icon

Meno Aria

8. feb 2023

Ahojte, co hovoríte na toto meno pre dievčatko?

Strana
z2
lamonita
8. feb 2023

Krasne🥂 ak je kompatibilné s priezviskom, samozrejme

ukulela
8. feb 2023

Ze som fanda House of Stark. Ale Ariu by som u nas ako meno nedala...

trema
8. feb 2023

Radsej nie

beata_k
Autor odpoveď zmazal
anavianavi
8. feb 2023

Dcerka ma v skolke kamaratku Ariu. Hodi sa.

tenerifka
8. feb 2023

Arrietta je honosnejsie, a mozu ju volat Aria

nnnuuunnn
Autor odpoveď zmazal
emss
8. feb 2023

Je to krásne meno, dajte podľa seba,čo sa vám páči 😊 My sme nikomu nepovedali až keď sa malá narodila, lebo nech sme povedali čokoľvek,každý to ofrflal 😊 Povedali sme to ako hotovú vec a nikto nič nepovedal, všetci boli spokojní 😊 Naša sa volá Zia❤️

beatrice1111
8. feb 2023

Ja mám Ariu, milujem to meno😀❤️

tamara_234
8. feb 2023

Veľmi pekné meno, podla mňa, no v angličtine by znelo lepšie v slovenčine

jamimo
8. feb 2023

veľmi pekné meno ❤️, verím že sa nedá znemožniť, ako to už zvykom býva v našich končinách...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
osky
8. feb 2023

No.
Aria aj arietta su operne zanre,teda kusy....pokial mi pamät sluzi.
To by som nepouzila.
Skor uz Ariana...

aliaray1
9. feb 2023

Sice je to u nas fenka, no je plnohodnotnym clenom rodiny len nevie rozpravat. Keby sa tak nevolala ona, to meno pre dievca je nadherne a dala by som dcere. Mozno vyskusat varianty kde nebude tak citit, ze je to podla serialu. Arya, Arrya, Arria a pod.

aurora33
9. feb 2023

Volá sa tak kamarátov pes.

ivka225
9. feb 2023

Slovinska letecka spolocnost (uz neexistuje) sa volala Adria. V ich casopise som raz citala recenziu napisanu manzelskym parom, ktori boli natolko spokojni, ze sa rozhodli svojej dcere dat meno Adria. Tak uvazujem, ze ak budem mat este jednu dceru, mohla by sa volat Lufthansa.

jamimo
9. feb 2023

@aurora33 to má byť výsmech? Len sa pýtam. Ak áno, tak práve potom vznikajú už v prostredí škôlky posmešky a znevažovanie mena. Aj ja poznám mnoho psov s ľudskými menami, Fero, Mišo, Pišta, Lili, Daria, Max, Alex, Miro, Stela, Ella...a nič sa nedeje...

alexka89
9. feb 2023

To už daj Mária a nikto sa nebude cudovat

kiki68
9. feb 2023

Pekne meno, ak sa hodi k priezvisku. Je to orientalne meno a znamena hviezda. Ma velmi stary povod myslim niekde v oblasti Iranu a blizkeho vychodu. Cize to nema nic spolocne s Arya z GOT a ani s opernou áriou.

aurora33
9. feb 2023

@jamimo ziadny výsmech úplne vážne sa kamarátova fenka tak volá. Či tam niekde vidis výsmech? Normalne som to napísala. Ak ty tam vidis nieco výsmešne tak to už je tvoj problém.

jamimo
9. feb 2023

@aurora33 nevidím, len som sa pýtala, lebo takéto prirovnania sú zaužívané v spoločnosti. Napr. chceš dať napr. meno Stella a všetci, to je meno pre psa. Dáš meno Dorota a všetci hlúpa Dora....

aurora33
9. feb 2023

@jamimo v poriadku, takže áno, reálne sa tak volá pes.

modraslamka
9. feb 2023

To mas s GoT? 😁 i my sme preberali to meno

domculik
9. feb 2023

Ano, aj Aria, aj Daria sa mi pacia 🥰👌.

simonettasimonova
9. feb 2023

Je pekne zaujímavé

lucky_girl
9. feb 2023

ARIA - pekné, zaujímavé, veľmi netradičné. Super 🙂

michellemary
9. feb 2023

@ivka225 akurát, že toto je na SVK v kategórii "Nutella, Vinea, Fiat", takže by ti to určite neprešlo na matrike. 🙂

jamimo
9. feb 2023

@michellemary ja si myslím že prešlo... Poznám 80 ročného pána, ktorý sa volá Jordán, Kajetán K. má tiež okolo šesdesiatky, a ešte pán Prosper P. aj jeho syn sa tak volá, myslím že aj vnuk. Keď to bolo v tých rokoch možné, zapísať jedinečné (nezvyčajné mená) dnes určite.Toť môj názor.

michellemary
10. feb 2023

@jamimo Lenže Jordán a Jordana sú normálne v zahraničných kalendároch (pán Dušan Jamrich má dcéru Jordanu), Kajetán, a myslím, že aj Prosper, sú mená svätcov, to je v poriadku. To, čo Ivka spomínala je prvotne meno leteckej spoločnosti, v tom je problém.

jamimo
10. feb 2023

@michellemary aj názov leteckej spoločnosti (ako tu už iné písali) má svoj (pra) pôvod=význam, tak ako iné mená. Keď si prečítaš význam mena Aria, pochopíš. Mnoho mien, odborných názvov v oblasti medicíny, fyziky, chémii, astronómii, kybernetike atď... aj bežných slov v živote mä pôvod väčšinou v hebrejčine, latinčine, gréčtine. Ženy Mercedes, Megane, Felícia sa nevolajú tak ako sa volajú, lebo rozhodla automobilka... Modely áut majú ženské mená. Ja som reagovala na tvoj príspevok, keďže si písala že meno Aria patrí do kategórie Vinea, Nutella, Fiat, takže podľa teba by určite neprešlo. Ako si dospela k tomuto tvrdeniu? V príspevkoch vo vlákne, ako ženy píšu, vidíme, že matrikou prešlo,dcéry s týmto menom majú. 😉 Prikladám linky, možno ťa budú zaujímať.
https://sk.whatmyname.com/5691602-the-meaning-o...

https://kosice.korzar.sme.sk/c/20425640/rodicia...

https://hnonline.sk/auto/automobilky/1689920-ak...

Strana
z2