icon

Ktoré dievčenské meno zvolíte na celý život?

25. okt 2024

Uvažujem nad 3 menami, ktoré sa mi dlho veľmi páčia. Neviem nakoľko sú v našich končinách rozšírené, ale tieto 3 sa mi páčia. Zároveň aj v zahraničí by boli podľa mňa ok, keďže pendlujeme medzi viacerými krajinami. Ktoré z nich si viete predstaviť, že by sa mohli páčiť dieťaťu aj v dospelosti ?

evka258
25. okt 2024

@doriiis mna tiez hned napadla mama Kami...dobra pesnicka 🙂

simona20201309
25. okt 2024

Ani jedno

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lenka567899
25. okt 2024

Všetky tri mena hrozné 🙈 aspoň na SK

benit
25. okt 2024

Mame v skole Tamiu, zlate dieta. To je take prijatelne .

stanka_k
25. okt 2024

Ja si pod tým Kami, Tami predstavím pubertálne roztlieskavačky z amerického filmu, keby sa mi predstavovali 🤷🤣 s tými a na konci by to bolo fajn, Kamila, Tamia a ako Rozaria by som sa tiež nechcela predstavovať. Ale každému sa niečo iné páči... (Napr ani moje sa mi nepáči a nedala by som ho)

deti95060810
25. okt 2024

prvé dve sú ok...

lavender94
25. okt 2024

Keď už, tak tú Rozáriu. Dá sa to pekne skrátiť na Rosie čo znie pekne aj pre dieťa aj dospelú ženu. Tie prvé dve su ako nejaká zdrobnenina, každý by si myslel že sa predstavuje nejakou infantilnou prezývkou miesto mena. Ale ta Rozka je super, to sa mne osobne fakt páči.

danyelia
25. okt 2024

Tiež mi ako prvé napadli skratky mien Kamila, Tamara a Rozália...Kami, Tami - ako prezývky pre dievča v puberte ešte chápem, ale meno pre dospelú ženu? 🤔 No ja by som s tými menami veru spokojná nebola 😬

zuzana76
25. okt 2024

Kamila a tamara sa mi páčia obe, aležiadna kami a Tami

lienka.7
25. okt 2024

@autorka pozri, keď sa ti tie mena páčia, tak si ju pre mna za mna názvy aj Andaluziou... to, ze ti my tu napíšeme, ze je mimo ta vôbec nemusí trapit/zaujímať.

evcagabi
26. okt 2024

No pri tomto vybere som si pomyslela, ze moje meno je celkom vyhra 😅😅

sisaka
26. okt 2024

Z Kami urobiť Kamilu a môžete ju volať Kami. Keby to bolo moje meno, chcela by som sa ako dospelá predstavovať ako Kamila, nie Kami. Ak by som sa mala volať Rozaria tak si okamžite v 18. mením meno.

nynia
26. okt 2024

Kami, Tami mi prídu ako mená pre psa alebo mačku 🤣 Rozaria z tých troch je najlepšia ale ja osobne by som ho nedala

autor
26. okt 2024

@snowdrop_ v Španielskom, Talianskom, Arabskom, Anglickom, Japonskom. Niektoré je aj v medzinárodnom zozname. Ale páčia sa mi aj niektoré maďarské verzie.

autor
26. okt 2024

Kami a Tami mi neprídu vôbec strašné v kontexte možnej šikany. Chápem že starším ročníkom sa môžu zdať divné, no ale pri všetkých dnešných slovenských Zarách a Larách a Leuškoch sa jedna Kami alebo Tami určite stratí. A v zahraničí toto ani téma nebude si myslím. A mená Kamila ani Tamara sa mi nepáčia, tak nechcem dávať meno ktoré sa mi nepáči, len aby som mohla dieťa volať zdrobneninou. Čiže ďakujem za názor, ale nesúhlasím vôbec s tým čo odznelo 🙂.

autor
26. okt 2024

@anjelicek26 to meno sa aj mne veľmi páči, viaceré jeho verzie zvažujem.

autor
26. okt 2024

@jana_eyre_2 ďakujem a súhlasím, niečo pravdy na tom bude 😊

autor
26. okt 2024

@jaass ono aj na tomto niečo je, ďakujem za milý komentár 😊 verím že keď ju budeme viesť k zdravej sebadôvere, tak bude spokojná s hocijakým menom.

janette2021
26. okt 2024

Vybrala by som Tamara a volala by som ju Tami. V dospelosti by sa sama rozhodla, ako sa bude predstavovať.

estellas
Autor odpoveď zmazal
martinadomianova
26. okt 2024

Mne osobne sa nepáči ani jedno. Mať také meno tak sa nechám premenovať. Určite existujú aj krajšie mená.

doriiis
26. okt 2024

Nechápem,čo riešis autorka.Ty si si už zjavne vybrala.Tak pomenuj svoje malé dievčatko ako starú pani z úradu a bude.Ostatnych je do toho nič.

evcagabi
26. okt 2024

@sisaka ja si vzdy pri mene rozaria spomeniem na babkinu vetchu 80r susedu 😅😅 ked o nej hovorila, ako ide pozriet rozku 😅😅😅

benimnadir
26. okt 2024

Na Slovensku asi ani jedno..Tamia alebo Timea, Tania..ale Kami nie..možno celé, Kamila.

cajomila
26. okt 2024

Pre dospelú ženu by bolo vhodnejšie Kamila, Tamara 😉

sisaka
26. okt 2024

Autorka - tak jasne sa v úvodnom príspevku pýtaš, ktoré z tých mien si vieme predstaviť, žeby sa dievčaťu páčili aj v dospelom veku a keď sa k tomu vyjadríme, tak napíšeš, že nesúhlasíš s názormi. Tak nesúhlas no, načo sa potom vypytuješ? Už si rozhodnutá, vyber jedno z tých troch a tvoje dieťa sa už nejak zariadi, keď bude dospelé

jani18
26. okt 2024

Ja mam Leu ❤vždy som si hovorila keď budem mať dcéru bude to lea a zlých 3och keby di musím vybrať tak neviem asi to Tami

evcagabi
26. okt 2024

@jani18 ja som si to hovorila, odkedy si pamatam, pri mene Ela a uz mam 2m Elu ❤️ nemusela som sa ani rozhodovat. Partner by sa mohol aj na hlavu postavit a ine meno by neslo do uvahy 😅

jani18
27. okt 2024

@evcagabi my sme ss tak začali smiať hovorím ze pod vyberieme meno pre malú on ze netreba ze mam a ja ze sak aj ja jedno q ze sak skúsme naraz povedat a obidvaja ze Lea😂😂tak sme sa zhodli ani nevieme ako🤣a Ela je tiež krásne meno