, ako mu bude vyhovovať nech ho volaju alebo nevolaju

Ahoj. My máme Sebastiána,ale už by som to meno nedala. My ho voláme Sebi, ale v škole mu hovoria Sebo, čo sa mi nepáči.