icon

Meno Fedor pre syna

28. feb 2025

Dali by ste svojmu synovi meno Fedor ? Môj manžel ma s ním doslovne bombarduje. Nepoznám osobne žiadneho chlapčeka s týmto menom, ani sa v mojom okolí s týmto meno nevyskytuje žiadny chlap. Manžel je Sergej , tak chce k sebe takéto meno . Nemôžem povedať že by sa mi vyslovene nepáčilo , ale ......bojím sa že by som ho vystavila nejakému výsmechu .

Strana
z2
grof_monte_christo
28. feb 2025

Pekne meno, ale záleží ake je priezvisko. Musí to spolu dobre zniet.

sandrasstini
28. feb 2025

Mne sa zas vobec nepaci

bielykral
28. feb 2025

Neeee🙂

vandica
28. feb 2025

Poznám z okolia, dedko, otec aj syn (30r.) sa tak volajú, ale určite by som ho nedala.

zuzitko74
28. feb 2025

Mala som žiaka s menom Fedor, teraz už má 17 rokov. Deti ho volali Feďo.

natall113
28. feb 2025

Mne sa toto meno nepáči

liz_lemon
28. feb 2025

poznam dieta menom Fedor, nikto sa mu nesmeje, deti to tak vobec nevnimaju, ze je to nejake neobvykle meno, pre deti, je to uplne normalne, to len dospeli mavaju predsudky

janamoto78
28. feb 2025

Fedor Flašík. Ale napr. aj môj strýko je Fedor. Emigroval do Kanady za socializmu a je tam z neho Fred.

terezkaarthuramax
28. feb 2025

Na mene Fedor nevidim nic z coho by si mohli robit posmech. Skor Sergej kedze vlastne ukryva v sebe prikaz členovi istej komunity.. Tym.sa ale nechcem.posmievat.. nech sa narodi zdravy chlacek a podari sa vam vybrat pekne meno

evcagabi
1. mar 2025

Mam bratranca a za mna je to strasne meno 😅

dobryden
1. mar 2025

Nie,to kedysi sa take mena davali.

kristiii
1. mar 2025

Nepáči sa mi. Strašne tvrdé je.

talia16
1. mar 2025

Nepáči sa mi

rorino
1. mar 2025

Lietajúci strýko Fedor😉,ale synovi by som také meno nedala,

simonka9015
1. mar 2025

Ja som mala v tábore chlapčeka menom Fedor a veľmi sa mu to meno hodilo. Za mňa veľmi pekné meno. 🙂

nevenka
1. mar 2025

Ja by som take meno iste nedala, ale mozno len preto, ze by sa nam nehodilo k priezvisku a k ostatnym menam v rodine, plus, krstna mala kocura Fedora. Tak ale inak si viem aj horsie mena predstavit. Napriklad Sergej je podla mna horsie ako Fedor, ale nic v zlom. Len mne to tak pride.
Ja som sa zase vcera dozvedela, ze aj k menu Jana, co mi pride uplne bezne, sa da mat brutalnu averziu. Kazdy sme nejaky. Zas nemusi byt kazdy Sebastian alebo Mateo alebo ktore je teraz moderne, ani neviem...

jazdkynaaa
2. mar 2025

kebyže mám syna, MOŽNO by som dala, ale nie je to moja prvá voľba... aj keď v rockovo založenej domácnosti by sa z neho aj tak skôr či neskôr stal Freddie.

stanulienkat
2. mar 2025

Pekne, neobvykle. Nie je trapne, skor bude o chvilu moderne. Po vsetkych Tobbiassoch, Alexxoch, Kevinoch, prijemne osviezenie. Vhodne pre vsetky vekove obdobia.

maminkadeticiek
2. mar 2025

Hrozne.Ako preco vladtne mu potrebujes toto robit?Lebo je ine?

katrina12345
2. mar 2025

Co tak dat dve mena. Skombinovat aby sa to hodilo a mozno si ulahodite aj ty a aj manzel.

kristiii
2. mar 2025

@stanulienkat nie je vôbec pekné, neobvyklé áno. Keby bolo také pekné, nebolo by ho násobne menej než tých Tobiasov či Alexov. Ale ľuďom sa tieto mená páčia očividne viac 😉

stanulienkat
2. mar 2025

@kristiii aj mena maju svoje modne obdobia. A tych Alexxov, Tobiasssov a pod je uz fakt vela. Nehovoriac o iných gýčových menách ako je Marcco. Marcuss a pod. Myslim, ze tu padaju aj ovela horsie mena. Hugo....atd.
Ale ved napokon autorka si musi vybrat.

zuzitko74
2. mar 2025

@kristiii Pre mňa je meno len informácia, ako mám to dieťa volať. Ver tomu, že v škole s takmer 900 deťmi máme kadejaké ,,výnimočné" mená a nikto sa už nad nimi nepozastavuje. Ani učitelia, ani deti. Tebe sa meno Fedor nepáči, pre niekoho iného môže byť pekné.

kristiii
2. mar 2025

@stanulienkat presne tak, aj mená majú svoje obdobia. Ako aj moje meno, ktoré sa mne napríklad vôbec nepáči (len v zahraničnej verzii, keďže v nej znie jemnejšie...)

eeffka
2. mar 2025

V sekunde mi napadol Stryko Fedor

manikova120
2. mar 2025

Ak sa vam meno paci a hodi sa k priezvisku tak ho dajte a neriešte nazory okolia. Kazdy bude mat na to daky nazor. Ci pozitivny alebo negativny. Tomu nezabranis. Mam kamosku ktora pomenovala syna Cyril. Vsetci si tukali na celo ci to mysli vazne. A teraz? Chlapec ma 8 rokov a je z neho spokojny Cyrilko. Jeho meno nikto neriesi. Skratka je to vec vkusu a názoru.

elzu
2. mar 2025

Jsem profesionálně deformovaná- hned me napadlo Fedor jako Foetor - latinsky nazev pro smrad, zapach. Takze za me ne, tohle jmeno bych nedala.

kristiii
2. mar 2025

@zuzitko74 to samozrejme nepopieram, že niekomu sa páči. Ale keby sa páčilo všeobecne väčšine ľuďom, tak je proste používané častejšie. A spomenuté preafektovane mená ako Alexx, Tobiass či Marcco osobne nepoznám, čiže toto ani nejdem komentovať. Alex, Marko či Tobias sú normálne bežné používané mená a przniť ich obdobným spôsobom mi príde maximálne detinske a presne si viem podľa toho predstaviť, kde sa začína šikana na školách...doma v rodine-u dospelých.

autor
3. mar 2025

Sme Rusíni , takže mená ako Sergej ,Vasiľ , Ivan , Alexander sú nás v našej komunite časté, nič mimoriadne. Fedor by do toho zapadal , len ja sa s tým menom neviem akosi stotožniť, pre mňa škaredé nie je , je to meno neutrálne , ale ja som si predstavovala niečo ako Juraj , Michal , Ondrej , no konečná , to môj muž skoro vyskočil z kože , že on je Rusín ( aj ja som ) a chce mená také ako sa používajú u Rusínov. V oblasti kde žijú Rusíni by sa nad tým nikto nepozastavoval , ale vykročí do sveta a čo potom . Aj keď vidím dnešné mená detí , tiež mám pochybnosti či to tie deti s tým prežijú bez ujmy .

henka123123
3. mar 2025

Ano poznam..hovorime mu fedy...v pohode meno

Strana
z2