Ktoré nezvyčajné mená sa vám páčia?
aké nie často používané mená sa vám páčia? 🫶🏻
Aylin a Tamia pre dievča a pre chlapca Timotej, Leonard a Viliam.. mám doma dvoch chlapcov, no ani jedno meno zo spomenutých som nedala, lebo by ich každý volal len skrátene a to sa mi už nepáči
Mne sa od malička páčilo nezvyčajné meno Jasna.
Raz som ho čítala v nejakej rozprávkovej knihe a odvtedy sa mi páči.
Síce mi neprešlo a moje dieťa má iné, tiež krásne a tradičné meno, ale mať druhé dieťa - dievča, určite uvažujem nad Jasnou. ☺️
@barka1 mame Gregora😇
Zachariáš,Joachim,Ráchel
Frúži, Šanaja 🙂
Melánia, Melissa
Vivien a René
Dnes som v knižnici začula meno Adelaida a síce nie som veľmi fanúšikom zahraničných mien, toto sa mi pozdáva.
Siena, Naela, Nico, Deron
Mirella, Mileva, Marína, Elisa, Izabela, Jasmína, Timon
@ankalv1 Aurora je krásne!
Mileva Florián
Mne sa páči Rubi. Ale to by do týchto končím veľmi nešlo, podľa mna.
Tak mame Terezku - Tereza Magdaléna (druhé meno po mojej starej mame ❤️)
Matilda,Rania,Lesana
Tajana a Nera pre dievča a chlapčenské sa mi vždy páčilo Evan
@rozkvet1 áno,Jerguš je chlapčenské meno. Jerguš Lapin= literárna postava.
Isadora a Piero
Krištof
Nemozem si pomoct mne sa velmi pacia irske mena 😁 velmi sa mi paci Saoirse (Síršae), Meadhbh (Mejv) Sadhbh (Sáiv) Siobhan (Šivón). Škoda že nie som Írka 🤣
Salome, Melissa, Eliza, Ariana,
Vždy sa mi páčilo meno Tristan. Nepoznám ani jedného. A z dievčenských sa mi páči maďarské meno Kincső (to cs sa číta ako naše č ale to ő neviem k akej našej hláske pripodobniť). Dcéru by som takto u nás nepomenovala, z praktických dôvodov, ale páči sa mi význam tohto mena: v preklade niečo ako "ona je pokladom". Meno vymyslel spisovateľ Mór Jókai.
A pre zaujímavosť dodám, že v škôlke má syn spolužiačku, ktorá sa volá Zselyke (čítaj Žejke), malo by to byť prudko maďarské meno, aj keď na maďarskej Wiki píše, že má zrejme slovanský pôvod 😯 Poznáme aj jedného Nimróda.
Viaceré ste tu písali Tamiu, ja mám pocit, že to meno počujem veľmi často v poslednom čase.
ešte Teodor, Teodora, Rafael, Albert, Luna, Emília, Iris, Milica, Jenovéfa, Anastázia, Antónia, Nikolaj

@jamimo je veľmi veľa pekných mien, ktoré sa zbytočne zdrobňujú, podľa mňa teda. Ale ak si nositeľ mena praje trebárs aj nejakú prezývku, nemám problém. A potom sú také úlety, ako napr. bývalý kolega, ktorý sa volal Dušan, ale predstavoval sa Fero 😀