Ktoré meno zvoliť: Juraj alebo Teo?
Ktore by ste volili?
@mareka49 juri? Aj to sa zle ? Teodor by bol
Ale uz sme rozhodnuty
Juraj
Samozrejme, že moje meno je najkrajšie 🙂
Ako ste sa rozhodli? Ci nechceš povedať?
Ja by som dala teodor. Vhodne aj pre dospeleho chlapa, volala by som familiarne teo
Mne sa Juraj vyslovuje uplne normalne a v dnesnej dobe kedy aj v zahranici je mix narodnosti su omnoho horsie mena na vyslovnost ako Juraj, to by bolo posledne co by ma napadlo.
Vsetky kratke mena ci Teo, Leo, Mia, Lia a pod mi viac pasuju k malym detom a mladym ludom ako k 70 rocnej babicke Lii napr 😀
Ale to je uplne jedno, mne sa pacia tie kratke mena, daj take ake sa paci tebe
Juraj je predsa George
@pusinka_1 už predtým písala, ze Juraj
@pusinka_1 pre Juriho 🥰
Viac sa mi páči Juraj, ale Juro či nebodaj Ďuro nie, takže by som hľadala tretie 🙈.
@kristiii tak ho volat nebudu
Môj syn má dvoch kamarátov Jurajov a jedného volajú Juro, druhého Ďuro..takže až taká istá by som si tým nebola. Doma ich volajú Juraj/Jurko, ale decká si to prispôsobili. Či už podľa seba alebo zvyku svojich rodičov 🤷.
Jurko
@kristiii tak ked bude hovorit ze sa duro nevola ale juri tak.. mne tiez ked niekot povie nevolaj ma tak a tak tak nevolam🤷♀️
Ja mu to len prajem. Upozorňujem na zvyky deti/pubertakov. Pre môjho syna, synovcov či ich kamarátov sú kamoši proste Juro/Ďuro, Maro (Marek, Marko), Samo, Sebo, Damo, Kubo, Maťo, Paťo, Tímo, Sofa, Kata, Lena, Dana, Stefa, Lila, Mara...ale tak snáď z toho vyrastú 🤷

Len mne sa Juraj zle vyslovuje?
Musím sa zastaviť aby som nepovedala Ruraj alebo dáku skomoleninu.
Teo by bol Teodor v rodnom liste?