Kristína alebo Alexandra
Ahojte, zaujíma ma názor na tieto dve mená, nejaké pozitíva/negatíva. Ktoré by ste vybrali?
Podla mna je malo Kristin. Za mna Kristina a Kristinla je take lubezne
Mam Alexandru. Super nam sedi ku priezvisku a k osobnosti dcerky. Bolo to intuitivne meno, v polovici tehotenstva nas napadlo.
Určite by som si z týchto vybrala Kristínu. 👍 🙂 Velmi pekne meno.
Kristína... voláme Kristy
Alexandra sa mi nepáči...
My sme sa tiež rozhodovali medzi Alexandrou a Kristínou. Nakoniec máme Sašu 😃 Alexandra sa nám zdalo dlhé už príliš. Aj tak podľa mňa si to vačšina ľudí skráti na tú Sašu
Za mna Alexandra,kedze sama som Alexandra, ale volaju ma Sandy, Sandra ako kto
Kristinka
Ja mam vcelku rada svoje meno v akejkoľvek podobe - kika, kikus, Kiki, Kristina a iné tomu podobne, aj keď jedine co nemusím, keď ma niekto oslovuje Kristínka. A aj Alexandra sa mi ako meno samotné páči, ale ja osobne by som ho nedala z jedného veľkého dôvodu - ze skoro nikto im tak nehovorí a hovoria im Saša, Sandra, Alex a podobne. Hrozne by ma to vytacalo, kedy mojej dcére hovorili v podstate úplne iným menom a Alexandra by bola papierovo 😂😁
Máme Kristínku, má 14 mesiacov a nikto jej ináč ako Kristínka nepovie. Žiadne skratky a tak sa mi to páči
Alexandra
Alexandra....alebo radšej Sandra
tiez sme sa rozhodovali medzi alexandrou a kristinkou a dali ame kristinku alexandra sa mi zdalo ako take moc tvrde a ja som chcela nezne meno pre svoje dievcatko 😊
@ivangeline my máme 7-ročnú Violu 😍
Kristína 💜 Volá sa tak moja sestra a poznám ešte aj pár ďalších. Niekoľko Alexandrii poznám tiež, ale tie volajú hlavne Saša a to sa mne nepáči...
My mame doma Alexandru 😊
My máme doma obidve. Alexandru voláme Saška, Sašena. Kristinu zase Tinka, Kika. Málokedy im hovoríme celými menami. V škôlke sa Saške stalo na začiatku, že učiteľka jej povedala Alexandra a ona nevedela, že to hovorí učiteľka jej.
Alexandra..volajú ma Šasi, Saška, Alex, Alexandra, Alexa
Alexandra je nádherné meno. mne doma neprešlo ani pre jednej dcére 😥
Alexandra
A zas ... a opäť... a PREČO? táto otázka? Meno vyberte doma s manželom. Bude to vaše dieťa. Vy viete priezvisko. Skús si sama sebe osloviť dieťa v brušku nejakým menom. A uvidíš, ako to budeš vnímať. Ak ti 50% žien povie, že je za jedno meno a 50% za druhé, čo urobíš? A možno budeš mať vybrané meno a dieťa sa narodí a ty uvidíš, že sa meno nehodí. Aj takých už bolo.😉
Neter je Kristína, voláme ju Kika, ja občas Kristin
Dcérka je Alexandra , voláme ju Saška, Sašena a my s mužom občas Alex... niekedy aj Alexandra
Jednoznacne Kristínka
Moja prvorodená je Kristínka 🥰
Mne sa nikdy neposmievali v súvislosti s menom. Som zaň rada. Ja som si učila okolie aby ma oslovovali Sašena.
Alexandra jedine... Najkrajšie meno.
Alexandra
za mna Alexandra

My máme doma Alexandru 😍