Meniny a narodeniny skoro v jeden deň
Ahojte, aký máte vy názor nato, že by vaša dcérka mala meniny a narodeniny skoro v jeden deň? Nechali by ste také meno alebo vybrali iné? Meno Michaela sme mali vybrané hneď už aj pri prvom tehotenstve, ale mali sme prvého synceka. Teraz mam termín pôrodu deň pred meninami Mišky. Tak je veľmi pravdepodobné, že to padne cca v jednom týždni. Nechali by ste také meno alebo by ste vybrali iné? 🤔
@katka1989ba moj muz ma narodiny v rovnaky den ako syn a uplne v pohode😀 no a meniny sa u nas neoslavuju, kupi sa nieco sladke a vybavene, naco to vlastne je? inde vo svete sa toto neriesi😀
@jamimo Ja som Eva a vždy na Vianoce doobeda mi gratulovali rodičia k meninám zvlášť a večer boli darčeky od Ježiška. Vždy som sa na to veľmi tešila, lebo som mala darček už doobeda. Tak isto všetci z rodiny mi dávajú zvlášť darčeky na meniny doteraz a to už mám dosť rokov. Je to o ľuďoch a nastavení. Bohužiaľ, právom cíti krivdu. Mám syna a medzi jeho narodením a meninami sú tri dni. My ako rodičia mu gratulujeme zvlášť, aj do škôlky nosí cukríky oba dni. Tiež má meno, ktoré sa mi páčilo ešte pri prvom dieťati, ktoré je dcéra. Za mňa je to v pohode u autorky. Dôležité je, aby to rodičia a krstní rodičia nastavili tak, aby dcérka bola spokojná a nie ukrátená. Ostatní kamaráti a známi, nech sa cítia trápne, keď to spájajú. Nech sa všetci ľudia, ktorí to spájajú teraz nad sebou zamyslia, že prečo to robia?!?
Nám toto vôbec nedoplo, a tak má najstarší meniny deň po narodeninách a prostredný dva dni pred narodeninami. Vôbec im to nevadí 😁
@katka1989ba náš je Michal (29.9.) a narodil sa 1.10.
Nejako to neriešim. Darčeky dostáva aj na meniny v deň menín a na narodky tiež v ten deň. Nespájame darčeky, zatiaľ 😅
Ja mam meniny aj narodeniny v jeden den ( zhodou nahod 29.9. 🙂 ) a vobec som to nijak neriesila 🙂 drzim palceky 🙂
@evita138 áno, tak to je, ja mám rozdiel 5 dní a som s tým úplne v pohode. Dokonca som sa dopracovala do fázy, že dary viac-menej žiadne, ak tak len také aké ocením alebo spotrebujem. Napr. knihy. Kamarátka sa vždy pripomenie, pošlem jej mail, 10 tipov na wish liste. Kúpi 2, je to prekvapenie aj tak. Rodina tiež tak kupuje, knihy, predplatné časopisu, kvety do zährady.... Dózičky, sošky nemám kam dávať, alebo papuče s KIK a podobné hlúposti...
Áno svokra cíti krivdu právom...skutočne je to len o vypočítavosti gratulantov. 🙄
@katka1989ba
My sme nezmenili. Medzi narodeninami a meninami malo byť 6 dní. Keďže sa ale vypýtal na svet o 5 dní neskôr, tak má 11. Pokojne sa ale mohlo stať, že by mal narodeniny aj meniny v jeden deň.
Vôbec sme to neriešili. Vybrali sme meno, a až neskôr sme zistili, že to bude mať blízko.
@katka1989ba ja by som to tak nechala,moja dcérka sa narodila 3.12 a meniny má 4.12
Ako to ty citis. My sme vybrali meno bez ohladu na to kedy su meniny. Az ked som porodila sme zistili, ze meniny ma vlastne dva tyzdne po narodeninach....
@katka1989ba ja mam narodeniny 17.12. A meniny 13.12. Syn ma narodeniny 13.9. A par dni nato meniny...ako mala som nato nadavala lebo si vsetci gratulacie odbili na meniny, ale volba mena bola u syna jednoznacna 😉
Kvoli comu by si to chcela menit? Nerozumiem.
Samozrejme
Ja mám narodky, ďalší deň meniny a žijem tak už 27 rokov😅 Nikdy som kôli tomu nerobila cirkusy. Mamina to zistila az na druhý deň v pôrodnici, keď jej to oznámil moj Tata🤭 Osláv máme až až za ten rok i tak moja rodina🤭 a keď dostanem čo i len jeden darček. Ja som nikdy toto neriešila. Proste sme naučený a vychovaný tak, že sa tešíme z každej maličkosti.... NA TVOJOM MIESTE AK MÁŠ TO MENO VYSNÍVANÉ DALS BY SOM HO. Je iné, keď ja som chcela Matuška, verejne som to hlásala a predbehla ma švagriná 🤭 No čo už,prve máme dievčatko. Syn dostal meno Michal a sedí mu preparadne💙
Ahoj, aj ja by som nechala .. ja mám Lucku, narodeniny 2.12, meniny 13.12, ešte je v decembri Mikuláš aj Vianoce noa? Ma štedrý celý december.. sviatky nie sú o darčekoch.. moja mala dostáva 1 drahu hračku na sviatok plus dačo sladké.. vždy je šťastná.. a darčeky a hračky také bežné jej dávame hocikedy😉 špeciálny deň má ešte MDD, deň matiek a deň otcov - nech vie, že bez nej by sa neoslavovalo🙂
@katka1989ba nechala, mám dcéru národnú 19.2 a meniny má 21.2
Ja som Jana, meniny mám 21.8. a narodeniny 22.8. Nikdy som to nevnímala ako problém, že by som bola o niečo ukrátená. A neviem si predstaviť, že by to bolo inak. Skôr som vždy zaujala, keď sa rozprávalo o tom, kto má kedy čo. Samé hihi haha, rodičia nepozreli do kalendára… Miška je krásne meno, bolo by škoda zmeniť ho. Poznám Evu, čo sa narodila na Vianoce a je s tým úplne Ok.
@katka1989ba My sme aj podla toho vyberali meno, lebo par ludi v rodine ma velmi blizko seba alebo naraz a nie su nadseni z toho Lenze dcerka sa mala narodit okolo Vianoc, co je este aj zima, tak my sme mysleli aj na to, ze vsetky sviatky by mala naraz a v lete bude rada, ze moze kamosov aspon kvoli meninam zavolat na grilovacku alebo cosi podobne. Je ale pravda, ze keby sme mali dopredu vybrane meno, by sme to asi vobec neriesili. My sme si ale neboli isti vobec.
@katka1989ba moj syn sa vola Adam 😃, za nič na svete by som ine nedala a neľutujem... Keď bol maličky tak kus frflal že ma meniny na Vianoce, ale teraz mu je to jedno.Meniny nie su podstatne .Dôležitejšie je meno
@katka1989ba poznam kopec takych co maju takto sviatky a su s tym v pohode.
@katka1989ba tiež som mala tú dilemu, ale nechala som to tak, meniny má deň pred narodeninami. No a čo. Meno má prednosť (ak sa ti tak veľmi páči) a nie to či jej budú ľudia písať gratulačne sms v jeden týždeň či raz za pol roka, či?
@katka1989ba dcéra sa mi narodila 11.7 a 12.7 ma meniny
@katka1989ba ja mam narodky 25.12.a este mi mama dala meno Eva 🤦♀️...horsie uz byt nemoze ze vsetko na Vianoce.
Takze Miska v sept. je v pohode. Ale mozte daj aj ine meno.
@katka1989ba nas ma blizko meniny a narodeniny a vobec som neriesila, dolezitejsie je pre mna meno. Darceky a drobnosti davam hocikedy pocas celeho roka, kedy ma napadne. Co tam po meninach 🙂.
Jasne ze nechala moj manzel sa vola Michal a je narodeni na svoje menini 29.9 a mame dcerku Marianku narodila sa 6.9 a menini ma 7.9 a nevadi nam to
Pri výbere mien sme ani nevedeli, na aký dátum vychádzajú 😅. Meniny neoslavujeme, pre nás preceňovaný "sviatok".
@misurka7 ono kazde meno sa da povedat pekne aj skaredo 🤷♀️
@katka1989ba my sme to pekne detom naplanovali s odstupom pol roka, ale posledny sa narodil o 3 mes skor a este 5 dni pred Vianocami, takze to cele 'pokazil', co je skoda. Je to urcite velmi prakticke, stale nieco detom treba a sviatok je potom vhodna príležitosť na darovanie danej veci. Aj oni sami to lepsie vnimaju, ked nemaju vsetku radost naraz. Syn sa ledva zacne tesit z narodenin a uz ma Vianoce. Ale ak si ine meno neviete predstavit, tak radsej by som nechala meno a tuto prakticku zalezitost ozelela.

Svokra sa vola Eva cize vianoce ma meniny a narodila sa na silvestra