Meno Filoména
Paci sa vam? Viete si predstavit take dat svojej dcere?
iba ak by som ju nemala rada🙈
ALE meno sa musi pacit vam.. no iste by som brala do uvahy aj to ze pojde do kolektivu..
@opica_skorica aké predsudky, sú mená ktoré všeobecne vyvolávajú zle emócie ako Adolf, Gertruda Uršuľa, väčšine ľudí sa nepáčia a zbytočne bude jeho nositeľ vzbudzovať negatívne emócie už len keď sa predstaví. Tu mi príde, ze matky chcú byť originálne za každú cenu. Ako ta co chcela mať dcéru Filozofiu. Kreativitu je niekedy vhodné využiť radšej niekde, kde to decku nepokasle /alebo aspoň nezneprijemni život.
Každé meno je pekne, keď ho pekne nazveme. Pokiaľ by ju volali Filomena/Filomenka je to pekné ale také skratky ako Filka a pod.sa mne nepáčia.ja som zvažovala pri dcére Margita, Agnesa, Margaréta ale nakoniec mám Alžbetu. Polovica ľudí sa diviť že som dala také staromódne a strašné meno, ale druhá polovica povie že je pekné. Ja ju volám Alžbetka a nikdy by som nemenila. Dcéra sa občas prieči prečo som jej dala také meno ale ja jej odpoviem že meno je pekne a mne sa páčilo.
@sidicek predsudky ze budu dieťa osočovať kvoli hlupej basnicke……
A neviem ani, co je zle na Gertrude ci na Ursule,….. nechapem….. moja teta sa volala Školastika a žila normálne.
Nie je to najhoršie meno, dokonca sa mi celkom páči. Ale vlastné dieťa by som tak nepomenovala.
@kvetinka555 susedia maju Alzbetku. No nechcela by si pocut, ked na ňu zrevú Beta. Až sa ja vždy myknem.
@opica_skorica keď ma nepočúva je Alžbeta alebo Erza. Ináč len alzbetka, ale spolužiaci ju volajú Betka
Uprimne dolezite je aj to ako sa to da zdrobnit,lebo ved dobre vieme ze clovek je tvor lenivy a snazi sa ulahcit si zivot co najviac a preto jubudu volat skratene,rodina,ucitelky v skolke,skole,kamarári…nikomu sa nebude chciet hovorit jej Filoménka,je to dlhé…ale aj standardne dlhe mena sa zdrobnuju…aby to znelo detsky…Ondrej nie je Ondrejko ale Ondrík… Michaelu volaju Miška,Richarda Riško, Martina Maťko, Natálka je Naty, Petra je Peťka, Klaudia je Klaudika, Tamarka je Tami, Kristína a Kristián je Kika a Kiko…ako budú volať Filoménu? Filka? Filuška? Fili? Lomi? Ménka?
@seva22 asi Filka, prip. Fila
Áno páči ❤️ ja som sa tak mala volať....som narodená 27.12. Budeme spolu oslavovať 🙂⚘️
@marisoul17 úplný súhlas!
Podľa mňa krásne archaické nezvyčajné meno, dala by som kľudne ;)
Mne sa páči, je to pre mňa meno z kategórie Valentína, Frederika, Eleonóra, Klementína, atd. Všetky sú krásne, malo používané, vznešené. Pokojne ho dajte. Ľudia sa nájdu vždy takí aj takí… niekto vie úplne spotvoriť ktorékoľvek meno…
@seva22 Toto je inak prave ta nevyhoda slovenskych mien - robit rozne skratky a skomoleniny. V AT som pocula ako take malinke,ledva sa tmoliace dieta oslovovali Lena a sestre hovorili Mira. No uz vidim tu,keby som tak deti volala,ako by zazerali,ze ci ich nenavidim,alebo co🤷♀️ Lebo tu deti musia byt len Mirka,Miruska,Mirulienka ci Lenka,Lenuska,Lenocka🙈Potom clovek ktory vybera meno,aby ratal so vsetkymi moznymi podobami.
Nie chúďa dievča nikdy
😃
@bilberryday Ježiši ved sa ukludni co si nemala sex alebo máš menzes
Ano dala a
banujem ze som nedala 🥹 mame Juliánu(11 mesiacnu) ☺️
Takže z mojho hľadiska a skúsenosti , mi máme Theodoru podotýkam meno dostala po starom otcovi s čoho som ja nebola nadcena a tak som ju od bruška volala Dorka pozdejsie ked sme boli na prázdniny tak na ňu jej starká čiže moja mamina zavolala Dori a od vtedy ju voláme vsetci iba týmito dvoma menani , Aj ona sa predstaví ako Dorka a meno Theodora ma len na rodnom liste a v pase. Ale co chcem tým povedať, to že je to len uhol pohľadu ako ju budete vy a okolie oslovovať rozhodujete len vy ako rodičia alebo vaši blízky. Takže prestaňte dávať tuctové mená veď je toľko krásnych mien ktoré utkveju v pamäti ako je napr. Filomenka
@marisoul17 👍🏻👍🏻👍🏻
@seva22 naco je dolezita zdrobnenina?!Mame Alexandru a volame ju Alexandra(ci je dobra a ci zla je stale Alexandra) nebol s tym v problem v skolke ani v skole nie problem.Okolie si zvyklo ze ju volame Alexandra a nikto jej inak nehovori.Mame Krištofa a este mu nikto inak nepovedal.Mame Julianu a je stale Juliana(11 mesacna) nikto jej inak nepovie lebo jej my rodicia a surodenci jej nepovedia inak.Tak naco zdrobnenina?🤨

Ja tak hovorím malej a ešte aj Esmeralda a Mimi a kadejako mi napadne, na mene nezáleží, ale na tom tóne hlasu a ako to človek povie 🙂 a keď pre Teba bude Filomenka Tvoje dievčatko, tak môžeš kašľať na to, či by niekto iný dal také meno .. aspoň nebude mať meno ako každé druhé dievčatko ;)