icon

Meno Elisa

7. máj 2025

Mam pre dceru vybrate meno Elisa. Ale ked som to povedala rodine tak ma zacali odhovarat. Je to az take zle meno? Pozeram ze sa aj tu o nom dost diskutuje. Chcela som meno ktore nie je uplne bezne ale zaroven je v kalendari.

Strana
z3
sara07
7. máj 2025

nedaj si do toho kecat, a inak mne sa to meno páči

elia9
7. máj 2025

Pekné meno, rodina si zvykne..

pribinak
7. máj 2025

Meno vyberáš ty a muž. Nepáči sa Vám Elisa (krásne meno) bude Jozefa a debata je ukončená

Neboj, zvyknú si

papulienka48
7. máj 2025

Zvyknu si 😉 To je tvoja a muzova volba. Ak sa navyse hodi k priezvisku a nebude to typu Elisa Mrkvickova. Pekne meno 🙂

petronelag
7. máj 2025

K typický slovenským priezviskám sa nehodí.

maryetta
7. máj 2025

Hlavne im to nehovor. Alebo proste ked uz je to tovja vec a zvysok si zvykne 😉
Vlastna skusenost. Takmer pri kazdom mene.

iwesska
7. máj 2025

Je to pekne meno a uz je aj v rozsirenom SK kalendari. Ja by som ho dala,keby s priezviskom nebolo ako past na oko.

autor
7. máj 2025
@petronelag

K typický slovenským priezviskám sa nehodí.

@petronelag ja som napr videla toto meno aj s obycajnym priezviskom a vobec mi to netahalo oci. Ja to beriem ako mena Sofia/Tobias tiez su moderne, zahranicne a davaju ich uz ku hocijakemu priezvisku a uz to nikomu nepride divne lebo ludia su na tie mena zvyknuti. Tak to aspon vnimam ja.

autor
7. máj 2025
@iwesska

Je to pekne meno a uz je aj v rozsirenom SK kalendari. Ja by som ho dala,keby s priezviskom nebolo ako past na oko.

@iwesska uz je aj pridane do oficialneho kalendara. Teda ja som ho nasla u babky v kalendari 😄

sissy27
7. máj 2025

Ja by som pozerala na to, ako velmi prakticke bude to meno do buducna - aby nemusela kazdemu hlaskovat svoje meno, opravovat a aby jej ho zbytocne nekomolili. Meno samotne je pekne, ale asi z toho bude casom Ela, Eli, Eliška, Eliza a “s alebo z? A jedno s alebo dve?”

nika23t
7. máj 2025

Veľmi pekne meno. Poznám také, čo meno vyberala rodina a dodnes to ľutujú. Meno vyberajú rodicia.

personality
7. máj 2025
@sissy27

Ja by som pozerala na to, ako velmi prakticke bude to meno do buducna - aby nemusela kazdemu hlaskovat svoje meno, opravovat a aby jej ho zbytocne nekomolili. Meno samotne je pekne, ale asi z toho bude casom Ela, Eli, Eliška, Eliza a “s alebo z? A jedno s alebo dve?”

@sissy27 a co keď by musela hlaskovat? To musím aj ja s mojim priezviskom a vôbec mi to nevadí 🙂

gdulskadarina
7. máj 2025
@sissy27

@sissy27 Podla mna stale dobre prezyvky 😀 Lepsie ako Líza 😀

sissy27
7. máj 2025
@personality

@sissy27 a co keď by musela hlaskovat? To musím aj ja s mojim priezviskom a vôbec mi to nevadí 🙂

@personality no a pre niekoho je to otrava 😃

autor
7. máj 2025
@sissy27

@sissy27 jasne chapem, tiez sa nad tym zamyslam aby som jej este horsie nespravila. Ale poznam aj Ninu a hneva sa lebo velakrat sa jej pytaju ci je Nika. A keby dam aj obycajnu Emu tak sa budu pytat ci je Emma. Teraz to tak proste je pri vela menach.

deti95060810
7. máj 2025

pekné meno... nedaj sa odradiť
ani mojej mame sa nepáčilo meno aké navrhol mm a vlastne ani mne.
vraj je staré a tak sa volajú už len staré tetky na dedinách...
ale po rokoch sme si zvykli ....

autor
7. máj 2025
@gdulskadarina

@gdulskadarina tak by ju hadam nevolali 🙈 este Lizi za mna ako tak ale ta Liza prosim nie. Ale tak ku kazdemu menu existuje prezyvka, ktora nie je nic moc.

autor
7. máj 2025
@gdulskadarina

@gdulskadarina ale aj tak by bola Elisa (citaj so s) tam to hadam ludi nenapadne na prvu

nikoletta1712
7. máj 2025

Meno pekné, ale už je ich veľa…

talia16
7. máj 2025

Podla mňa pekné meno, ktoré stúpa na popularite. Súhlasím s vami a myslím si, že za pár rokov to bude uplne normálne aj so slovenským priezviskom, ako sa to aj stalo s menom Sofia. Všetky Elisy, ktoré poznam sa čítajú aj píšu Elisa a hovorí sa im Eli, Elis alebo Eliska

autor
7. máj 2025
@nikoletta1712

Meno pekné, ale už je ich veľa…

@nikoletta1712 fakt? Tak to by som nepovedala. Ja som si myslela ze to nie je bezne meno. Osobne nikoho nepoznam preto som taka zaskocena. Ale mozno aj dobre lebo rodina si myslela ze som si to meno vymyslela.

denkanr
7. máj 2025

Ja mám Elisu, to bolo jediné meno na ktorom sme sa s mužom zhodli 😆. Vyberali sme aj podľa priezviska, tak aby sa hodilo a páči sa nám to takto stále.

autor
7. máj 2025
@denkanr

Ja mám Elisu, to bolo jediné meno na ktorom sme sa s mužom zhodli 😆. Vyberali sme aj podľa priezviska, tak aby sa hodilo a páči sa nám to takto stále.

@denkanr a mate zahranicne priezvisko?

denkanr
7. máj 2025

Nie, ale znie dobre, je bez mäkčeňov takže neznie úplne slovensky

lucia13022023
7. máj 2025

Mne keď povedali, že čakám dievčatko, chcela som Ester. To boli reakcie, hlavne od staršej generácie 🤣 nakoniec mam chlapca, no aj keby je to dievčatko, je Ester a bodka. Moje dieťa.
A pri druhom by som nikomu nič nehovorila.

babababka
7. máj 2025

Mám vnučku Elišku,krásne meno,pasuje jej.

autor
7. máj 2025
@babababka

Mám vnučku Elišku,krásne meno,pasuje jej.

@babababka Eliška sa mne osobne nepaci ja sa pýtam na Elisu 🙂

ejanjelik
7. máj 2025

Urob si podľa seba, niekedy je lepšie ngevesst všetko okoliu na nos - poucena na vlastných chybách.

jamidea
7. máj 2025

Ja mam 22rocnu Rebeku. Co myslis, pacilo sa to meno rodine?

katka13katka
7. máj 2025

Ja som dala Dalibora, tiez hucali, ze je skarede… neries, vyber take ako sa paci tebe. Tvoje dieta, tvoje pravidla, tvoj vyber.

Strana
z3