icon

Ktoré meno pre chlapca: Tobias alebo Matias?

6. máj 2024

ahojte, uz dlhsie sa nevieme rozhodnut ktore z tychto mien.
Ktore sa vam zda lepsie? krajsie? Podla vas? Jasne ze nakoniec vyberieme aj tak sami ale mozno nazor mi pomoze.
Co sa tyka toho ze tie mena su teraz caste, to nam nevadi nakolko v nasej rodine a okoli ziadneho chlapca s tymto menom nepozname. A nebudem davat meno ktore sa mi nepaci len preto aby ich nebolo vela.

kristiii
6. máj 2024

Ani ja nepoznám ani jediného Tobiasa, Matiasa má jedna bývalá kolegyňa, ale ten má už 13 rokov. V mojom okolí je to napríklad samý Martin, Marko, Samuel, Alex a Patrik.
Keby mám ešte jedného syna, asi sa rozhodujem práve medzi týmito menami, ale teda vybrať si neviem. Volala by som ho max. Toby alebo Maty, mne Tobiasko a Matiasko kolú uši. Za mňa teda pekný výber mien, ale hlavné je, aby sa zhodli rodičia, na iných názoroch nezáleží.

katka2602
6. máj 2024

@kitycat otrepané? V celej škôlke je jediný Tobias náš syn, v škole kde je dcéra ani v jednej triede (myslím 4.A,B,C) Tobias nie je, zato Jakubov, Matúšov, Petrov, Adamov, Alexov, Patrikov je tam požehnane.

drahomirrra
6. máj 2024

Najotrepanejsie mena, ake si mozno predstavit.
Este tam prihod nejaku Miu, Zoe, Lilly, Nelly a hotofka 😁😂

autor
6. máj 2024

@drahomirrra by ma zaujimalo ktore meno napr podla teba neni otrepane?😏
A nie pre dievcatko sme mali vybrane ine meno ani jedno z tychto co si tu napisala

sisaka
6. máj 2024

Obidve mená v prvej dvadsiatke v popularnosti za minuly rok, to by mi vadilo najviac…
Skrátená forma Matias na Mati(y) znie fakt otrasne. Keby som si musela vybrať, tak radšej toho Tobiasa a Toby.

drahomirrra
6. máj 2024

Ľubomír. Andrej. Boris. Eliáš. Félix. Florián. Gabriel.
A milión ďalších.

timea301196
6. máj 2024

Za mňa skôr Tobias Matiasov je veľa

pierinaa
6. máj 2024

Nebudem radit, ale mozno pomoze hod mincou. Ked padne ta spravna strana so spravnym menom - vudes to vediet. Lebo podvedome je nejake meno, po ktorom tuzis viac. Ak nepomoze - tahajte zapalku. Kratsia bude Matias a dlhsia Tobias a uvidis👍
Mne sa paci Adrian (po priatelovi, je neotrepane a v anglictine znie bohovsky) alebo Emilia (po prababicke) ❤️

autor
6. máj 2024

@drahomirrra kazdy mame iny vkus, a kazdemu sa paci nieco ine a to je v poriadku...mne sa napriklad ani jedno z tychto mien nepaci...

drahomirrra
6. máj 2024

Ty si pisala neotrepane, napisala som ti neotrepane.
A ved tvoja vec, daj osemstomilionteho Matiasa, alebo Tobiasa.

aurora33
6. máj 2024

@drahomirrra presneeee 🙂

aurora33
6. máj 2024

@drahomirrra a ešte pre istotu aby to nebolo otrepané, tak tam pridajú písmeno H, čiže Mathias 😂😂😀😀

drahomirrra
6. máj 2024

@aurora33 Mathias, Matias, Matyáš, Tobias, Tobiáš, Tobyáš, všetko na jedno kopyto. Taký Mathias Haluška....no perfektné.

dixitka
6. máj 2024

Z týchto 2 Tobias. Pýtala som sa aj muža a on by tiež Tobiasa vybral :D

kitycat
6. máj 2024

Lenze tie klasicke mi nevadia, su pekne, su "nase". Toto co mas v merku su zahranicne varianty, co mi nevadi, ale je ich uz privela

@katka2602 rovnaka odpoved. Tie slovenske varianty mi nevadia. My mame tiez trochu ine meno, nechcem pisat a zatial sme nikoho nestretli

autor
6. máj 2024

@drahomirrra ziadny Mathias s h by tam nebol...a ani Haluska...zas uplne take slovenske priezvisko nemame...

autor
6. máj 2024

@drahomirrra a mena ako Félix. Florián, Lubomir no neviem mne tie mena zneju ako keby som sa vratila v case....rovno Ferdinad alebo Svetozár nie? alebo este lepsie Bonifác😅

autor
6. máj 2024

a dalsia vec my planujeme/rozmyslame nad moznostou zit v zahranici dobuducna tak chceme aby to dieta malo meno ktore by poznali aj v zahranici.....

talia16
6. máj 2024

Mne sa páčia obidve, ale asi viac Matias 😃 Tobias/ Toby mi príde také detske. Pracujem na škole a je pravda že každému Martinovi, Matejovi, Matúšovi, Mateovi, Matiašovi alebo Matiasovi sa hovori Maťo 😬 mne to osobne nevadí, praveže mi to príde pekné. Malý Maťko 😁

mibel
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
7. máj 2024

Ľubo ti znie, akoby si sa vrátila v čase? Omfg, kamoška, ty si dobre mimo.

talia16
7. máj 2024

@drahomirrra Určite sú všetky tieto mená… Ľuboš,
Ľubor, Ľubomír… Drahoslav, Dobroslav, Drahomír ….Bohumil, Bohdan, Bohuš…(a iné vaty týchto mien, z ktorých mám pocit, že je ich v kalendári na každej strane jedno) bezpochyby STARÉ.

drahomirrra
7. máj 2024

@talia16 Však ok, daj, ako sa volajú tvoje deti :D

leniel
7. máj 2024

Tobiáš alebo Matyáš ❤️ krasne, poslovančené, mäkké

talia16
7. máj 2024

@drahomirrra nepotrebujem tu uverejnovať mená mojich detí, pretože každému sa páči niečo iné, len som ti povedala FAKT, ktorý je aký je! Také mená, ktoré som zmienila davajú maminky, ktoré chcú dať vintage meno alebo meno po otcovi.

ajajaj00
7. máj 2024

my mame Matiasa a som spokojna ale aj Tobias je pekne

panizima
7. máj 2024

Tobias

talia16
7. máj 2024

@drahomirrra niekomu sa páčia moderné mená a niekomu tie staré, veď čo je na tom? Nech si každý da čo chce… len som chcela vyvrátiť tvoju teóriu o tom, že Ľubo je moderné meno.

timea301196
7. máj 2024

@pierinaa ja mqm Adriána a nelutujem to je to krasne meno (za mna) zo srdca neznasam ked ho volaju aďko

talia16
7. máj 2024

@timea301196 a ako ho voláte? Adrianko, Adri? Mne sa tiež to meno velmi páči