Meno Emanuel a Eliáš
Žienky, aký máte názor na tieto mená, priateľ by chcel dvoj meno a to Eliáš Emanuel poprípade len jedno z týchto dvoch čo si o tom myslíte?
(môžete dať aj návrh na pekne moderné mená ďakujem 😊)
Mena ako z telenovely
Emanuel je pekné meno (bodaj by som aj nadávala), Eliáš je v pohode, ak by som chcela dvojmeno, tak Emanuel Elias (bez diakritiky). Mne sa páčilo pre syna prvé meno Manuel ale vyzeralo by to, že dostal meno po mne (bohužiaľ bolo to jediné meno na M, čo sa mi páčilo) a to bolo no go. Žiadne dieťa si nezaslúži mať odpretu vlastnú individualitu tým, že dostane meno po rodičovi. Takže sme vybrali iné nakoniec. Ale tiež má dve a žiaden problém.
Náš syn je Manuel, ale my máme k tomu aj latino priezvisko - po manželovi. V škole ho volajú Manu a všetci sú s tým v poho.
Daj jedno meno teraz. Druhe si nechaj do zalohy pre druhe 😉 je to vase dieta.
My mame Zachariáš. Jonáš.
Druha je dcérka Eliška.
Keby bol vtedy chlapec bol by Eliáš.
Keďže nie je Emanuel po dedovi... Manžel nechcel... Máme Eliáša a Jonáša...
Páči sa mi skôr Eliáš, hoci poznám osobu s týmto menom, ako priezviskom. Emanuel sa mi nepáči vôbec, navyše je to veľmi dlhé, štvorslabičné meno, takže jedine k jednoslabičnému priezvisku. Kombinácia Eliáš Emanuel (+priezvisko) mi príde, ako za trest.
No my to meno pouzivame v spojeni ked ide niekto opity. Ze kraca ako motyl Emanuel 😅 celkovo mi to hned pripomenie motyla. A Eliaš mi pripomenie Bibliu. To uz by som dala skor Elias ( bez š) to je pekne meno. 🙂 Na FB je jedna baba po rakovine a pise take zaujimave pribehy zo zivota. Jej stranka sa vola ,, Tak trochu inak". Ona ma Eliasa uz vtedy sa mi zapacilo.
Ake ste nakoniec dali meno?
My mame Eliáša a neviem si k nemu predstaviť iné meno. Veľa ľudí nás oslovuje, ze to meno už dávno nepočuli a je krásne. Som veľmi rada. Teraz čakáme 2.chlapca a vôbec nevieme vybrať.
@jana_eyre_2 mozem sa opýtať,že kedy oslavujete meniny? Tiež sme vybrali meno Elias bez mäkčeňa. Eliaš viem že ma 20.7.,ale kedže mám termín 24.7.,tak by som chcela skôr iný dátum. Na nete mi našlo 24.3.,ale to že v Nemecku 🤷♀️
@patricia2901 u nás oslavuje na Eliáša 20.7. 🙂
@jana_eyre_2 aha, no tak asi budeme musiet aj my 🙄
@patricia2901 veď môžete dať kedy vám vyhovuje, keď každému poviete že oslavuje podľa nemeckého kalendára..
@jana_eyre_2 no to ma nenapadlo to takto prezentovat...dakujem za dobry napad 😊

@limoncino aj moje deti máju a nikde žiadny problém.
Ani ten najmenší