Ktoré meno pre chlapca: Tobias alebo Matias?
ahojte, uz dlhsie sa nevieme rozhodnut ktore z tychto mien.
Ktore sa vam zda lepsie? krajsie? Podla vas? Jasne ze nakoniec vyberieme aj tak sami ale mozno nazor mi pomoze.
Co sa tyka toho ze tie mena su teraz caste, to nam nevadi nakolko v nasej rodine a okoli ziadneho chlapca s tymto menom nepozname. A nebudem davat meno ktore sa mi nepaci len preto aby ich nebolo vela.
Najotrepanejsie mena, ake si mozno predstavit.
Este tam prihod nejaku Miu, Zoe, Lilly, Nelly a hotofka 😁😂
@drahomirrra by ma zaujimalo ktore meno napr podla teba neni otrepane?😏
A nie pre dievcatko sme mali vybrane ine meno ani jedno z tychto co si tu napisala
Obidve mená v prvej dvadsiatke v popularnosti za minuly rok, to by mi vadilo najviac…
Skrátená forma Matias na Mati(y) znie fakt otrasne. Keby som si musela vybrať, tak radšej toho Tobiasa a Toby.
Ľubomír. Andrej. Boris. Eliáš. Félix. Florián. Gabriel.
A milión ďalších.
Za mňa skôr Tobias Matiasov je veľa
Nebudem radit, ale mozno pomoze hod mincou. Ked padne ta spravna strana so spravnym menom - vudes to vediet. Lebo podvedome je nejake meno, po ktorom tuzis viac. Ak nepomoze - tahajte zapalku. Kratsia bude Matias a dlhsia Tobias a uvidis👍
Mne sa paci Adrian (po priatelovi, je neotrepane a v anglictine znie bohovsky) alebo Emilia (po prababicke) ❤️
@drahomirrra kazdy mame iny vkus, a kazdemu sa paci nieco ine a to je v poriadku...mne sa napriklad ani jedno z tychto mien nepaci...
Ty si pisala neotrepane, napisala som ti neotrepane.
A ved tvoja vec, daj osemstomilionteho Matiasa, alebo Tobiasa.
@drahomirrra presneeee 🙂
@drahomirrra a ešte pre istotu aby to nebolo otrepané, tak tam pridajú písmeno H, čiže Mathias 😂😂😀😀
@aurora33 Mathias, Matias, Matyáš, Tobias, Tobiáš, Tobyáš, všetko na jedno kopyto. Taký Mathias Haluška....no perfektné.
Z týchto 2 Tobias. Pýtala som sa aj muža a on by tiež Tobiasa vybral :D
@drahomirrra ziadny Mathias s h by tam nebol...a ani Haluska...zas uplne take slovenske priezvisko nemame...
@drahomirrra a mena ako Félix. Florián, Lubomir no neviem mne tie mena zneju ako keby som sa vratila v case....rovno Ferdinad alebo Svetozár nie? alebo este lepsie Bonifác😅
a dalsia vec my planujeme/rozmyslame nad moznostou zit v zahranici dobuducna tak chceme aby to dieta malo meno ktore by poznali aj v zahranici.....
Mne sa páčia obidve, ale asi viac Matias 😃 Tobias/ Toby mi príde také detske. Pracujem na škole a je pravda že každému Martinovi, Matejovi, Matúšovi, Mateovi, Matiašovi alebo Matiasovi sa hovori Maťo 😬 mne to osobne nevadí, praveže mi to príde pekné. Malý Maťko 😁
Ľubo ti znie, akoby si sa vrátila v čase? Omfg, kamoška, ty si dobre mimo.
@drahomirrra Určite sú všetky tieto mená… Ľuboš,
Ľubor, Ľubomír… Drahoslav, Dobroslav, Drahomír ….Bohumil, Bohdan, Bohuš…(a iné vaty týchto mien, z ktorých mám pocit, že je ich v kalendári na každej strane jedno) bezpochyby STARÉ.
@talia16 Však ok, daj, ako sa volajú tvoje deti :D
Tobiáš alebo Matyáš ❤️ krasne, poslovančené, mäkké
@drahomirrra nepotrebujem tu uverejnovať mená mojich detí, pretože každému sa páči niečo iné, len som ti povedala FAKT, ktorý je aký je! Také mená, ktoré som zmienila davajú maminky, ktoré chcú dať vintage meno alebo meno po otcovi.
my mame Matiasa a som spokojna ale aj Tobias je pekne
Tobias
@drahomirrra niekomu sa páčia moderné mená a niekomu tie staré, veď čo je na tom? Nech si každý da čo chce… len som chcela vyvrátiť tvoju teóriu o tom, že Ľubo je moderné meno.
@pierinaa ja mqm Adriána a nelutujem to je to krasne meno (za mna) zo srdca neznasam ked ho volaju aďko
@timea301196 a ako ho voláte? Adrianko, Adri? Mne sa tiež to meno velmi páči

Ani ja nepoznám ani jediného Tobiasa, Matiasa má jedna bývalá kolegyňa, ale ten má už 13 rokov. V mojom okolí je to napríklad samý Martin, Marko, Samuel, Alex a Patrik.
Keby mám ešte jedného syna, asi sa rozhodujem práve medzi týmito menami, ale teda vybrať si neviem. Volala by som ho max. Toby alebo Maty, mne Tobiasko a Matiasko kolú uši. Za mňa teda pekný výber mien, ale hlavné je, aby sa zhodli rodičia, na iných názoroch nezáleží.