icon

Mám dať bábätku meno, ktoré už použila rodina?

24. okt 2024

Ahojte baby, potrebovala by som sa poradiť s Menom pre bábätko.
Ja som mala vybraté jedno meno, ale niekto z rodiny ma predbehol ,, a teraz mi to je divne dať to meno .. neni to blízka rodina mne nič v podstate neni. Len je to také no. Myslite že to nemám riešiť? A dať to meno. ?

Strana
z2
snowdrop_
24. okt 2024

Nas syn ma rovnake meno aj priezvisko ako jeho stryko. Nam sa to meno jednoducho nesmierne paci a nedala by som mu ziadne ine. Nie je to uplne obycajne meno. Toto je pre neho skratka to prave meno. Aky to ma dopad na jeho zivot? Kto kedy bude riesit, ze stryko ma rovnake meno? Nikto.

ari1712
24. okt 2024

Urob, ako sama citis. Ja som zazila ten pripad, kedy mojej sesternici, o niekolko rokov mladšej odo mna, dali meno, ako mam ja. Kedze nasi otcovia su bratia, velmi dlho sme mali aj rovnaké priezviska 🙂 este sme zili aj v jednej dedine. Ale nikdy som to nejako neriešila, keďže sme nemali nejake blizke vzťahy a ani sme sa moc nestretavali 🙂 napr my sme teraz mali dilemu s menami a uz mi sestra nukala,ze ved ona zatial dceru nema, co ma ona davno vysnivane, krasne, aj by pasovalo, a viem, ze mozno nebude mat dieta, ale toto meno je jej ... Takze zalezi o vztahoch. Ak sa nestretavate, neries. A ani ohovaranie ;)

nevenka
24. okt 2024

@ari1712 ja sa volam tak isto, ako moja mladsia sesternica a byvala vedla nas v dome. Len priezviska sme mali ine. Este aj suseda kamoska sa volala tak isto 😅🤣. A ked sme sa hrali 3 na jednom dvore a zakricali na nas, tak 3 hlavy v pozore...😆. Sesterka dala meno dcere po sebe, ja som vtedy cakala chlapca, no a potom som este mala dievca a tiez som zvazovala, ze dam meno po sebe, uz davno nebyvame vedla seba. Ale ked sa u nasich stretneme, tak 4 tie iste mena, mama skoro infarkt dostala, ze toto nerobte. Tak sme uz dali ine. Ale mat este jedno dievca, asi dam meno po sebe. V dnesnej dobe je uz raritne, nepoznam ziadne male dievca s takym menom.

danica2711
24. okt 2024

čo je na tom také "no...", veď to ti je taká rodina, že naša krava sa napila z vašej kaluže...

mamina7070
24. okt 2024

vnuca tvojej mamy sestrernice ? a ty to riesis? sak daj to meno aj ty ved to je tak vzdialena rodina ze to fakt nemas co riesit
ja som myslela ze to sestra ci brat take meno dali

asi vplyvom hormonov nerozmyslas racionalne

midka
24. okt 2024

No a co ved to je uplne jedno,,,, ja som mala kolegynu , ktora mala aj 5 rokov predtym, ako otehotenela vybrate meno pre dievca,,, mozno aj oni mali dlho vybrate meno, len to nikomu nevesali na nos,,,, ved v kalendari je +/- 360 mien tak je jasne,,, ze tie mena sa maju pravo opakovat.. a zvlast ked sme teraz taki stadoviti,, ze v triede mame 5 Sofii a 5 Vanes, 5 Adamov a 5 Samov,, tak je jasne,, ze tie mena sa opakuju,, nic si z toho nerob, aj keby v rodine bolo xy rovnakych mien,, kazdy vie, ku komu patri,,,

kleopatra114
24. okt 2024

Mojej mamy sesternica - to u nás ani neviem , ktoré sú to , nie ešte aby som vedela, či majú deti a ako sa budú volať. To je tak vzdialená rodina , že nikto sa nebude zamýšľať.

glade22
24. okt 2024

@muchotrafka298 ja ti neviem... stretávame sa síce občas, ale vedeli mena našich detí. Ale oni sú takí zvlastni. Im veľa veci nedochádza 🤦

nika_val
24. okt 2024

@lonely66 pretože sa pomerne často stretávame a bolo by to divne keby majú obe malé rovnaké mená
A navyše ona je riadne urážlivá to by takú scénu v rodine urobila ze až 😃

nikaeli
24. okt 2024

Moja sesterka ma tiež 'predbehla' a dala svojej dcérke moje vysnívané meno. Ona ale ani len netušila, že to tak mám. A keďže som jej krstnou mamou, mojej dcére som dala samozrejme iné.
U vás je iná situácia. Tam by som to neriešila a dala meno, ktoré som si vybrala. Časom sa možno ani nebudete stretávať, keď sa veľmi nevídate ani teraz.

moje2baby
24. okt 2024

@autorka po tom tvojom vysvetlí o koho sa jedna - to by som uz ani za rodinu nepovazovala… tak vzdialení ľudia

tinalia
25. okt 2024

Ja a moja sestrernica sme sa volali uplne rovnako kym som sa nevydala. A byvame v tom istom meste. Ja som o rok starsia. Takze som si stihla zabrat gmail adresu prva 😂

ahojka5
25. okt 2024

Aké ste vybrali? 🙂 Možno môžeme ja tu spolu porozmýšľať nad iným, ale podobne znejúcim alebo nejakou alternatívou… a ak by sa nepodarilo nič vymyslieť, tak stále môžeš dať to pôvodné.

autor
25. okt 2024

@ahojka5 Noel 🙂

lucia147852
25. okt 2024

Ani by ma nenapadlo to riešiť. Muz má rovnake meno ako jedno dvaja priami bratranci. Z toho jeden má aj rovnaké priezvisko. To je už za mňa moc, ale proti gustu... Ja mam dve dcéry. Keby mám syna bol by Tomáš, mužovej sesternici sa narodil syn o 3 mes skôr a je Tomáš. Vidíme sa raz za 100 rokov, normálne by som to meno dala aj svojmu

ahojka5
25. okt 2024

To je krásne, teraz začalo byť aj dosť populárne. A čo tak Joel? Alebo Eliot, Timon… poznám aj Mael, Noam 🙂

talia16
25. okt 2024

Podobne ako Noel môže byť aj Matteo alebo Leon či Teo, ale kludne by som vo vašom prípade dala aj toho Noela v dnešnej dobe sa to stáva pomerne častým, moderným menom, takže si nemyslím, že by to vyznelo v tom zmysle, že ste skopirovala ich ,,originálne vymyslene meno” 😂

kristiii
25. okt 2024

Autorka, kľudne dajte Noel, ak sa vám páči. Inak aj ten spomínaný Eliot je super @ahojka5, prípadne Elias, Liam, Nathan... mi prídu z podobného súdka.

earlgrey
25. okt 2024

My máme v rodine inú srandu 😉 sestra má muža Petra, ďalšia sestra má partnera Petra, brat sa volá Peter, jeho syn Peter 😁 takže keď sa o nich bavíme tak je veľká sranda a hlavne, keď naša mamina si to v hlave pomieša a potom povie jednému, to, čo mala druhému...tak sa stávajú aj nedorozumenia...ale takto ako to máš ty, že vnúča maminej sesternice...to je zbytočné riešiť 😉

lenka.25
26. okt 2024

Bez problémov by som to meno dala . A take že sa ma niekto pýtal , alebo nepýtal , či môže dať meno aké majú moje deti to už kde sme ? Veď to meno som nevymyslela ja , nemám na neho patent . Jedine som porodila skôr , ako niekto z mojich známych 😂 a to mi nedáva právo sa na niekoho hnevať , keď tak isto pomenuje svoje dieťa . Žena mojho vzdialeného príbuzného bola tehotná a sa ma opýtala , že keď budú mat dievčatko , či mi nebude vadiť , že by dala rovnaké meno ako ma moja dcéra . Som pozerala ako puk . Na svete behá tisíce deti s rovnakým menom aké ma to moje a akurát toto jedno dievčatko by mi malo vadiť z akého dovodu 😀

yvanielka
26. okt 2024

Už som to tu písala v nejakej diskusii ale Sajfa a jeho brat majú obaja dcéry s menom "Sára Cifrová"
a to sú bratia, ty píšeš že vzdialená rodina, dala by som bez problémov keby je to moje vysnívané meno

Strana
z2