icon

Meno Eliana

21. apr 2025

Co si myslite o tomto mene? Aké oslovenia by ste použili?

Strana
z3
deti95060810
21. apr 2025

celkom fajn... Eli

nynia
21. apr 2025

Eliana... Eli mi príde ako meno pre zviera poznám pár kobýl aj sučiek s takým menom, ďalšia skratka by mohla byť Lana alebo Lia ale to mi príde už ako úplne iné meno. Však keď sa ti nepáčie Eliana načo ho chceš vôbec dať? Keď chceš jemnejšie tak napr Eliška je podobné, keď chceš kratšie tak napr Ella. Eliana mi príde krásne, elegantné meno samé o sebe zbytočne ho zhovadzovať iným oslovením.

biba_18
21. apr 2025

eliana ako ok, ale ja by som ju volala elie

autor
21. apr 2025

@nynia nikde nepíšem ze sa mi nepáči. Väčšina mien ma skratku tak hľadám aj pri tomto nejaké domácke oslovenie.

nynia
21. apr 2025

Tak ja keď vyberám meno tak vyberám také ako chcem volať dieťa nie hneď ako prvé myslím na skratku. Čo je zlé na domácom oslovení s plným nenom Eliana? Nie je to v tomto prípade ani dlhé meno, ani ťažké na vyslovenie. A v istom veku si dieťa samé vyberie ako sa bude predstavovať podľa toho aké oslovenie sa jej bude páčiť odhliadnuc od toho ako ju budete volať doma.

biba_18
21. apr 2025

@nynia mám meno ktorého domácka znie úplne inak ako originál mena - a naši to presne tak chceli… že ty vyberáš meno lebo chceš dieťa volať celým menom je predsa tvoja vec, autorka to môže mať úplne inak ☺️

autor
21. apr 2025

@nynia nič nie je na tom zlé, ale chcem mať aj prezývku alebo skratenu formu mena a na tom tiež nie je nič zlé. Rozmyslam ze aj oslovenie Elia nie je zlé.

nynia
21. apr 2025

@biba_18 poznám veľa ľudí, ktorí okolo puberty alebo v dospelosti si aj tak vybrali iný tvar akým ho volali doma vrátane mňa. Takže tak či tak dieťa sa pravdepodobne časom bude medzi rovseníkmi "volať" inak. Poznám chalana ktorému nikto nepovedal inak ako "Škoricovník" a ostalo mu to až do dospelosti v kruhu kamarátov, kolegov alebo veľa dievčat (teraz už dospelých žien) mám v okolí ktoré majú skratku z priezviska nie krstného mena a to rodič či chce alebo nie jednoducho neovplyvní, dieťa sa koniec koncov samé rozhodne aký tvar sa mu páči. Najmä keď naozaj Eliana mi príde ako krásne meno, pochopím keď niekomu sa nechce oslovovať dlhé ale netreba za každú cenu vyberať oslovenie len aby bolo.

biba_18
21. apr 2025

@nynia samozrejme, aj ja mám tak, bavíme sa ale o rodičoch. mama ma volá stále tak ako keď som bola dieťa a rovnako aj ja svoje dieťa…

nynia
21. apr 2025

@biba_18 ale nemusí to byť každému príjemné volať ako sa mu to nepáči mne napr moja prezývka už od detstva prišla ako pre nejakú starú babičku a hanbila som sa za ňu stále keď som sa mala niekomu predstaviť som mala stres, nakoniec som to ešte niekedy okolo puberty vyriešila tak, že začala som sa predstavovať plným menom a aj v rodine keď niekto mi povedal inak som ho opravila, že tá prezývka nie je moje meno a prezývku som ignorovala. A poznám osobne takto viacerých čo to majú podobne alebo, čo sa im nepáči ako ich volajú ale boja sa to povedať a si nato zvykli.

biba_18
21. apr 2025

@nynia mne moje domácke meno nevadí. ale vadí mi ak ma ním ako dospelú oslovujú cudzí ľudia ( v detstve mi ani to nevadilo). preto sa predstavujem celým menom. alebo inak..

rosavia
21. apr 2025

Pekne meno

mogaa
21. apr 2025

tak deti ju budú aj tak volať Eliana alebo Ela....

tramtada31
21. apr 2025

No najčastejšie ju budú volat Elianka, to neviem, či sa ti paci. Z logopedickeho pohladu, je to meno tazko vyslovitelne malým dietatom, keďže veľa deti má prave problem s vyslovovanim pismena L, kedy nedava jazyk na horne podnebie, ale skôr jazyk vystrkuje na predné zuby, no nebude to mat dcerka najlahsie, ale samozrejme, treba dat take meno, s ktorým si stotoznena a tebe sa paci.

nynia
21. apr 2025

@biba_18 no však môže to niekomu vadiť ale nemusí. Každopádne ja som zástanca keď vyberám meno volať takým ako vyberiem pretože vyberiem len také meno akè sa mi samé o sebe páči a keď za mnou príde dieťa, že sa mu to nepáči alebo si všimnem nejaké signály začnem ho volať tak ako ono chce. Sú ľudia ktorí majú to šťastie, že s menom či už plným alebo prezývkou od detstva až do dospelosti nemajú problém a sadlo im.

lucia13022023
21. apr 2025

Pekne meno. Volala by som ju Eli, Ela, Elia...

jana_eyre_2
21. apr 2025

Ja som vždy vybrala meno také aké sa mi páčilo a skratka prisla keď už bolo na svete a dieťa oslovujeme.. boli a sú obmeny mena všelijaké, niektoré sa časom prestali používať, iné sa používajú alebo vymýšľajú vekom.. takže ak sa ti páči Eliana (mimochodom krásne meno) tak vhodná skratka ti príde keď bábo už budeš mať.. rozhodne mi neznie ako pre zviera, to sú také zvláštne asociácie.. naši susedia mali psa Maju a predsa má nenapadne, keď oslovim nejaku ženu maja, že tak sa volal nejaký pes..

riskoh
21. apr 2025

Mala som spoluziacku Elianu, volali sme ju bud celym menom teda Eliana alebo Eli, mimochodom velmi zaujimava osoba, dnes je to teda zrela zena plna sarmu, noblesy ….

ninka99865
21. apr 2025

Nádherne meno 🙂

fajnova
21. apr 2025

Poznám jednu a nikto jej nepovie inak ako Eliana

talia16
21. apr 2025

Eliána je v mojom zozname na 1. mieste 😍 Dá sa jej hovoriť rôzne Elianka, Elinka, Eli, Elia, Elin, potom ešte podoby mena, ktoré sa mne už nepáčia, ale niekomu sa môžu páčiť Elka, Eluš, Eluška, Elča, Lianka, Lia…

modrykolibrik
21. apr 2025

Nása fena sa volá Eli. Bude zábavné keď miesto psa pribehne dieťa 😂

terezkaarthuramax
21. apr 2025

@nynia eli je hebrejsky Boh. Meno Eliana je podla mna zenska verzia mena Eliáš. Znamená Moj Bohom je

terezkaarthuramax
21. apr 2025

@nynia ľudia davaju psomi mená po ľuďoch. Nie naopak.

nynia
21. apr 2025

@terezkaarthuramax tak ja keď niekde počujem Eli ako prvé si predstavím zviera a nie dievča narodiel od Eliana alebo Ella.

domkakvet
21. apr 2025

Pekne a oslovenie Eli.

ivana.natasha
21. apr 2025

Ak by druhé dieťa nebol chalan, tak by bola Eliana. Prvá dcéra je Liliana a doma by sme ich volali Lili a Eli. A ešte nám aj pasoval dátum menín cez leto.

talia16
21. apr 2025

@nynia v dnešnej dobe je určite viac dievčat, ktorým sa hovorí Eli ako psov. (Kvôli popularite mena Eliška.) Je len otazka času, kedy to príde aj k vám.

nynia
21. apr 2025

@talia16 v rodine máme Elišku a všetci jej hovoria Eliška, nikoho som nepočula jej povedať Eli však to meno Eliška už samé o sebe znie mäkko ako zdrobnenina načo ešte z toho robiť niečo viac zdobnenejšie. A dokonca máme aj Ellu a tiež je to Ella nie Eli. Eli psov len v našom vchode máme 2.

jana_eyre_2
21. apr 2025

@nynia no vidíš a ja hovorím Eli dokonca môjmu synovi, šokujúce že...

Strana
z3