Meno Fénix
Páči sa mi to meno a či ho dám synovi alebo nie je len a len na mne žiaden názor to nezmení ale rada si prečítam ako sa Vám to meno páči alebo aká je Vaša reakcia na meno Fénix. Sama ešte neviem či by som ho synovi dala a ako by sme ho volali Fenixko 😅
Taký Kraken Rodrigues nie je na zahodenie 🤣
Fenix bol ozaj mytologicky vták, ktorý nejedol ani nepil, a na sklonku života si postavil hniezdo, či skôr hranicu, ktorú slnko zapálilo, on v nej zhorel a potom z popola vyšiel červík z akého vyrástol nový fenix . A tak dookola.
Preto sa aj používa spojenie - vyzdvihnúť fenixa z popola (z niečoho starého, škaredého urobiť niečo nové a krásne).Povesť je to krásna, aj predstava ze z popola vyjde nový krásny vták, je ok.
Ale ako meno tu na Slovensku - určite by som nedávala.
@karolinakr ale phoenix je jeho priezvisko 😀 cize sa vlastne volal Rieka Fenix 😉
V angličtine možno hej ale k slovenskému priezvisku (pravdepodobne) a na Slovensku by to neviem ako znelo... Fénix Kováč (napr.) , Fénix Liška.... Fénix Petráš... No neviem. Tiež si neviem predstaviť ako byste ho volali. Féni? Fénko? Fénixko? Nixko? Tiež je otázne či by bol za také meno rád v dospelosti. Ak bude napr úspešný právnik, lekár a bude sa predstavovať MUDr Fénix Macejko. Napr. Osobne mám rada nezvyčajné mená ale toto by sa mi hodilo skôr k anglickému priezvisku , tu neviem ako to ľudia zoberú.
@yoxinka veterinár Kocúr
@danica2711 chori su akurat tak ludia,ktori sa vedia posmievat za mena.
Inak je tu aj diskusia o kociku Fenix😁 Tak mi napadlo, nad menom Britax ste neuvazovali?😁
@snazilka_bio_mamka Môj manžel nie je Slovák. A prečo sa pýtam? Lebo môžem 😅
@h2 Ďakujem
@danica2711 Môj manžel nie je Slovák a nežijeme na Slovenskú. Meno má pre Nás strašne veľký citový význam. Nemusí a páčiť Vám ale urážky a ešte napísať že je to choré hm... No značí to dosť o Vás ale nevadí každý sme predsa nejaký niekto vie slušne reagovať a druhy zasa nie. Pekný deň prajem aj vám (už nebudem odpovedat zbytočne)
Keď nežijete na Slovensku, prečo uvažuješ nad menom, v ktorom je dĺžeň? Veď daj toho Phoenixa potom.
@h2 Len tu som to tak napísala, aby to ženám neprišlo až tak divne ale prišlo aj bez toho haha 😅keby že si vyberieme to meno tak určite sa bude písať Phoenix
Tak ďakujem všetkých za komentáre či už urážky alebo ďalšie urážky 😂😂😂😂 v pohode 🙂 už nebudem odpovedať pekný deň
@karolinakr jeho druhe meno bolo Jude, Phoenix bolo jeho priezvisko.
Kto by to len povedal, to meno naozaj existuje.
https://www.vyznam-baby-mena.com/n/Fenix
Akože, pokiaľ má pre vás meno citový význam a chcete tak dieťa pomenovať, naskutku neviem pochopiť, NAČO o tom otvárať tému na modromkoňovi … fakt, nechápem. Syn má spolužiaka Onyxa, otec tiež cudzinec, ale žijú na Slovensku, keď som to prvýkrát počula, kukala som, že prečo také meno, keď mi povedal k tomu priezvisko a to, že je otec cudzinec, prišlo mi to ok.
je to zaujimave, ale podlam na bude mat velinansky problem s tym, ze bude musiet vysvetlovat kazdemu, ze sa vol FeNix a nie FeLix... v anglictine Phoenix meno je bezne, v slovencine problemove
Môj syn sa vola Félix v preklade znamena stastny a len tolko k vasim poznamkam ze to je krmivo pre macky,to meno uz davno predtym existovalo ako nazvali vyrobcovia krmiva svoj produkt.Niektore ste fakt hnusne s prepacenim.
@yoxinka pretože môžem!
To vy ešte stále túto kktiu riešite bože môj....
No dobrý výraz si použila. Dovoľ, aby som ti pripomenula, že tú kktinu si tu založila ty.
@h2 jj pravdu máš 😂

A čo takto dat synovi meno Kraken? 🤣