Meno Elisa
Mam pre dceru vybrate meno Elisa. Ale ked som to povedala rodine tak ma zacali odhovarat. Je to az take zle meno? Pozeram ze sa aj tu o nom dost diskutuje. Chcela som meno ktore nie je uplne bezne ale zaroven je v kalendari.
Ako Elizabeth/ Elisabeth sa mi to meno páči ale ako Elisa nie
Už tu bola veľakrát o tom mene téma, je dosť populárne. Mne osobne sa nepáči.
Povedz, že máš nove meno - Petrana Jozefa, alebo Tomáška
Mne sa viac páči Elisabeth, ale aj Elisa je pekne. My sme síce meno nevedeli až takmer do pôrodu, ale keď už sme aj vedeli, nepovedali sme nikomu. Až po narodení sme oznámili. Nikoho sme sa nič nepýtali, neradili…naše dieťa, naše rozhodnutie. Odteraz sa o tom už nebavte s nikým a dajte tak ako vy s mužom uznáte za vhodné.
Mne sa Elisa velmi páči. Naopak sa mi vôbec nepáči Eliška.
Ja ich poznám dosť…
Ale ak sa ti to meno páči, nenechaj sa odhovoriť😊…Je to pekné meno…
Tipujem ze sa to nepáči staršej časti rodiny 60+ ročných. Kašľať na nich 😀
toto je strašne krásne meno :D ale vážne, kým som nečítala toto fórum, tak mi o nenapadlo, ale úplne by som si vedela predstaviť, źe sa tak volá moja dcéra :D
Je to tvoja vec.. a je to pekne meno.
Dakujem dievcata vobec som necakala ze sa stretnem s tam vela pozitivnymi reakciami. Je jasne ze sa meno nebude pacit vsetkym ale po tom co som sa v rodine nestretla s jedinou pozitivnou reakciou je toto super povzbudenie. Sama niesom zastancom velmi zahranicnych mien a nejake th alebo zdvojene spoluhlasky som tiez nechcela. Viem ze ani toto nie je uplne bezne meno ale hovorim si ved je v kalendari tak slovensko ho prijalo za meno vhodne pouzivat u nas. Verim ze dcera s nim v buducnosti nebude mat problem a bude o dost beznejsie.
podla mna je krásne
Pekné meno 🙂 a netráp sa rodinou, oni si zvyknú 🙂 meno nášho syna sa tiež asi nikomu z rodiny nepáčilo, jeden zo švagrov bol dokonca presvedčený, že to hovoríme len ako vtip a ešte aj svokru o tom presvedčil a ona sa ma potom smutná pýtala, prečo jej nepovieme, aké meno sme naozaj vybrali 🤣 dnes sa nikto nesťažuje už ;)
A u mňa je to naopak.Je to absolútne vec rodičov,aké meno dieťaťu dajú.
Ak sa paci tebe a muzovi tak to je hlavne, ostatnym to treba len oznamit vase dieta to predsa je. Kazdy nech sa stara o seba. Ja som rodine meno tiez len oznamila a je mi u prdele ci sa im meno paci alebo nie. Elisa je za mna ok.
Mne to znie divne.
Radsej Elsa 😊
@kitycat No to by jej potom každé malé dievča závidelo meno 😂
@talia16 no to bola dalsia poznamka ze ju budu volat Elsa. Nepoviem keby to je Quasimodo. Ale Elsa, co kazde male dievca zboznuje a chce byt ako ona, no tak nech ju tak volaju 😄 Potom sa kazde dievcatko bude chciet volat Elisa 😄
Pekné meno 🙂 a netráp sa rodinou, oni si zvyknú 🙂 meno nášho syna sa tiež asi nikomu z rodiny nepáčilo, jeden zo švagrov bol dokonca presvedčený, že to hovoríme len ako vtip a ešte aj svokru o tom presvedčil a ona sa ma potom smutná pýtala, prečo jej nepovieme, aké meno sme naozaj vybrali 🤣 dnes sa nikto nesťažuje už ;)
@dixitka 😆 škoda, že nemaš v profile to meno
A to si naco oznamovala meno popredu? 😅
Elisa je úplne fajn pekné meno, ktoré ani nemá kto prečo kritizovať, len niektorí Slováci si už nejaký ten dôvod ako vždy nájdu.
A to si naco oznamovala meno popredu? 😅
@evcagabi no, to by som aj ja rada vedela...pri druhom budem mudrejsia 🙈
Je to krasne meno. Len pocitaj, ze z nej bude sem tam Eliška. Ako z mojej Ely 🤦♀️
Elisa je úplne fajn pekné meno, ktoré ani nemá kto prečo kritizovať, len niektorí Slováci si už nejaký ten dôvod ako vždy nájdu.
@kristiii vies len nie je bezne. Moja rodina ho v zivote nepocula a boli reakcie typu a to sa na Slovensko nehodi a podobne. Aby som vybrala normalne meno...
@dixitka 😆 škoda, že nemaš v profile to meno
@karolinakr pošlem do ss ;)
Je to krasne meno. Len pocitaj, ze z nej bude sem tam Eliška. Ako z mojej Ely 🤦♀️
@evcagabi toho sa obavam trosku lebo Eliška sa mi nepaci 🙈 ale tak hadam to pochopia ked poviem ze je Elisa a nebudu ju narocky volat Eliška.
Moja ma len 8m a uz parkrat bola Eliška. To meno neznasam odmala 😅
Moja ma len 8m a uz parkrat bola Eliška. To meno neznasam odmala 😅
@evcagabi 😄 inak ale aj Elišky volajú Ela co som si vsimla 🙈 za mna velmi precenovane meno ta Eliška 🙈 ale tak kazdemu sa paci nieco ine
Mne osobne sa to meno nepáči. Keď už, tak skôr Elisabeth. A tiež by som sa nechcela volať ako bordel (v Nitre sa tak jeden volá). Ak sa Ti to meno naozaj páči, tak sa nenechaj odradiť rodinou.
Mne osobne sa to meno nepáči. Keď už, tak skôr Elisabeth. A tiež by som sa nechcela volať ako bordel (v Nitre sa tak jeden volá). Ak sa Ti to meno naozaj páči, tak sa nenechaj odradiť rodinou.
@martinadomianova tak u nas je zase bordel Olivia 😄 a to meno je aj tak oblubene

Je to pekne meno,My sme ho mali vybrate pre 3 dieta ak by bola dcera,ale EliZa,viac sa to hodilo k priezvisku.nakoniec mame Tobiasa 😃