icon

Ktoré meno si vyberiete: Mila alebo Amália?

ahojka5
13. júl 2024

Ktoré sa vám viac páči a prečo?

Strana
z2
michellemary
16. júl 2024

@spanielka44 máš pekne blbých kolegov teda, pardon za výraz... ale Milo je skratka od staroslovanského mena Miloslav, takže mama nositeľa asi len mala rada naše pôvodné mená. A potom, že odkiaľ deti berú toto vysmievanie sa, no od dospelých!

ahojka5
autor
16. júl 2024

@spanielka44 tak ono záleží aj na mentálnej úrovni daného pracovného kolektívu a z tohto vyplýva, že asi až taká vysoká (pri všetkej úcte) nie je 🙂

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
eviulenka
16. júl 2024

Za mna Mila…my sme tiez riesili Amaliu/Ameliu a dlho bolo akoze rozhodnute, nejak sme sa s tym ale nakoniec nevedeli stotoznit, vybrali sme ine. Mila je fajn, kratke, neda sa velmi komolit. Ja pozeram aj vyznamy mien a Amalia/Amelia je nieco s tvrdou pracou a drinou, co mi zrovna romanticky neznelo. Presne preto sa u nas neujala aj ina ‘napolitanka´, Lina, co sa nam na zaciatku velmi pacilo, ale vyznam nejaka smutna piesen 🤷‍♀️

spanielka44
16. júl 2024

@ahojka5 joj zase netreba prehanat vieš akí sú chlapi akože oni to berú ako dotahovanie ale človeka to isto zamrzí aj led to myslia ako srandu 😀

spanielka44
16. júl 2024

@michellemary ja som sa tiež len za hlavu chytala keď som to počula mne by to teda v živote nenapadlo 🫣

katkatet
19. júl 2024

@ahojka5 Amelia

trema
19. júl 2024

Nad Milou Kunis som sa nikdy nepozastavila, ze sa vola ako keks.. Este ze zijete v zahranici. Mila je pekne, aj Amalia, ale Amelia sa mi paci viac

struhanka
19. júl 2024

@trema Mila Kunis sa volá vlastne Milena. Milla Jovovich zas Milica.

michalao
6. jún 2025
@jablkovastrudla

Kamaratka ma Milu, mne sa velmi paci a tiez som si to nikdy nespojila s keksikom 😀

@jablkovastrudla prosím a kedy oslavuje meniny ? 😀

jablkovastrudla
7. jún 2025
@michalao

@jablkovastrudla prosím a kedy oslavuje meniny ? 😀

@michalao to naozaj netusim 😀 tu kde zijem sa meniny neoslavuju. Google mi napisal 19.5 tak je asi v rozsirenom kalendari.

anonym_d829ff
25. sep 2025

Za mňa Mila, aj keď osobne by som volila verziu Miloslava. Amalia sa mi nepáči, tam keď sa jedno písmeno pozmení, vzniká z toho niečo, na čo by som automaticky pomyslela pri pohľade na dieťa s takým menom.

leyla97
10. okt 2025
@eviulenka

Za mna Mila…my sme tiez riesili Amaliu/Ameliu a dlho bolo akoze rozhodnute, nejak sme sa s tym ale nakoniec nevedeli stotoznit, vybrali sme ine. Mila je fajn, kratke, neda sa velmi komolit. Ja pozeram aj vyznamy mien a Amalia/Amelia je nieco s tvrdou pracou a drinou, co mi zrovna romanticky neznelo. Presne preto sa u nas neujala aj ina ‘napolitanka´, Lina, co sa nam na zaciatku velmi pacilo, ale vyznam nejaka smutna piesen 🤷‍♀️

@eviulenka odkial mate ze vyznam Lina je smutna piesen? je to velmi popularne meno celosvetovo, hlavne v zapadnej europe a aj v arabskom svete, znamena bud slnecny luc (z grectiny) alebo mlady palmovy strom v raji (z arabciny)...a amelia je odvodena od arabskeho slova "amal" co doslovne znamena pracovat

eviulenka
11. okt 2025
@leyla97

@eviulenka odkial mate ze vyznam Lina je smutna piesen? je to velmi popularne meno celosvetovo, hlavne v zapadnej europe a aj v arabskom svete, znamena bud slnecny luc (z grectiny) alebo mlady palmovy strom v raji (z arabciny)...a amelia je odvodena od arabskeho slova "amal" co doslovne znamena pracovat

@leyla97
Meno Lina ma asi 5 roznych povodov a vyznamov a kazdy je iny, okrem toho sa vztahuje este k roznym inym. Amalia urcite nema arabsky povod, ale germansky a preklada sa dnes ako pracovita, ale povodny vyznam bol aj drina, tazka praca.

evcagabi
11. okt 2025
@spanielka44

Ja len dodám že mám v praci kolegu ktorý sa volá Milo a všetci ale že komplet všetci sa mu vysmievali že mu mama pri pôrode chcela dať meno Miro ale račkovala tak je to Milo … takže Milu bude cakat rovnaký osud plus bude na smiech lebo keks Mila 😉

@spanielka44 ty mas iq 10 aj s kolegami, ked sa vysmievate z mena? Neverila by som, aki dokazu byt dospeli tupi

leyla97
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2