Meno Agnes
Ahojte, len ma zaujima ako vnimate toto meno.. pride vam uz take zahranicne, nehodiace sa k slovenskemu priezvisku?
@drakaria mňa by ani nenapadlo volať Agnesu Agneša, ešte možno tie staršie ročníky áno, ale mladí ľudia určite nie. U nás sú dve Agnesy, jedna 80 ročná a jedna 7 ročná a obe volajú pekne Agneska.
@markaterka mne tiež nikdy nikto nepovedal agneša väčsina ma volá aga a potom si vela ludi mysli že som agáta 🙈
Mne sa velmi paci Agnes. Hned ma napadne muzikal Krysar a ten mam velmi rada.
Ale hej. Nepríde mi úplne cudzie.
Podľa mňa krásne mení,moja babka má 99rokov a bola sa Agnesa,vôbec nie ako z osady.velmi málo používané,takže za mňa áno
Velmi dobre meno.
Take ciganske...
Zaujímavé meno. Myslím, že v dnešnej dobe nie až tak otrepané a to sa mi páči, že nie každé druhé dievčatko v škôlke sa tak bude volať. Tiež nepoznám žiadnu opálenú s takým menom. A určite sa mi viac páči tento tvar - Agnes ako Agnesa alebo dokonca Agneša
Osobne by som neriešila, či znie slovensky, keďže slovenské nie je 😅 na mená je hroooomada názorov, čo je pekné a čo nie a čo komu ako znie. Ak sa nevieš rozhodnúť, skús pár dní bábätko (teda predpokladám, že sa pýtaš kvôli tehotenstvu) oslovovať tak, ako by si dcérku oslovovala po jej narodení a uvidíš, či ti bude pasovať. Alebo si skús niekoľkokrát za sebou nahlas spojiť Agnes s vaším priezviskom a počkať, či ti príde ten pocit automatickosti, ľahkosť vyslovovania atď. Pri rozhodovaní o mene by som rozhodne hladela len na tvoj a manželov názor, nie na nazor okolia.
A čo tu oadli komentáre o "osadníčkach"... nemám slov. Akoby rómske dieťa bolo čosi menej 🤦🏼♀️ Vanesa, Gréta, Šarlota (a iné varianty) sú tiež v každej osade a aj tak sú to (pre mňa osobne) pekné mená. Mená, ktoré by som sice svojej dcére JA nedala, ale sú pekné.
@markaterka mňa otcova teta volala Mónika a byvalý šéf MoŇika🙄🤦🏼♀️ čiže zhovadiť sa dá čokoľvek 😅😂
Maria Cirova ma sestru Agnes ak sa nemylim a to meno sa mne osobne velmi paci😊
@ema22270 Mária myslím v jednom rozhovore spomínala, že sestra je Agneša, po babičke, a volajú ju doma Agnes.
@michellemary je to mozne, ja som par x pocula na koncerte ze o nej hovorila ako o Agnes
Neznie mi zahranične.nasa babka mala susedu agnešku
Maďarské jednoznačne
Ahoj. My mame doma Agnes Meno som mala jasne. Poznamky ludí podla ich intelektu(dokonca rodina mala hlupe reči). Obcas 'sedlaci' zahlasia že preco take meno alebo Agneša a podobne. Mladšia generacia a vela cudzich ludí aj v porodnici chvalili. Je to jedinecne meno, unikatné a aspo budete mat svoju jedinečnu Agnesku a ziadne tuctove Zoja Zara Ema Nela a neviem čo. Ja som ani den nelutovala že som take meno dala a čuduj sa svetu aj manželovi sa to meno pačilo 👌 a priezvisko mame slovenské vobec forma Agnes nieje divna so slovenskym priezviskom
Popripade forma mozte daj menk Anežka v podstate Agnes v inom jazyku 👍

Mala som spoluziacku s tymto menom, bola madarskej narodnosti. Dolezite je, co sa paci Vam.