icon

Meno Demeter alebo Izidor

kolozvarka
23. nov 2022

Ahojte mamulky tehulky, chcem sa vás spýtať názor na meno Demeter, pretože môj manžel strašne chce nejaké netradičné meno a veľmi sa mu páči Demeter ale ja nechcem aby to mal v živote ťažké kvôli menu. Veď ako ho budeme volať Demo ? Demko ? A nechcem aby sa z neho ľudia smiali, že Dementor, alebo Dementer, jedneho poznám a toho za chrbtom volaju Demo Cemo skratka z Dement Cement.

Potom ešte chce meno Izidor ale to sa mi tiež nepáči, akože nech si kľudne dá ten koláč keď mu chutí ale prečo sa má náš syn volať ako rumový zákusok.

paladia
24. nov 2022

@dzulli1980 Tadeáš sa vola môj brat. Ma už 22 rokov a isto je to meno,čo sa hodi aj dieťaťu aj dospelemu. Akurát skratky ako Tedy, Taďo, Tadik už nezneju tak dobre.

blah24
24. nov 2022

@kolozvarka co Benedikt?

mam1na
24. nov 2022

Mne sa veľmi páči meno Juraj, Vratislav či Matej. Mená majú moje deti síce inšie, no tiež krásne aj keď pre niekoho możno obyčajné.
Juraja nepoznám osobne žiadneho a Vratislava a Mateja či Matúša jedného.
Zato Samuelov, Oliverov mnoho okolo mňa je detičiek.

Kiežby mne mama dala iné meno, od detstva s tým menom nemám dobré pocity, brr, no čo už...

veronicka88
24. nov 2022

@zuzitko74 áno,nás syn sa z toho vždy teší❤️🙈na meniny dostáva mimomimeho vždy aj ohnostroj

petricka22
24. nov 2022

@kolozvarka vcera, ci kedy tu spominali meno dalibor, to je tiez take nie bezne a zaujimave. My sme mali demetera profesora chemie… no co ti poviem - metan, etan, propan, butan, demeter je orangutan…
Ale proti gustu ziaden disputat…

prasiatko30
24. nov 2022

Julius Cezar, Marco Antonio, Tiberio, Trajan, august, Nero - to len ak by ste sa chceli inspirovat aj u rimanoch 😂starsie dietko malo julia cezara spoluziaka - dennodenne som nepocuvala len julio cezar spravil toto alebo ono 🤦🏽‍♀️

daniela2202
24. nov 2022

@kolozvarka tak skúste spolu hľadať, veď toľko mien v kalendári je na zániku..... napr. Aurel, Albert, Baltazár, Barnabáš, Dezider, Fedor, Fabián.....

daniela2202
24. nov 2022

@kolozvarka mne sa veľmi páčilo Beňadik

sojorez
24. nov 2022

@kolozvarka Skratka z Demetera je Mitro, Miťo.

deti95060810
24. nov 2022

skús urobiť kompromis. .dajte bábu 2 mená . prvé navrhneš ty a druhé bude ako chce manžel...

nnnuuunnn
24. nov 2022

Podľa mňa obe dajte. Demeter Izidor Nejaký...

slavomira236
24. nov 2022

@kolozvarka ja keď som chodila do školy každý tretí cigán pardon rom mal priezvisko Demeter

kristiii
24. nov 2022

@kolozvarka vezmite kalendár alebo nabehnite na internet a hľadajte nejaký prienik. Určite sa nájde aspoň jedno meno, ktoré vás osloví oboch. Mne sa z tipov, ktoré dali baby veľmi páči napríklad Henrich-Henry alebo aj Mikuláš-Miky je zaujímavé a neotrepané

althejka
24. nov 2022

Ja som vzdy chcela Severína. ale nie 😀 Ono je to predsa len aj doba, kedy tie mena uz nie su take ako kedysi,ked vyjadrovali napriklad postavenie v spolocnosti ci sa dedili po seckych chlapoch generacne. Treba si to predstavit aj z pohladu toho dietata, ktore s nim bude rast a predstavovat sa nim. Vela deti sa uz hrnie do sveta, ci studovat,zit, pre nas bolo dolezite, aby jeho "obycajnost" bola dobre vyslovitelna vsade na svete,aby sa s nim dalo pracovat. preto Daniel.

kvetinka75
24. nov 2022

@kitycat to bolo aj kedysi, nie len dnes

kolozvarka
autor
24. nov 2022

@deti95060810 Nad tým sme tiež rozmýšľali, že prvé nejaké normálne napríklad František po manželovi a druhé keďže chceme nejaké netradičné meno napríklad Ferdinand, s tým by to ani nemal ťažké lebo Ferdinanda môžu volať Freďo

kvetinka75
24. nov 2022

ja by som nedala ani jedno. Tiež som chcela vybrať pre dcéru málo frekventované meno ale žiadny extrém. Bežne sa to meno používa, ale nie tak často. V detstve som nepoznala nikoho kto sa tak volal - aspoň sa mi to nespájalo s nikým a neskôr som spoznala pár žien s týmto menom.

kvetinka75
24. nov 2022

@daniela2202 mňa vždy napadne Hronský

kolozvarka
autor
24. nov 2022

@daniela2202 Albert je tiež veľmi pekne meno nad tým sme neuvažovali ale určite lepšie ako Demeter

janetinka27
24. nov 2022

@deti95060810 žigi demo

amadea3
24. nov 2022

mam kolegu s menom Dimitar, volame ho Miťo, Miťko. Ale on je Bulhar, tam je to beznejsie meno. Dietatu zijucemu na SK by som vybrala nieco menej komplikovane. Kolegyna ma syna s menom Artur, je to vznesene meno a myslim ze aj netradicne 🙂

evaachesa
24. nov 2022

Mala som spolužiaka Demetera a volali sme ho Demo. Myslím že aj kvôli tomu menu ho spolužiaci šikanovali. :( Deti vedia byť strašne zlé tak na to myslíte dopredu. Izidor nie je o nič lepší....ešte keď si to spoja s opitým Izidorom. 😳

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
kolozvarka
autor
24. nov 2022

@evaachesa Presne preto chceme netradičné meno ale zas také aby ho nešikanovali za to

svetlonos
24. nov 2022

@kolozvarka
no vy ste sa nasli! Prepac ale zigmund, cista hroza. Z Ferdinanda bude na sk fero ci ferdi. Demeter je metoda sadenia rastlin. A izidor ani nehovorim. Ja msm rada neobvykle mena ale tieto 4 su fakt hrozne. Ved to by bol trest pre dieta na cely zivot 😕 Skuste aj zahranicne, niektore sa hodia aj sk priezvyskam. Alebo napriklad taky Damian? Nepocut to na kazdom rohu a je celkom fajn.

gumkac19
24. nov 2022

@kolozvarka Demeter sa mi veľmi nepáči, Izidor je lepšie
Ale možno Dezidér? Mne sa páči aj Ľudovít (je ich málo) alebo Ferdinand

kolozvarka
autor
24. nov 2022

@gumkac19 Dezidera práveže nechceme to je hrozné keby ho volali Dežo ale zas napr. Dežo Ursíny bol skvelý umelec takže sú aj známi nositelia tohto mena

trema
24. nov 2022

Dajte mu meno frantisek ferdinand 👍 ludia si povedia "hmm, to som uz niekde pocul"

kolozvarka
autor
24. nov 2022

@trema No práve nad tým rozmýšľame lebo manžel je František, myslíš, že táto kombinácia mien sa používa? Ja som ju ešte nepočula

trema
24. nov 2022

@kolozvarka frantisek ferdinand d'este, to mi napadlo ako prve