icon

Meno Demeter alebo Izidor

kolozvarka
23. nov 2022

Ahojte mamulky tehulky, chcem sa vás spýtať názor na meno Demeter, pretože môj manžel strašne chce nejaké netradičné meno a veľmi sa mu páči Demeter ale ja nechcem aby to mal v živote ťažké kvôli menu. Veď ako ho budeme volať Demo ? Demko ? A nechcem aby sa z neho ľudia smiali, že Dementor, alebo Dementer, jedneho poznám a toho za chrbtom volaju Demo Cemo skratka z Dement Cement.

Potom ešte chce meno Izidor ale to sa mi tiež nepáči, akože nech si kľudne dá ten koláč keď mu chutí ale prečo sa má náš syn volať ako rumový zákusok.

Strana
z3
liloastitch
24. nov 2022

Ak to bude mať dieťa v živote ťažké tak nie preto, že má nejaké menej používané meno, ale preto, že sú ľudia blbí. Smiať sa z mena, ktoré je normálne v kalendári a vymýšľať kadejaké prezývky? Menej používané máš aj Hugo, Vratko, Frederik.. My máme všetci súrodenci mená, ktoré len tak niekde nepočuješ , ja osobne som sa nikdy nestretla s výsmechom od detí. Tie to brali vždy prirodzene. Je to moje meno a nie je na ňom nič smiešne. Tak isto to berie aj moje dieťa, v triede majú spolužiačky aj s cudzími menami a nikdy sa ani nad jedným nepozastavil.

nevenka
24. nov 2022

@andreachudova no ano, nas syn ma take tradicne kralovske meno, ale posmievaju sa mu za priezvisko, deri si vzdy daco najdu. Hovorim mu, ze si to nema vsimat, ze to je ubohe sa niekomu smiat za meno. Nastastie to berie v pohode a aj my si obcas urobime srandu, tak to asi prero vnima tak zlahka.

petricka22
24. nov 2022

@deti95060810 toto je podla mna uplne ten najhorsi sposob a potom mi pride klient a ma tak odveci dve krstne mena, ze si hovorim, co su to za rodicia, co sa ani na mene dietata nevedia dohodnut…

mpg
24. nov 2022

@liloastitch Aj ja by som radšej dala meno Frederik ako Ferdinand
alebo Sebastian, Viktor, Rastislav, Radovan, Erik, Mikuláš atď.

evka258
24. nov 2022

@kolozvarka ach jo....zasa dalsi, co sa odbavuju na tom nevinnom dietati....

liloastitch
24. nov 2022

@mpg ja by som dala aj Ferdinand keby ma oslovilo 😁. Ja na žiadnom mene, ktoré je normálne v kalendári nevidím nič zlé. Každé jedno má alebo malo svojho nositeľa. Niektoré sú obľúbené viac , niektoré menej, ale stále sú to mená.

oblecenie99
24. nov 2022

Ja som za liberalizmus v menách, ale práve pri tomto mi napadla ako asociácia už síce bývalá, ale jedna známa rómska osada v Košiciach, ktorá sa volala Demeter.. čiže paradoxne nie dementor, ani dement, ani opitý Izidor, ako píšu vyššie. Na druhej strane, nemôže byť každý Ema, Veronika, Vierka, Zuzka, Jakub, Matej, Peter, Tomáš.. Demeter a Izidor určite že nie sú škaredé mená. Skôr sa sústreď na to, aby išlo o meno, s ktorým si aj ty stotožnená. Ešte mi napadol aj Rudolf, Viliam... keby ste chceli také vznešenejšie... (BTW mne sa páčili aj trošku "uletenejšie" mená ako Ábel, alebo Tristan - ale iba v rovine teórie, naozaj som to nechcela sťažovať malému, sama mám špeci meno na slovenské pomery, a nie že by mi vadilo v kuse vysvetľovať a dookola hláskovať, ale tak jednoduchšie by bolo sa len predstaviť a hotovo.. na druhej strane, je to celkom dobré na založenie small tallku, často to prelomí ľady hneď na začiatku rozhovoru :D ).

zlatkapaps
24. nov 2022

To, ze sa nam nepaci je v podstave nepodstatne. Ale je dolezite, aby sa ti to meno pacilo. Musite sa na nom zhodnut obaja. Nie je dobre, ze sa ti nepaci, potom podla mna nie je to prave

oblecenie99
24. nov 2022

@kolozvarka František Ferdinand bol následníkom Rakúsko-Uhorského trónu, ktorého spolu s manželkou, Žofiou Chotkovou (česká grófka) zavraždil atentátnik v Sarajeve. Po mesiaci na to vypukla 1. svetová vojna, keď Rakúsko-Uhorsko anektovalo Bosnu a Hercegovinu. Práve jeho smrť bola akousi zámienkou a dôvodom jej vypuknutia. Je to mimoriadne známa kombinácia mena. Prosím, toto decku fakt nerob. Vieš si predstaviť, ako sa bude cítiť na dejepise... decká z neho budú robiť srandu. Všetci si hneď spomenú na toho známeho nositeľa tohto mena, keď sa predstaví. Je iné, ak je niekto Viktória, Alžbeta, a iné takto.. dve mená sú zbytočné.

domig1
24. nov 2022

Tvoj muž by sa tak chcel volať? Nechápem…sú aj pekné menej obvyklé mená, ale tieto dve tam nepatria

bmolko
24. nov 2022

Koláč? Skús meno Punčový rez, tolko z mojej strany k dalsiemu inteligentnemu "problemu".

deti95060810
24. nov 2022

@petricka22 to je tvoj názor... možnosť dvoch mien je tu stále už cca 30 rokov.

derdia
24. nov 2022

@kolozvarka ja by som radsej dala Pankrac, Servac, alebo Bonifac😀😀😀🙏

jaskolka
24. nov 2022

A čo tak Pankrac, Servac alebo Bonifác? Ok, aj to je vec vkusu, ale také mená jednoducho už "odchádzajú"
Demeter mi znie skôr ako priezvisko, Izidor veľmi "zahranične".
Netradičné sú trebárs aj Ctibor, Václav, Gregor, Tadeáš, Timotej, a predsa nepodobia tak "hrozne" ako Demeter a spol.
A na okraj toho, ako to možno berie neskôr dieťa.. V
susedstve máme jedného chalana, 15 ročný, vola sa Lucian. Všetci ho volajú Luky, on sám sa nechce ani inak predstaviť, čiže veľa ľudí si myslí, že je Lukáš. Rovno povedal vraj rodičom, že kde mali rozum a ze on si meno okamžite v 18 rokoch ide meniť.
Takže skutočne trochu myslieť aj na budúcnosť tých detí keď im vybera sa meno.

gabikaa96
24. nov 2022

Náš synček síce nemá jedinečné meno, ale je univerzálne, čiže keby raz išiel do sveta nemal by problém. Akurát nemám rád keď sa ma niekto opýta prečo preboha som si syna pomenovala podľa čistiaceho prostriedku(ani jednému z nás to nenapadlo. .... Keď niekto chce proti každému menu si niečo nájde

euka210
24. nov 2022

@kolozvarka Ani jedno!!!

karolinakr
24. nov 2022

Ja poznsm aj Žigmunda, Ferdinanda, Mikulaša a Izidora.Nehovorim, ze su to super krasne mena, ale viac mdndj su jediny na škole či v meste..a to je zaujimave..Demeter je podla mna celkom schopne

karolinakr
24. nov 2022

Uplna haluz Vratislav To keby mi mama dala, sa poklepem po čele - mami wtf?..
Silvester je tiez odvaz, mamina kamaratka mala syna Silva

filipka250
24. nov 2022

@petamich aj ja sa velmi tesim, ze som obycajna Kata 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
alina765
25. nov 2022

Ak chce netradičné tak daj Selim jedného Selima poznám 🙂.

Strana
z3