Mená Blažej a Albína
Ahojte, dali by ste dieťaťu niektoré z týchto mien? Pri Albine len podotknem, že by ju mohli volať Binka 🙂
@takajedna jedna vec je zdrobnenina, druhá vec je skomolenina alebo nejaký patvar. Ale tak keď chceš dať takéto mená, tak daj, náš súhlas na to nepotrebuješ a najbližšie okolie si tiež zvykne. Ty by si nedala iné mená, ktoré sa bežne používajú a dobre je, tak nejako nechápem, čo riešiš.
Blažej mi evokuje doktora z Nemocnice na okraji mesta, teda skôr priezvisko, nie krstné meno.
Albína je celkom zaujímavé, poznala som iba jednu takú dievčinu , bola to dcéra našej susedy, ešte v rodičovskom byte. Bohužiaľ, zomrela veľmi mlada, nemala ani 30,na leukémiu. Pri tom mene som si na ňu spomenula
@adriannasvk Poznám jednu Hildu a veľmi sa jej to meno hodí 👍, ale každý má svoj názor... 💙
@takajedna ahoj, ja by som si tieto mená nevybrala ale je to na vás ako na rodičoch aké meno dieťaťu dáte 😊 verím ze keď nad nimi ukazujete tak sa vám páčia, ale prosím porozmýšľaj predom ze ako to môže dopadnúť, deti vedia byť niekedy zle a môžu sa posmievať druhým aj pre takú "blbosť" ako je netypické meno.
Ps. Ak chcete volať malú Albinu Binka, tak to už radšej zvážte meno Bianka... Hmmm?
Ja nejak nerozumiem týmto diskusiám 😄. Väčšinou (skoro vždy) sa tu objavia úplne neobvyklé a pre väčšinu diskutujúcich aj nepekné alebo nevhodné mená. Reálne sa potom aj riadite "výsledkami" z MK štatistiky? Čiže v tomto prípade zmienené mená zavrhnete? Fakt som len zvedavá čo potom nasleduje 😃💁
@drimonna vsak samozrejme,ze kazdy ma svoj nazor, mozno by som si zvykla aj ja,vsak co ine by mi ostavalo ale som vdacna ze rodina zakrocila a nakoniec ma premenovali 😊
@takajedna Albína naozaj evokuje albinizmus, a Blažej je pre mňa skôr priezvisko, ako krstné meno...

@iwesska za život som poznala 3 Blažejov, z toho jeden je dnes tridsiatnik. Albíny 2. Sú to kalendárne mená, prečo u Teba pútajú vášne nechápem 😁