icon

Ktoré nezvyčajné mená sa vám páčia?

27. aug 2024

aké nie často používané mená sa vám páčia? 🫶🏻

yeon_bouw
27. aug 2024

@jamimo je veľmi veľa pekných mien, ktoré sa zbytočne zdrobňujú, podľa mňa teda. Ale ak si nositeľ mena praje trebárs aj nejakú prezývku, nemám problém. A potom sú také úlety, ako napr. bývalý kolega, ktorý sa volal Dušan, ale predstavoval sa Fero 😀

dajla
27. aug 2024

Aylin a Tamia pre dievča a pre chlapca Timotej, Leonard a Viliam.. mám doma dvoch chlapcov, no ani jedno meno zo spomenutých som nedala, lebo by ich každý volal len skrátene a to sa mi už nepáči

elvenprincess
27. aug 2024

Mne sa od malička páčilo nezvyčajné meno Jasna.
Raz som ho čítala v nejakej rozprávkovej knihe a odvtedy sa mi páči.
Síce mi neprešlo a moje dieťa má iné, tiež krásne a tradičné meno, ale mať druhé dieťa - dievča, určite uvažujem nad Jasnou. ☺️

robinotina
27. aug 2024

@barka1 mame Gregora😇

robinotina
27. aug 2024

Zachariáš,Joachim,Ráchel

darijja
27. aug 2024

Frúži, Šanaja 🙂

vieronika14
27. aug 2024

Melánia, Melissa

alchemilkazltozelena
27. aug 2024

Vivien a René

maj_majka
27. aug 2024

Dnes som v knižnici začula meno Adelaida a síce nie som veľmi fanúšikom zahraničných mien, toto sa mi pozdáva.

lillyilly
27. aug 2024

Siena, Naela, Nico, Deron

lily116
27. aug 2024

Mirella, Mileva, Marína, Elisa, Izabela, Jasmína, Timon

stellasweet
27. aug 2024

@ankalv1 Aurora je krásne!

13misicka
27. aug 2024

Mileva Florián

petka5656
27. aug 2024

Mne sa páči Rubi. Ale to by do týchto končím veľmi nešlo, podľa mna.
Tak mame Terezku - Tereza Magdaléna (druhé meno po mojej starej mame ❤️)

karin210
27. aug 2024

Matilda,Rania,Lesana

mvagusta
27. aug 2024

@ja_bb tamiu mame v skolke na zahori😄😄

martinamatko
27. aug 2024

Tajana a Nera pre dievča a chlapčenské sa mi vždy páčilo Evan

maruskahurnanska
27. aug 2024

@rozkvet1 áno,Jerguš je chlapčenské meno. Jerguš Lapin= literárna postava.

lenkavalova
27. aug 2024

Isadora a Piero

afrrodita
27. aug 2024

@natalka81 ano, veru, su to uz teraz nezvycajne mena. Tieto mena uz nepocut - pri detoch.
Ja som Zuzka, sestru mam Katku, neter mam Lenku, kamosku Alenku a kamosova dcera je Elenka (ta je este mala).
Mne sa pacia Izabela, Jasmina (Jazmina).

sandra811
27. aug 2024

@jamimo známi majú Auréliu a volajú ju Relka🫣🤦🏼‍♀️

adri12
27. aug 2024

Krištof

stanka562
27. aug 2024

@natalka81 mám malého syna Jozefa ☺️ v tejto modernej dobe meno je to už veru nezvyčajné

lavender273
27. aug 2024

Nemozem si pomoct mne sa velmi pacia irske mena 😁 velmi sa mi paci Saoirse (Síršae), Meadhbh (Mejv) Sadhbh (Sáiv) Siobhan (Šivón). Škoda že nie som Írka 🤣

olympus
27. aug 2024

@maj_majka hlavná hrdinka s filmu večne mladá sa tak volala 🙂 pekné meno

johankaivanka
27. aug 2024

Salome, Melissa, Eliza, Ariana,

oblecenie99
27. aug 2024

Vždy sa mi páčilo meno Tristan. Nepoznám ani jedného. A z dievčenských sa mi páči maďarské meno Kincső (to cs sa číta ako naše č ale to ő neviem k akej našej hláske pripodobniť). Dcéru by som takto u nás nepomenovala, z praktických dôvodov, ale páči sa mi význam tohto mena: v preklade niečo ako "ona je pokladom". Meno vymyslel spisovateľ Mór Jókai.
A pre zaujímavosť dodám, že v škôlke má syn spolužiačku, ktorá sa volá Zselyke (čítaj Žejke), malo by to byť prudko maďarské meno, aj keď na maďarskej Wiki píše, že má zrejme slovanský pôvod 😯 Poznáme aj jedného Nimróda.

Viaceré ste tu písali Tamiu, ja mám pocit, že to meno počujem veľmi často v poslednom čase.

jamimo
27. aug 2024

@stanka562 Jozef je podľa mňa pekné meno. Jožo, Jožin otras... Mne sa páči aj František, ale žiadny Feri, Ferčo 🤨 František a hotovo.

jamimo
27. aug 2024

@sandra811 ja ti neviem... však ich vec...Aurélia je tak krásne vznešené meno. 🤩
Môj názor je taký, že každé meno je pekné v tej svojej originálnej podobe. Fakt nerozumiem tomu folklóru sprizniť meno 🤷‍♀️

jamimo
27. aug 2024

ešte Teodor, Teodora, Rafael, Albert, Luna, Emília, Iris, Milica, Jenovéfa, Anastázia, Antónia, Nikolaj