Kristína alebo Hanka
Kristína alebo Hanka ( nie Hana)
Ktoré meno sa vám viac páči? My sa nevieme rozhodnúť a každým dňom sa má princezná narodiť. Priezvisko máme slovenské, krátke na 6 písmen. Máme už troch synov, ktorí majú tiež slovenské mená (Juraj, Tomáš, Martin).
Dospelej žena sa Hanka vôbec nehodí. Nedávaj zdrobneninu. Za mňa Hana.
K chlapčenským slovenským menám jednoznačne dievčenské slovenské meno Hanka
Obe sú krásne. Za mňa Hanka.
Kristina
Dospelej žena sa Hanka vôbec nehodí. Nedávaj zdrobneninu. Za mňa Hana.
@koniarova máme v rodine jednu Janku, je tak písaná aj v rodnom liste a nikto iný jej inak nepovie. Bude mať 40 rokov. Hana mi znie tvdo
Otazka asi pomimo - ale to sa da dat meno Hanka? Nemusi to byt Hana? To je predsa zrobnenina, to sa da na vsetky mena?
Zdrobneninu Janka máš oficiálne v kalendári. Za mňa Hana.
Otazka asi pomimo - ale to sa da dat meno Hanka? Nemusi to byt Hana? To je predsa zrobnenina, to sa da na vsetky mena?
@stormie dá sa. Bola som si zistiť na matrike
Aj ja som Jana. Všetci mi samozrejme hovoria Janka. Ale teda byť tak krstená,tak sa na našich hnevám. 😂😂😂Veď som dospelá osoba. A písať si v práci Janka, je mi teda riadne proti srsti.
Hanka je smiesno - trapne. Raz sa vám za to može "podakovat". Takže za mna Hana. Veď ju aj tak bude každý volat Hanka.
Obe su pekne 🙂 a nahodou mne sa paci Hanka aj pre dospelu, ja kazdu kolegynu v praci volam zdrobneninou.. pride mi to milsie - Ivana - Ivanka a tak…
Kristína, sama som Kristína a nikdy som nepovedala ze by sa mi moje meno nepáčilo🙂 coz spolužiačky už na strednej škole mali maniere aké majú škaredé mena a ze prečo im rodicia také dali 🙂 ja som veľmi rodicom vďačná a stále im to hovorím
Ja som chcela Hanu, veľmi sa mi páči to meno v tejto podobe, samozrejme zdrobnenina Hanka v detstve je ok , ale ak si predstavím, že môže v budúcnosti žiť aj v zahraničí, tak za mňa základná podoba mena. Ja som pôvodne mala byť Kristína a som rada, že otec to nedovolil 🤣 už len pri predstave skratky Kika mám dosť 😅
Dajte Hana, a hovorte jej Hanka. Dokym bude dieta, a bude sa jej to pacit, bude Hanka. Ked uz bude dospela, sama si povie ako. Minimalne v dospelom pisomnom styku bude lepsia Hana, lebo aby si dospela, zrela zena vsade pisala Hanka, akoze no, kus divne.
My sme mali jedneho casu riaditela volal sa Branko. Chudak. Fakt. Dospely chlap ako hora, a vsade Branko, ako trojrocny chlapcek v skolke. Samemu bolo trapne, tak sa predstavoval ako Brano. Ale ofialne papiere nepustili, vidiet na dokumentoch vsade riaditel Branko ...., jednoducho cisty trapas...
Na gympli som mala nemcinarku irenku. Ked som to videla na table, boli vo vitrinach, tak ma to vzdy pobavilo. Tiez poznam jednu danku a vzdy mi to trochu dvihne kutik🤭 dala by som hana a doma by som ju volala aj hanicka. Alebo vyberte meno, ktore ma -ka uz v mene lenka, dominika...
Dajte Hana, a hovorte jej Hanka. Dokym bude dieta, a bude sa jej to pacit, bude Hanka. Ked uz bude dospela, sama si povie ako. Minimalne v dospelom pisomnom styku bude lepsia Hana, lebo aby si dospela, zrela zena vsade pisala Hanka, akoze no, kus divne.
My sme mali jedneho casu riaditela volal sa Branko. Chudak. Fakt. Dospely chlap ako hora, a vsade Branko, ako trojrocny chlapcek v skolke. Samemu bolo trapne, tak sa predstavoval ako Brano. Ale ofialne papiere nepustili, vidiet na dokumentoch vsade riaditel Branko ...., jednoducho cisty trapas...
@elanor a nemal ten Branko srbský, chorvát.pôvod?
mne sa tieto mena na h pacia, hana, helena, henrieta, helga...
takze by som dala hanu, nie hanku.
ak chces zdrobneninu, tak mozno lenka, veronika, monika...
Je jedna dr, stará žena, a na dverách ma písané Janka. Za mňa smiešne. Ale ak sa vám to páči, choďte do toho. Mne sa paci hana.
Hanka
Hana, ak Hanka tak radšej Kristína.
Zabávať sa na tom, že sa niekto volá Hanka alebo Branko? Prečo by sa mal vôbec niekto zamýšľať nad tým, či jeho meno znie dosť dospelo pre niekoho iného? Ak niekoho irituje zdrobnenina v občianskom, tak je problém asi niekde inde.
Kristína.
Ja mam doma Kristinku a pre mna je to krasne silne meno...Haniek je teraz vela 🙈, ale tiez je to pekne meno.
Mne sa z týchto dvoch viac páči Kristína. Hanka je tiež pekné - ale určite by som dala v základnom tvare Hana 🙂
Zabávať sa na tom, že sa niekto volá Hanka alebo Branko? Prečo by sa mal vôbec niekto zamýšľať nad tým, či jeho meno znie dosť dospelo pre niekoho iného? Ak niekoho irituje zdrobnenina v občianskom, tak je problém asi niekde inde.
@clarissa96 kto sa na tom zabáva? Práveže je to desivé.

Hanka