Ktoré dievčenské meno zvolíte na celý život?
Uvažujem nad 3 menami, ktoré sa mi dlho veľmi páčia. Neviem nakoľko sú v našich končinách rozšírené, ale tieto 3 sa mi páčia. Zároveň aj v zahraničí by boli podľa mňa ok, keďže pendlujeme medzi viacerými krajinami. Ktoré z nich si viete predstaviť, že by sa mohli páčiť dieťaťu aj v dospelosti ?
Ani jedno
Všetky tri mena hrozné 🙈 aspoň na SK
Mame v skole Tamiu, zlate dieta. To je take prijatelne .
Ja si pod tým Kami, Tami predstavím pubertálne roztlieskavačky z amerického filmu, keby sa mi predstavovali 🤷🤣 s tými a na konci by to bolo fajn, Kamila, Tamia a ako Rozaria by som sa tiež nechcela predstavovať. Ale každému sa niečo iné páči... (Napr ani moje sa mi nepáči a nedala by som ho)
prvé dve sú ok...
Keď už, tak tú Rozáriu. Dá sa to pekne skrátiť na Rosie čo znie pekne aj pre dieťa aj dospelú ženu. Tie prvé dve su ako nejaká zdrobnenina, každý by si myslel že sa predstavuje nejakou infantilnou prezývkou miesto mena. Ale ta Rozka je super, to sa mne osobne fakt páči.
Tiež mi ako prvé napadli skratky mien Kamila, Tamara a Rozália...Kami, Tami - ako prezývky pre dievča v puberte ešte chápem, ale meno pre dospelú ženu? 🤔 No ja by som s tými menami veru spokojná nebola 😬
Kamila a tamara sa mi páčia obe, aležiadna kami a Tami
No pri tomto vybere som si pomyslela, ze moje meno je celkom vyhra 😅😅
Z Kami urobiť Kamilu a môžete ju volať Kami. Keby to bolo moje meno, chcela by som sa ako dospelá predstavovať ako Kamila, nie Kami. Ak by som sa mala volať Rozaria tak si okamžite v 18. mením meno.
Kami, Tami mi prídu ako mená pre psa alebo mačku 🤣 Rozaria z tých troch je najlepšia ale ja osobne by som ho nedala
@snowdrop_ v Španielskom, Talianskom, Arabskom, Anglickom, Japonskom. Niektoré je aj v medzinárodnom zozname. Ale páčia sa mi aj niektoré maďarské verzie.
Kami a Tami mi neprídu vôbec strašné v kontexte možnej šikany. Chápem že starším ročníkom sa môžu zdať divné, no ale pri všetkých dnešných slovenských Zarách a Larách a Leuškoch sa jedna Kami alebo Tami určite stratí. A v zahraničí toto ani téma nebude si myslím. A mená Kamila ani Tamara sa mi nepáčia, tak nechcem dávať meno ktoré sa mi nepáči, len aby som mohla dieťa volať zdrobneninou. Čiže ďakujem za názor, ale nesúhlasím vôbec s tým čo odznelo 🙂.
@anjelicek26 to meno sa aj mne veľmi páči, viaceré jeho verzie zvažujem.
@jana_eyre_2 ďakujem a súhlasím, niečo pravdy na tom bude 😊
@jaass ono aj na tomto niečo je, ďakujem za milý komentár 😊 verím že keď ju budeme viesť k zdravej sebadôvere, tak bude spokojná s hocijakým menom.
Vybrala by som Tamara a volala by som ju Tami. V dospelosti by sa sama rozhodla, ako sa bude predstavovať.
Mne osobne sa nepáči ani jedno. Mať také meno tak sa nechám premenovať. Určite existujú aj krajšie mená.
Nechápem,čo riešis autorka.Ty si si už zjavne vybrala.Tak pomenuj svoje malé dievčatko ako starú pani z úradu a bude.Ostatnych je do toho nič.
Na Slovensku asi ani jedno..Tamia alebo Timea, Tania..ale Kami nie..možno celé, Kamila.
Pre dospelú ženu by bolo vhodnejšie Kamila, Tamara 😉
Autorka - tak jasne sa v úvodnom príspevku pýtaš, ktoré z tých mien si vieme predstaviť, žeby sa dievčaťu páčili aj v dospelom veku a keď sa k tomu vyjadríme, tak napíšeš, že nesúhlasíš s názormi. Tak nesúhlas no, načo sa potom vypytuješ? Už si rozhodnutá, vyber jedno z tých troch a tvoje dieťa sa už nejak zariadi, keď bude dospelé
Ja mam Leu ❤vždy som si hovorila keď budem mať dcéru bude to lea a zlých 3och keby di musím vybrať tak neviem asi to Tami

@doriiis mna tiez hned napadla mama Kami...dobra pesnicka 🙂