icon

Meno Emanuel a Eliáš

bibssli
7. feb 2022

Žienky, aký máte názor na tieto mená, priateľ by chcel dvoj meno a to Eliáš Emanuel poprípade len jedno z týchto dvoch čo si o tom myslíte?
(môžete dať aj návrh na pekne moderné mená ďakujem 😊)

Strana
z2
nini1978
7. feb 2022

@limoncino aj moje deti máju a nikde žiadny problém.
Ani ten najmenší

limoncino
7. feb 2022

@nini1978 a to ma dcéra prvé meno talianske, druhé medzinárodné, obe sa inak pisu, inak vyslovujú a nikde problém

macikovaiveta
7. feb 2022

Mena ako z telenovely

yoxinka
7. feb 2022

@diana999
Je. Mala som spolužiaka a spolužiačku na ZŠ s týmto priezviskom ;). Ale je to aj meno 🙂

nini1978
7. feb 2022

@limoncino to je zaujímavé...ja som v Taliansku,deti sa narodili tu,a obidvom deťom som dala mená nie talianske,ale medzinárodnú verziu.
A sranda no.. tvoja dcéra prvé talianske,druhé medzinárodné. U mňa syn medzinárodné a druhé talianske (to chcel môj muž po otcovi)

chellina
7. feb 2022

@dazdovka slovensky ekvivalent je Eliáš nie Ilja máš to akosi pomýlené

drimonna
7. feb 2022

@limoncino Môžem sa spýtať, že aké má mená?

limoncino
7. feb 2022

@drimonna keďže má dcéra už vek, kedy má sociálne siete a je aktivna na nete, tak tu jej meno spomínať nebudem, je unikátne, nedá sa pomýliť že to je niekoho iného mama

euka210
8. feb 2022

@bibssli my mame Emanuela a v okoli ziadny problem. Volame ho Emko, Emo. Meno znamena "Boh s nami" a vybrali sme ho prave kvoli vyznamu...cize ziadna telenovela...ma nezvycajne dlhe mihalnice a uz v 5r.na neho "letia" dievcata a ucitelky 😄

elementissa
10. feb 2022

Emanuel je pekné meno (bodaj by som aj nadávala), Eliáš je v pohode, ak by som chcela dvojmeno, tak Emanuel Elias (bez diakritiky). Mne sa páčilo pre syna prvé meno Manuel ale vyzeralo by to, že dostal meno po mne (bohužiaľ bolo to jediné meno na M, čo sa mi páčilo) a to bolo no go. Žiadne dieťa si nezaslúži mať odpretu vlastnú individualitu tým, že dostane meno po rodičovi. Takže sme vybrali iné nakoniec. Ale tiež má dve a žiaden problém.

aurora33
10. feb 2022

@bibssli jednoznčne len Eliáš. nádherné meno

naira80
10. feb 2022

Náš syn je Manuel, ale my máme k tomu aj latino priezvisko - po manželovi. V škole ho volajú Manu a všetci sú s tým v poho.

maryetta
10. feb 2022

Daj jedno meno teraz. Druhe si nechaj do zalohy pre druhe 😉 je to vase dieta.
My mame Zachariáš. Jonáš.
Druha je dcérka Eliška.
Keby bol vtedy chlapec bol by Eliáš.

chellina
10. feb 2022

@maryetta jej ja mam zas prveho Eliasa a druheho Jonasa

sincerity
10. feb 2022

Keďže nie je Emanuel po dedovi... Manžel nechcel... Máme Eliáša a Jonáša...

h2
10. feb 2022

Páči sa mi skôr Eliáš, hoci poznám osobu s týmto menom, ako priezviskom. Emanuel sa mi nepáči vôbec, navyše je to veľmi dlhé, štvorslabičné meno, takže jedine k jednoslabičnému priezvisku. Kombinácia Eliáš Emanuel (+priezvisko) mi príde, ako za trest.

sono2
10. feb 2022

@nika523 tak svokor je Emanuel, úplne obyčajný muž. Fakt veľmi obyčajný.
Meno podľa mňa nikdy neriešil ani ja.
Také Meno by som ale synovi určite nedala.

sincerity
10. feb 2022

@chellina skoro rovnako ❤️

chellina
10. feb 2022

@sincerity sranda ja mam tiez 4rocneho ( 4r 1mesiac) Eliasa a 1rocneho Jonasa (15mes) :D

zuzana9393
1. mar 2022

No my to meno pouzivame v spojeni ked ide niekto opity. Ze kraca ako motyl Emanuel 😅 celkovo mi to hned pripomenie motyla. A Eliaš mi pripomenie Bibliu. To uz by som dala skor Elias ( bez š) to je pekne meno. 🙂 Na FB je jedna baba po rakovine a pise take zaujimave pribehy zo zivota. Jej stranka sa vola ,, Tak trochu inak". Ona ma Eliasa uz vtedy sa mi zapacilo.

stanka113
5. jún 2022

Ake ste nakoniec dali meno?
My mame Eliáša a neviem si k nemu predstaviť iné meno. Veľa ľudí nás oslovuje, ze to meno už dávno nepočuli a je krásne. Som veľmi rada. Teraz čakáme 2.chlapca a vôbec nevieme vybrať.

chellina
8. jún 2022

@stanka113 my máme Jonáša a Eliáša 🙂

bibssli
autor
8. jún 2022

@stanka113 nakoniec taktiež Eliáša 😊 a rovnako by som si už teraz nevedela predstaviť iné

patricia2901
3. júl 2022

@jana_eyre_2 mozem sa opýtať,že kedy oslavujete meniny? Tiež sme vybrali meno Elias bez mäkčeňa. Eliaš viem že ma 20.7.,ale kedže mám termín 24.7.,tak by som chcela skôr iný dátum. Na nete mi našlo 24.3.,ale to že v Nemecku 🤷‍♀️

jana_eyre_2
3. júl 2022

@patricia2901 u nás oslavuje na Eliáša 20.7. 🙂

patricia2901
3. júl 2022

@jana_eyre_2 aha, no tak asi budeme musiet aj my 🙄

jana_eyre_2
4. júl 2022

@patricia2901 veď môžete dať kedy vám vyhovuje, keď každému poviete že oslavuje podľa nemeckého kalendára..

patricia2901
4. júl 2022

@jana_eyre_2 no to ma nenapadlo to takto prezentovat...dakujem za dobry napad 😊

sono2
4. júl 2022

@bibssli ani jedno

Strana
z2