Ktoré nezvyčajné mená sa vám páčia?
aké nie často používané mená sa vám páčia? 🫶🏻
My mame Barbaru Elizabet
A paci sa mi Zofia, Dorota a pre chlaca Fabian a Rafael
Dievcatko Anežka, chlapec Alan
Jerguš. Ja snad risknem tretie dieta kvoli mojej fixacii na toto meno
Ferdinand, Miloš, Apolónia, Tabita, Ingrida
Dievčenské Eliana, Elissa, Emily
Chlapčenské Elian, Mateo
Tamia
Filip, Vanessa, Kiara -moje deti....a ešte sa mi strašne páči Ester
Vica 😇
Ambroz
Pri výbere mena si treba uvedomiť, že dieťa má aj priezvisko a k tomu meno musí pasovať. U dievčat treba počítať s tým, že v dospelosti zmení priezvisko. Moja spolužiačka, ktorej sme všetci závideli meno, po výdaji znelo smiešne - Ingeborg Kapustová. Dieťa najprv oslovujeme zdrobnelinami. Zdrobnilina niektorých nie našich mien vyznie smiešne. Taktiež v školách - deti sú kruté a aj pekné meno dokážu prekrútiť, že môže byť aj hanlivé. Som však po vašich príspevkoch v rozpakoch. Vyberáte mená pre bežné deti alebo pre deti v osadách? Tam sa všetko to nájde, no aj tie deti neskôr trpia pre svoje meno.
Ester, Aurora, Matteo
Ester je pekné židovské meno, no v školskom veku medzi spolužiakmi ju budú volať Eťa, čo je asi u 90 % Esteri. Aurory v škole schytávajú prezývku Rúra, Vica je skratka z maďarského Evica. Vanes, Kiar a Lar sú plné osady. Ozaj treba z každej stránky meno premyslieť. A tiež, aby súrodenecké nezneli veľmi podobne ako sa to stalo mne a občas ich oslovím naopak. Ako dospelé to berú s humorom.
Edmund a Eugen, Jonáš alebo Jáchym
@evkatk jedna z mojich kamarátiek sa volá Zdenka. Nič extravagantné, a napriek tomu sa jej spolužiak posmieval "Zdena pena rozčapená".. asi to nebude iba o mene, hm. A ani nie je potrebné každé meno silou mocou zdrobňovať či skracovať, ani tie klasické. Ako sa mi ktokoľvek predstaví, tak ho tak volám, pokiaľ mi nepovie, že môžem volať aj zdrobnene/skratkou. Všetko je len o prístupe a ľuďoch. Netreba to brať všetko tak vážne, len sa tu ľudia vyjadrili, aké nezvyčajné mená sa im páčia.
Kollega ma dceru, o ktorej splodenie sa snažili s manželkou veľmi dlho, lebo už nie sú najmladší a keď sa narodila, celkom spontánne ju nazvali Hope. To meno je také jednoduché, ale pri tom veľmi silné.
Nataša a Wit (Witek)
Tristan a Shalom
Ja mám dcérku Nellie 🥰🥰
@yeon_bouw presne tak 👍 Posmešky na mená, rôzne prezývky, dehonestácia sú výplodom zadubenca -= dospelého 😕 Ruku na srdce, odkiaľ by to tie deti v škôlke asi tak mali, však? Ja poznám napr. dievča menom Klára... učiteľka v škôlke Klárika, Kláruš 🙈 Matka, aj dieťa jej pripomienkovali, JA som KLÁRA...Iné dievča tak isto Gréta, učiteľka Grétuš, Gréti... Ona: Ja som GRÉTA.
Kolegyňa pred 25 rokmi dala synovi meno Julián. Učiteľka, že Juli, Juliš...Kolegyňa jej raz a jasne vysvetlila, že malý je Julián. Krásne meno a neviem si predstaviť že by sa volal ináč 🤷♀️ Však by mi ústa vykrivilo volať ho Julo 😵💫
Tamia 🙂 aspoň som teda počula ja iba 1x take meno
Zuzka, Lenka, Katarína, Elenka, Alenka, Martina, Jozef, Štefan, Milan a ďalšie nezvyčajné mená 😉

@mimi3008 ?? Čo ťa desí? 😀