Meniny a narodeniny skoro v jeden deň
Ahojte, aký máte vy názor nato, že by vaša dcérka mala meniny a narodeniny skoro v jeden deň? Nechali by ste také meno alebo vybrali iné? Meno Michaela sme mali vybrané hneď už aj pri prvom tehotenstve, ale mali sme prvého synceka. Teraz mam termín pôrodu deň pred meninami Mišky. Tak je veľmi pravdepodobné, že to padne cca v jednom týždni. Nechali by ste také meno alebo by ste vybrali iné? 🤔
@katka1989ba môj má narodeniny a hneď meniny na druhý deň. Iné meno proste pre nás nesedelo. No a jeho chyba vypýtal sa skôr 😂 tak sa to takto pritrafilo. Ale snažíme sa dávať darčeky na 2 dni.
Moja sesterka má narodeniny 5 dní pred meninami. Ked bol priestor, prišli sme blahoželať na 2x. Keď nie, prišli sme raz, ale nikdy sme to neodbili spôsobom, že to máš aj/aj. Blahoželali sme jej k narodeninám a s ďalším darčekom k meninám.
Mne sa nepáči, keď sú meniny a narodeniny blizko seba no ak by sa mi to meno veľmi páčilo, nejak by som to prekusla 😀 ale skôr nie
Vybrala by som iné. Náš mladší syn mal termín narodenia 19.8 a mal byť Leonard meniny by mal 16.8 rak sme dali meno Leo a meniny má v apríli a narodeniny 20.8
Ja mam meniny 10.2 a 17.2 narodeniny a je to o ničom v detstve mi davali 1darček spolu a mne sa to krivdilo. Aj téraz v dospelosti mi gratuluju väčšinou naraz...
Inak moj otec je Jozef a narodil sa na Jozefa 19.3 🤣 chudák babka dala meno podľa toho kto mal akurát meniny asi
@katka1989ba ja osobne mam narodky 6.8. a meniny 11.8..je to 5 dni,niekedy to vychadza ze v jednom tyzdni
Ja som s tym nikdy problem nemala,skor naopak...
V detstve som to ani neriesila ,a ked som uz bola taka slecna starsia-praveze to bola vyhoda,lebo ked som tuzila po niecom" drahšom",tak som to od rodicov vzdy dostala,lebo to brali tak,ze by mi mali dat 2 darceky po sebe,tak mi dali jeden drahsi a bola som spokojná.takze to podla mna ma aj vyhody.ak sa vam paci to meno,tak iba koli tomu ho nemente😊
@katka1989ba nechala by som to tak. Máme 2 deti, meno prvého sme mali vybrané ešte pred pôrodom a vyšlo to tak že 5 dní po narodeninách má meniny. Robíme jednu veľkú oslavu kde dostane darčeky aj na meniny a narodky spolu.
Druhému dieťatku vyberal meno súrodenec tiež to vyšlo 5 dní po narodeninách.
Čiže obaja to majú rovnako, jedna veľká oslava na obe sviatky.
Zatiaľ sa nikto nesťažoval, myslím, že ani sa nebudú sťažovať, keďže darov majú za 2 oslavy, čiže niesu nič okratrný a tak či tak doma vždy robíme aj mini oslavu pre kamošov tak si to užijú na 2x.
Ja som mala termin 7.9. mali sme vybrateho Filipa-23.8.
A kedy sa narodil?23.8. 00:35 😀
Ked mi odtiekla voda to bola prva vec co ma napadla ze sa narodi na meniny 😀uz to budu 8.narodky teraz a nemame s tym nik ziadny problem 🙂
@katka1989ba jasne nechaj..ja mam meniny a hned na druhý deň narodeniny 😄 zvykla som si....
Presne takto to má moja kamoška, narodeniny a na druhý deň meniny. Je Michaela.
@katka1989ba my tak mame dceru Anabelu. Meno sme mali vybrate 2 roky dopredu, termin porodu bol vypocitany 3 tyzdne po meninach, no slecna sa vypytala na svet presne v den jej menin. Nechali sme to. Teraz bude mat 5 rokov, zatial to je uplne OK, oslavu ma minimalne 3-krat, nakolko sme velka rodina a mame vela priatelov.... 🙂
Ja mam meniny 12 dni po narodkach a manzel ma meniny 8 dni po narodkach :D
@katka1989ba tak daj 2mena a mas to piriesene 😁
Nechala, mame Michaelu a druhe meno bolo ak by bol chlapec Matúš. ( Obaja maju meniny koncom septembra )
Ked smel čakali chlapčeka po par rokoch, zostalo Matúš a vychadzalo to presne na deň ked sa mal narodit. Nechali sme mu meno Matúš ale potiahol to o 2 tyzdne neskor. Takže oslavuju meniny skoro narovnako a hned za tym ma aj narodky. Poznam vela ludi v okoli co maju tak sviatok, dokonca Evku narodenu 23.12 🙊🙂
@katka1989ba nie. Ine meno.
Moja maminka ma v jednom tyzdni narodeniny a meniny.
Je to zle.
A sestra rozdiel mesiac. Ani to nie je dobre , ale lepsie.
@katka1989ba Manžel má meniny aj narodeniny v jeden deň, teraz to už nijako zvlášť neprežíva, ale ako dieťa ho mrzelo, že každý dostáva darčeky na narodeniny a meniny zvlášť a on dostal jeden so slovami: "To máš už aj na meniny." Ja tak mám meniny 4 dni po Vianociach a tiež ma v detstve vedelo zarmútiť, že mi krstní dali pod stromček o jeden darček "navyše" a tým mi poriešili aj meniny. V detstve ma to "žralo" (bola som z to fakt nešťastná), teraz je mi to už srdečne jedno. Syna sme "potrestali" podobne, on má meniny a narodeniny s dvojtýždňovým rozostupom. Ale pamätáme si naše "traumy" z detstva, takže oba sviatky striktne oddeľujeme a oslavy/darčeky nespájame do jedného... Rešpektujú to aj babky a ďalší príbuzní.
@katka1989ba nechala by som
Ja som vybrala meno Nelka a ked som porodila mi setricka vravi, ze dnes ma aj meniny Nela. tak ma meniny a narodeniny v jeden den. Co uz..sama sa tak vypytala na svet..torty davam robit 2 🙂

@katka1989ba Dalsia vec je, ze nie vzdy musite oslavovat presne na termin. Nam to tak obcas kvoli zaneprazdnenosti nevyjde. Tym sa odstup natiahne. Syn napriklad oslavuje tie svoje predvianocne narodky s kamaratmi najskor v januari, ked sa zacne skola, ale mal uz aj v marci, ked boli nejake choroby a nik poriadne nemohol. Takze sme to celkom pekne rozmiestnili na cely rok aj my sami🙂