icon

Meno Félix - Felix

soleil_
19. feb 2021

Páči sa vám meno Félix? Mne sa páči veľmi, aj jeho význam ale máme klasické slovenské priezvisko tak neviem či to nebude ako päsť na oko...

Strana
z2
laylitta
20. apr 2022

@katarina1810 aj my máme Felixa s krátkym e. A tiež ta tak irituje, keď niekto zatahuje alebo píše Félix s dlhým? 😂

4ame4
21. jan 2023

@elementissa zdravím Vás, som dotyčný, ktorého tu tak smelo konkrétne menujete. A môžem to povedať s istotou, pretože výhoda tejto kombinácie francúzskeho mena a typicky slovenského je tá, že som jediný na svete, kto sa takto volá. Jediné, čo je úplne off, je pravdepodobne aj vaša zaspatosť v dobe, kde pokiaľ sa dieťa nevolalo Peťko, Anička, Martinko, Filipko, Janko, Janka a podobne, tak to bolo divné. S mojim menom nemám najmenší problém, každý si ma pamätá, nikto si ma nepomýli a keď ma niekto spomenie, verte, že sa ešte nikto nikdy nespýtal “A ktorý Armand?” V každom mennom zozname to meno svieti a každý si ho všimne. V detstve ma občas napadlo, prečo sa nemôžem volať ako ostatní aj keď mi to nikdy nerobilo problémy so spolužiakmi, ale nemenil by som. Ale to, že vám príde moje meno v stredoslovenskej prdeli “fakt ze off” je úplne v poriadku, tam to vždy bol trošku zaostalejší región.
Takže budúci rodičia, dajte svojmu dieťaťu meno aké sa Vám páči, kľudne nech ostatným príde divné, lepšie si ho zapamätajú a dieťa si naň aj tak zvykne. Navyše v tejto dobe, čím viditeľnejšie meno, tým lepšie. 😊

PS: Nabudúce si dajte pozor, keď budete niekoho konkrétne menovať, hlavne keď je ten človek nezameniteľný a idete mu robiť z mena negatívny príklad.

cookie29
22. feb 2023

@4ame4 celkom ma zaujima, odkial mate ze Armand je francuzskeho povodu? ak sa nemylim, tak je germanskeho. Ide mozno o stare francuzske meno, ale nemeckeho povodu.

4ame4
22. feb 2023

@cookie29 meno je francúzske, hoci pôvod je germánsky.

lucy1801
8. nov 2023

@vroni veď už ho nepredávajú to víno

bucko555
8. nov 2023

Máme v rodine Felixa a ja tak volám slimáka

methexis
8. nov 2023

@cookie29 no k tým by sa nehodilo asi žiadne meno 🤣

beloved
8. nov 2023

@cookie29 Felix Slovacek sa vola Antonin Slovacek, Felix ma umelecke meno 🙂

deninka233
8. nov 2023

Náš najmladší mal byť Felix (s krátkym e). Manžel vybral iné meno na F, Felix sa mu nepáčil. Avšak významovo mi sedel viac Felix, aj k priezvisku sa hodil. Volala som ho tak už v brušku od počatia. Prezývku/zdrobneninu mal Fefe. Potom manželovi v polovici môjho tehotenstva diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu, tak som ustúpila a nechala ho pomenovať jeho jediného syna. Má to však len v oficiálnych papieroch, už sme si tak navykli na Fefeho, že už tak (zatiaľ) ostal.

ankare
8. nov 2023

@soleil_ aké je priezvisko?

vroni
8. nov 2023

@lucy1801, môže byť, ja som to písala pred dvoma rokmi 🤣🤣🤣 Vtedy ho ešte predávali.

lucy1801
10. nov 2023

@vroni lebo ja hľadám že kde by mohlo byť dostupné tak ak by si niekde videla tak daj vediet prosím 🤣

Strana
z2