Meno Electra
Vybrali by ste meno Electra?
To by som radšej dala meno Lea.
Je mi srdečne u prdele, ako sa kto volá, nepohorsuje ma žiadne meno. Akurát mi niektore pripadajú ako za trest. Ako Electra. Alebo Mia. Alebo Apple ci Brooklyn (fakt výhra, volať sa Hruška alebo Žilina) Niekomu zase môže pripadať ako za trest moje meno. Alebo mena mojich detí. A čo má byť? Za mňa je Electra otrasné meno a nedala by som ho ani jašterici.
Niee
mna napadol hotel electra v ostrave aj zástavka mhd sa tak vola
nedala by som ho ani svojej mačke nie to dietatu , no vnuča keby sa tak volalo musela by som žial strpiet čo už
ber to ako názor, nikto nie je povinny mat ho ako ty alebo čitat knihy ako ty
Preboha, nie.
Aj mňa hneď napadlo, že v škôlke a škole ju premenujú na Elektriku 😬 prepáč, ale môj názor je, že je to hrozne meno
Trochu zavadzajuce znenie temy... vlastne len citas knihu a poznas nejake plejady a pritom sa pytas na meno (zrejme) pre dieta. Takze aka je vlastne tvoja otazka? ci je to zaujimave meno alebo ci by sme ho dali dietatu? Zaujimave ano, dietatu by som ho nedala nikdy. Mne elektra tiez pripomina meciarovu vilu a nie som babka demokratka. ale je to sucastou povedomia generacie, ktora meciara zazila. Ale najviac mi to pripomina elektrin komplex a to je dovod, preco by som to meno pre dieta urcite nevybrala.
Sedem sestier som nečítala. Grécku mytológiu mám naozaj rada, ale práve preto by som to meno dcére nedala. Nomen omen. Pre mňa je Electra predovšetkým Agamemnónova a Klytaimnestrina dcéra. Tragická postava. Život bez lásky, plný nenávisti k matke. Chorobne milujúca otca. Tomu odpustí všetko. To, že obetoval jej sestru. Zmizol do vojny (ktorú inicioval) na desať rokov. Vrátil sa s milenkou a dvomi deťmi. Zato matke neodpustila nič, sama podala bratovi meč, aby ju zabil. Takže za mňa nie. Aj keď vzniklo viac skvelých umeleckých diel, inšpirovaných jej osudom. Tak, ako by som nedala ani Medeu.
7 sestier poznám, ale však to sú úplne odveci mená, keďže
žijeme na Slovensku. Chcela by si sa volať Meropé alebo Alkyoné? Možno niekde v Grécku by zneli normálnejšie ako napr. naša Vladislava alebo Slavomíra, ale u nás proste znejú divne.
Nie, mne to meno pripomenulo prácu keďže tam máme stroje ktoré sa volajú LECTRA 😁😁😁
@drahomirrra prepáč, ale pobavila si ma. Mám cez 30 a absolútne mi to meno neasociuje žiaden podnik, nie to ešte mladším generáciám.
@autorka meno sa mi osobne nepáči, takže by som ho dcéra nedala.

@lilope Ja som pisala nieco o podniku?
@drahomirrra pardon, budova. Vidíš, ani neviem čo to presne malo byť, tak mi to evokonal názov. Jednoducho absolútne nepodstatná vec pre súčasníkov.
Mne sa vždy vybaví Vladimír Mečiar.... Takže za mňa dosť odpudzujuce
Electra Lamborghini je Talianka,jej to meno sedí super,aj keď ani mne sa veľmi nepáči
Skôr asi preto,lebo na Slovensku je zakorenená tradícia používať zdrobneniny nielen pre malé deti,ale aj pre dospelých.
Akoby povedať Zuzana bolo drsné a tak je nutné aj dospelej žene povedať Zuzka - to ako príklad)
Nechcem si ani predstaviť ako by volali tvoju dcéru deti v škôlke napr..a pani učiteľka
Myslíš tú Mečiarovu vilu ? 😂
"Elektrin komplex je názov, ktorý dal Carl Gustav Jung latentnému erotickému vzťahu dievčaťa k otcovi, opísanému už Sigmundom Freudom ako ženský Oidipov komplex. Je to túžba dievčaťa po telesnej láske otcovej a nenávisť voči matke s prianím ju odstrániť. Pomenovanie pochádza z príbehu o Elektre od Sofokla."
@lilope Ja mam 32 rokov, a teda Meciarova vila bolo prve, co mi napadlo. Tvoj vseobecny rozhlad tridsiatnicky musi byt sialene biedny.
Ja by som to meno nedala, nehodí sa nám k priezvisku.
@drahomirrra mám normálny všeobecný prehľad, majetok politika k všeobecnému rozhľadu určite nepatrí. Takáto vec skutočne nikoho ani v mojom veku, nie to ešte mladších, absolútne nezaujíma. A ty vieš prečo dostala taký názov keď máš taký úžasný prehľad? Popremýšľaj a možno pochopíš moju mýlku 😉
@veselo_neveselo čo je to "ofiko" ?
Nie, nedala!
nie, nie preto že Carmen Electra = kujva, ale pretože to proste nie je pekné meno.
Údajne tu nejde o meno pre tvoje dieťa, ale prskáš okolo seba ako nepríčetná...
Nie nedala, predstavím si pod tým superhrdinku....úprimne podľa názvu témy som si myslela že niekto hľadá meno pre svoj elekro obchod a len mu išlo v názve písmenko.
Na druhú stranu ak sa tebe páči neni o čom, dnes je už iná doba málo kto sa niekomu bude vysmievať za meno. Všetci by si určite zvykli.
Precitaj inu knihu a mozno najdes ine, malo pouzivane a pre Teba pekne, ale vhodnejsie meno pre dieta vyrastajuce na Sk. Toto meno mozno nie je nepekne v zahranici, ale u nas na SK naozaj nevyvolava pozitivne dojmy. Ale, ak sa Ti velmi paci a si presvedcena, ze zvladnes cudne pohlady, ked sa niekto spyta, ako sa vola, tak ho kludne daj. Ja poznam aj Meciarovu vilu, aj "pani" s tym menom, co sa tu spominala, aj mi to hned pripomenulo, ale ja by som ho dala len v pripade zivota mimo SK. Zas tak velmi skarede nie je.
Ja mam napr.problem s menom Jakub, u mna evokuje hlupeho Kuba. Mna to aj mrzi, ale zial u nas bolo oslovenie " Ty si taky Kubko/Kubo", vzdy povedane, ze si taky hlupacik. Ale v podstate Jakub sa mi paci, len teda ked mu nehovoria Kubko
Electra by sa mi páčilo ako meno robota v nejakom scifi.. ako bola Arisa v seriály Better than us. Reálne by som sa tak nechcela volať ani moje dieťa ani nikto z bežného života.
No mne hneď napadla meciarova vila a este Carmen Electra - ktora je síce oficialne asi herecka, ale kedze ju x-krat nafotili do playboya tak vacsine ludi sa spaja skor s tým 💀

@autor ako sorry, v štyridsiatke sa ešte rozhodne necítim ako "babka". Ale Mečiara a "jeho" Elektru evidoval každý či chcel či nechcel kto žil v tej dobe, nebol maličké dieťa alebo nemal klapky na očiach a ušiach a je možné, že sa dostane aj do dejepisu 🤔🤪
Hodila som si Elektru do Google a super veta tam je: "Elektra. Stala sa symbolom Vladimíra Mečiara a jeho moci."