Mali ste problém vybrať meno pre dieťa?
My máme obrovský... resp ja. Proste som si az doteraz neuvedomila aka je to vlastne zodpovednosť vybrať dieťaťu meno 🙈
Dievčenské máme ale potrebujeme aj pre chlapca takze si idem pre inšpiráciu ak sa tu nájde niekto ochotný.
Nechcem uplne slovenskú kladiku ako je napr Ján ale nechcem ani také z tých teraz moderných mien ako su Sebastian a podobne 🙄
A zároveň hľadám meno ktoré aj samo o sebe znie tak ze pekne a netreba hned hovoriť zdrobneninu ako je napríklad David.. To mi príde pekne aj pre malého chlapca aj pre dospelého muža. Lenže Davidov máme v blizkej rodine 3 a uz teraz je to chaos takze toto meno nehrozí.
Prosím poraďte 🙏🙏🙏
S chlapčenským menom sme mali problém, obrovský. Nakoniec sa rozhodol manžel. Tak má aké má, zvykla som si😀Našťastie už žiadne deti nehrozia. Ale napr. pri prvých dvoch som mala Emil a Viliam. Ale mňa prešiel Emil a manžel nechcel Vila.
Ja mám Michala a Adama 🙂
@maryetta Sranda. Mne sa páčilo počas života veľa mien. Ale keď už bolo brucho, tak zrazu mi nepasovali🙂
@anna_anicka83 ja som mala dve mena snad od puberty. Proste som vedela ze ak raz tak Zachariáš a Eliška 🙂
A potom dalsim dvom uz prislo samo. Ze keby mam teraz chlapca tak bude Jonáš. A potom sme aj čakali chlapca.
A nakoniec pribudlo aj dievča. Že ak ešte bude dcera tak Ester 🙂 a už mala pol roka 🤩🤩🤩
Momentálne už ale žiadne meno nemám. 😂🤩
Ja by som takto lamentovala zas nad menom pre dievca. Slak by ma trafil ,ziadne sa mi moc nepaci😃
Adam
@maryetta No veď toto, ako s chlapčenským menami som mala vždy problém, ale ešte aj po svadbe som bola presvedčená, že keď bude dievča bude Zina. A zrazu bolo brucho a už mi to nepasovalo. Keď sme rozmýšľali nad druhým, tak som bola 5 rokov 100% presvedčená, že bude Marínka. A nie je. No a chlapec dostal meno, o ktorom som nikdy v živote ani len nepomyslela, ani ho nikdy nepočula. Možno mám nejakú poruchu🤔
Jonáš, Albert, Alfréd
@mamickalisticka Denis by som nedala. To je skoro ako Penis 😅 mne sa páči Gabriel
Pri tretom uz ano 😀
Ja som mala od asi 15rokov normálne zoznam mien ktoré sa mi páčili 😂🫣chlapčenské mená boli problém proste sme verili že bude dievča ale ak by ssom teraz mala mať chlapca volal by sa Roland. Tomáš sa mi tiež páči ale je ich veľa v rodine.
Mne sa páči Róbert, Oskar, Krištof, Simon
Alex
My máme v rodine Šimon, Adam, Leo, Jakub, Marko, Dominik, Samuel. Všetky tieto mená sa mi páčia. Ja mam tri dievčatá, celkom rýchlo sme sa dohodli, ale tiež som pre chlapca nevedela vybrať.
Roman 🙂
Alex , Šimon, Maxim - osobne sa mi na tieto mená nehodí žiadna zdrobnenina, aj keď sa ľudia sem tam snažia, ale znie to otrasne😁 a upozorňujem nato,že tak ako počujú mňa, tak sa aj volajú 🫣
My máme Matúša a Šimona Jozefa. Ano, bolo to ťažké, u nás zase manžel opačne ako tu mnohé písali, on chcel mať odjakživa IV. Jozefa v poradí, no a ja som sa s tým nevedela stotoznit... Tak to ma aspoň druhý syn ako druhé meno.
@anna_anicka83 ako boli mena a vlastne aj su ktore sa mi pacia ale dietatu som ich nedala. Proste vzdy som mala len to jedno meno ktore prebilo vsetky ostatne. Resp ine ani nebolo 😂
mám Jerguša a Huga. Prvému som mala vybraté meno už veľmi dávno, vedela som, že keď raz budem mať syna, bude mať toto meno. Druhému vybral meno manžel, hodí sa k priezvisku, súhlasila som. Podľa mňa mal byť Adam, tak som to cítila. Keď bol malý, na Adama reagoval vždy, na Huga málokedy. Bolo to zvláštne obdobie, nik tomu nerozumel... Dnes si neviem predstaviť, že by mal iné meno ako Hugo 🙂
Mali sme vybraté Viliam ak by sme mali chlapca 😁 aj môj muž je Viliam a on práve chcel, aby bol syn po ňom. Mne sa to meno tiež páči, je také vznešené.
Inak ešte napríklad Oliver alebo Adam sa mi pozdávajú. Tiež nepotrebujú skratky a nie sú ani ultra klasické ani ultra moderné 🙂
Daniel, Michal, Jonáš
Oliver, Gabriel, Filip,Viliam, Simon
Marek,Erik,Viktor 🙂
peter
Mne sa pacia mena, ktore poznaju na slovensku, ale daju sa pouzit aj v zahranici, napr. Adam, Samuel, Oliver, Peter, Martin, Daniel.. ale keby som si mala vybrat cisto len podla seba, tak by som mala Branislava alebo Stanislava 😄
Chlapcenske Aron sme mali vybrate este v dobe ked sme ani nevedeli ci vobec deti chceme 😂 . Ked som otehotnela, tak Aron bol vtesany do kamena. Pre dievca sme nemali vybrate, no ked nam povedali, ze to bude dievca, pozrela som na muza a vravim - co tak Amelia, on ze dobre a bolo. Nakoniec som zistila, ze v muzovej strane rodiny to bolo rodinne meno vo forme Amalia a volalo sa tak viac zien.
Vobec som neriesila, kto si co o tom mene mysli, ani ci je popularne ci nepopularne. Aron sa nikomu nepacil, nenapadne nas vela ludi presviedcalo, nech si vyberieme ine. A Amelia sa vraj vola kazde druhe dievca teraz 🤷♀️
A paci sa mi este Artur a Aurora. Z nejakeho dovodu vsetko na A 😂🤷♀️
Ďakujem ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
aj u nás bol problém vybrať , hlavne to dievčenské . Preto sme neriešili a počkali až kým sme nezistili pohlavie a tým pádom sme sasustredili na jedno pohlavie.
U nás vyhrala Noemi, je to slovenské , malo časté a v kalendári 🫶

Nie, vôbec. Úplne jednoznačne vybrané jediné dievčenské meno(ešte pred sa prvým použitím testom)